[Yamaha YZF R6] dolegliwości na ciepłym sprzęgło 2000r.
• Strona 1 z 1
[Yamaha YZF R6] dolegliwości na ciepłym sprzęgło 2000r.
Witam kupilem niedawno yamahe r6 2000r. i noje sprzeglo dziwnie sie zachowuje.Regulowałem to naciągiem linki przy klamce i przy silniku i ustawiłem ze łapie mi w połowie otwarcia klamki ...jak go kupilem łapało przy samym prawie maxymalnym otwarciu klamki nie wygodne to było i dziwne.wstawiłem i jest ok ale tylko przez godzine jazdy łapie od połowy tak jak ustawiłem...a po godzine znowu łapie przy maxymalnym otwarciu ...nie regulujac odstawiam motor az wystygnie znowy łapie od połowy ...czy to mozliwe ze cos ze sprzeglem czy moze linka do wymiany jak sądzicie? z góry dzieki .
PS.dodam jeszcze ze nie szaleje na niej jezdze normalnie uzytkuje do dojezdzania do pracy aktualnie:)
PS.dodam jeszcze ze nie szaleje na niej jezdze normalnie uzytkuje do dojezdzania do pracy aktualnie:)
- niebki
- Świeżak
hmmm kurde "ciezki" przypadek... ale na Twoim miejscu bym sprobowal zrobic tak:
jak jest zimny ustawic tak zeby lapal tak jk Tobie pasuje... a jak sie rozgrzeje i klama zacznie lapac od samego dolu to sprobuj ustawic tak zeby lapala od polowy (zblizone ustawienie to tego co miales na "zimnym silniku") jak sie uda ...
A jaki olej jest zalany i kiedy byl wymieniany??? moze wymiana sie klania???
jak jest zimny ustawic tak zeby lapal tak jk Tobie pasuje... a jak sie rozgrzeje i klama zacznie lapac od samego dolu to sprobuj ustawic tak zeby lapala od polowy (zblizone ustawienie to tego co miales na "zimnym silniku") jak sie uda ...
A jaki olej jest zalany i kiedy byl wymieniany??? moze wymiana sie klania???
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Miałem tak samo tyle, że w drugą stronę. Po regulacji na tyle ile chciałem zaczynało po kilkunastu kilometrach łapać bardzo blisko manetki. Linka jakby się wyciągała...Po zbadaniu dokładnie linki okazało się, że była naderwana. Wymiana rozwiązała mój problem. W Twoim przypadku jest w drugą stronę, więc linka nie wydłuza się czyli nie powinna być naderwana (ale to sprawdź dokładnie)
Jeżeli to odpada to kończy Ci się sprzęgło i zaraz bedzie się ślizgać jeżeli już tego nie robi. Przegoń ją po rozgrzaniu na do 13tys obrotów gwałtownie na 2ce lub 1ce to zobaczysz.
Do tego powiedz mi bo to ważne tutaj - kiedy i na JAKI wymieniałeś olej w silniku??
Jak olej masz świeży (z tego sezonu) i dobrej marki czyli Motul, Castrol to zacznij od wymiany linki na nową (70zł). jak nie pomoże to oddaj do roboty sprzęgło na sprawdzenie tarcz, przekładek, sprężyn. Jak masz stary olej (sprzed zimy) to na 90% w tym problem.
Jeżeli to odpada to kończy Ci się sprzęgło i zaraz bedzie się ślizgać jeżeli już tego nie robi. Przegoń ją po rozgrzaniu na do 13tys obrotów gwałtownie na 2ce lub 1ce to zobaczysz.
Do tego powiedz mi bo to ważne tutaj - kiedy i na JAKI wymieniałeś olej w silniku??
Jak olej masz świeży (z tego sezonu) i dobrej marki czyli Motul, Castrol to zacznij od wymiany linki na nową (70zł). jak nie pomoże to oddaj do roboty sprzęgło na sprawdzenie tarcz, przekładek, sprężyn. Jak masz stary olej (sprzed zimy) to na 90% w tym problem.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość