[biblioteka] Prawo jazdy na motocykl - nowa ustawa
tak łatwo się mówi ruszcie ****, ale jak ktoś dopiero w Grudniu bd mógł zaczac, prawko to co? np ja jestem w takiej sytuacji:)Komentatorzy napisał(a):ludzie,jakie wy macie problemy, ruszcie cztery litery i zróbcie puki czas! dzwoniłem do ministerstwa infrastruktury i się pytałem o tę ustawę, prawda została zatwierdzona przez sejm. Ale jeszcze długa droga zanim wejdzie w życie. Jeszcze w senacie nie była. Znając polski ministerski pośpiech na 100% są ze 2 miesiące czasu żeby zdać na starych zasadach... <br><hr>jawooor<br>
więc to nie jest takie proste;/<br><hr>czarna93
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czarna93 w Twojej sytuacji to rzeczywiście lipa, 2 miesiące to kupa czasu, spokojnie można wyjeździć godziny i teorię zaliczyć (tylko znajdźcie taką szkołę która nie rozwleka w czasie) i zapisać się na egzamin, bo to data zapisania się na egzamin decyduje czy zdajesz na nowych czy na starych zasadach
- jawooor
- Świeżak
Czyli co radzisz w mojej sytuacji?;/<br><hr>czarna93Komentatorzy napisał(a):czarna93 w Twojej sytuacji to rzeczywiście lipa, 2 miesiące to kupa czasu, spokojnie można wyjeździć godziny i teorię zaliczyć (tylko znajdźcie taką szkołę która nie rozwleka w czasie) i zapisać się na egzamin, bo to data zapisania się na egzamin decyduje czy zdajesz na nowych czy na starych zasadach<br><hr>jawooor<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tylko wyjechać za granice i tam robić. Licząć, że każde prawko będzie ze wszystkimi opłatami kosztowało z 1200 i tu pojawia się: A1, A2 i A to ile można kasy wykładać?? !!! Zapewne każdy będzie zasiadał na moto bez prawka bo po prostu czekać tyle lat to i się uzbiera kase na prawko za naszą granicą. <br><hr>Łukasz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No dokładnie ej ile można wykładać kasy;// no i kto bd chciał 2 raz ten stres przechodzić?;/Komentatorzy napisał(a):Tylko wyjechać za granice i tam robić. Licząć, że każde prawko będzie ze wszystkimi opłatami kosztowało z 1200 i tu pojawia się: A1, A2 i A to ile można kasy wykładać?? !!! Zapewne każdy będzie zasiadał na moto bez prawka bo po prostu czekać tyle lat to i się uzbiera kase na prawko za naszą granicą. <br><hr>Łukasz<br>
Ja na pewno nie mam nadzieję, że ta ustawa wgl nie wejdzie;)
<br><hr>Monika
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jezeli masz a1 i jezdzisz np 1000 ccm motocyklem to dostajesz mandat za niepełne uprawnienia w czasie jazdy. to jest 200 zl. a i nie mozesz wrocic na motorze z tamtąd.<br><hr>przempolKomentatorzy napisał(a):jakie są w ogóle konsekwencje jazdy bez prawa jazdy kat a, gdy policja zatrzyma mnie do kontroli? tylko mandat czy jakieś poważniejsze sprawy?<br><hr>sasquatch0<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja mam pytanie jak bym się teraz zapisał na prawo jazdy kat. A1, mam skończone już dawno 16 lat to do wakacji miałbym już prawko, gdybym zdał za pierwszym razem?
A moje drugie pytanko czy egzaminatorzy na A1, też tak uwalają?
Z góry dzięki za odpowiedź. :-]<br><hr>Ukanus
A moje drugie pytanko czy egzaminatorzy na A1, też tak uwalają?
Z góry dzięki za odpowiedź. :-]<br><hr>Ukanus
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Śmieszne licząc przy dzisiejszych cenach to śmieszne !!!!! teraz dopiero będą jeździć bez prawa jazdy !!!! <br><hr>Łukasz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To jest też smiech na sali! Tak powiem ze to powinni zblokowac nie powinno tak byc! wielkie ministerstwo kur** zadarmo biorą pieniądze moje pieniadze z podatq ! Kupiłem se Yamahe tdr 50 i kurde za rok juz niebedą mogł nią jeździc ! bo mam 14 lat... i co rok bedzie stała a ja komarkiem będe jeździł?!<br><hr>Viper!
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pytanko mam. 1sierpnia mam 18 lat. Moge się zapisać na kurs kat. A ? Czy juz weszły te podziały na A1,A2 itd ? Bo niestety nie jestem wogóle w temacie .... Prosze o odpowiedz<br><hr>Pesto
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam 17lat.. 12 stycznia 2011r. mam 18 urodziny.. gdybym sie zapisal na kurs 3 miechy wczesniej przed 18. to moglbym przystapic do kursu?<br><hr>Arek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tak,ale zapisać się można dkoładnie 2,5 miecha przed 18 i wtedy na 18 urodziny bedziesz mógł zdawać egzamin<br><hr>1Komentatorzy napisał(a):Mam 17lat.. 12 stycznia 2011r. mam 18 urodziny.. gdybym sie zapisal na kurs 3 miechy wczesniej przed 18. to moglbym przystapic do kursu?<br><hr>Arek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Panowie a jesli ja mam juz A1 w grudniu minie rowny rok mojego prawka to musze robic A2 zeby potem zrobic A w wieku 20 lat<br><hr>Marcin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
niestety musisz jeździć 2 lata na mniejszej poj. CHOREEE. niech tańsze lub bezpłatne egzaminy robią to bedzie ok.<br><hr>lion987Komentatorzy napisał(a):Jak na mój gust to jest chore, jak chcą robić tyle kategorii to ok ale przejście załóżmy z A2 do A niech będzie po odbyciu BEZPŁATNEGO egzaminu z naciskiem na BEZPŁATNEGO, i nie w wieku 24 lat ale po 21. I wytłumaczcie mi jedną rzecz, jeśli nie mam A1 a mam 18 lat to żeby zrobić A2 muszę najpierw bez względu na wszystko 2 lata jeździć na mniejszej pojemności???<br><hr>BartekDR350<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wie ktoś czy zatwierdzili tą ustawę, chodzi mi szczególnie o kategorię AM. Czy będzie ona obowiązywała od nowego roku?<br><hr>mariuszgtv
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Podłączę się do pytania kolegi. Nowe przepisy mają wejść 1 stycznia 2011 czyli za ok.2 tygodnie. Jeśli ktoś w grudniu zacznie kurs na kat. A to może podejść do egzaminu już w 2011 na starych zasadach? Inaczej czy decyduje data rozpoczęcia kursu ?<br><hr>takijedenKomentatorzy napisał(a):Mam 17lat.. 12 stycznia 2011r. mam 18 urodziny.. gdybym sie zapisal na kurs 3 miechy wczesniej przed 18. to moglbym przystapic do kursu?<br><hr>Arek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jesteś pewny , ze 1 Stycznia? Bo nowe przepisy wchodziły zazwyczaj w lipcu..?<br><hr>czarnaKomentatorzy napisał(a):Mam 17lat.. 12 stycznia 2011r. mam 18 urodziny.. gdybym sie zapisal na kurs 3 miechy wczesniej przed 18. to moglbym przystapic do kursu?<br><hr>Arek<br>Komentatorzy napisał(a):Podłączę się do pytania kolegi. Nowe przepisy mają wejść 1 stycznia 2011 czyli za ok.2 tygodnie. Jeśli ktoś w grudniu zacznie kurs na kat. A to może podejść do egzaminu już w 2011 na starych zasadach? Inaczej czy decyduje data rozpoczęcia kursu ?<br><hr>takijeden<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kurde w zasadzie już nie wiem, bo ktoś mi tak podrzucił że od początku 2011, ale teraz widzę że chodzi o nowelizację ustawy Prawo o ruchu drogowym a nie o kierujących pojazdami. A odnośnie tej drugiej gdzieś znalazłem takie zdanieKomentatorzy napisał(a):Mam 17lat.. 12 stycznia 2011r. mam 18 urodziny.. gdybym sie zapisal na kurs 3 miechy wczesniej przed 18. to moglbym przystapic do kursu?<br><hr>Arek<br>Komentatorzy napisał(a):Podłączę się do pytania kolegi. Nowe przepisy mają wejść 1 stycznia 2011 czyli za ok.2 tygodnie. Jeśli ktoś w grudniu zacznie kurs na kat. A to może podejść do egzaminu już w 2011 na starych zasadach? Inaczej czy decyduje data rozpoczęcia kursu ?<br><hr>takijeden<br>Komentatorzy napisał(a):Jesteś pewny , ze 1 Stycznia? Bo nowe przepisy wchodziły zazwyczaj w lipcu..?<br><hr>czarna<br>
"W ogłoszonym planowanym porządku obrad 80. posiedzenia Sejmu RP w dniach 14, 15, 16 i 17 grudnia 2010 r. przewidziano, iż porządek dzienny może być uzupełniony o sprawozdanie Komisji Infrastruktury o stanowisku Senatu w sprawie ustawy o kierujących pojazdami oraz o publicznym transporcie zbiorowym."
Ma ktoś może jakieś pewne informacje na ten temat ?<br><hr>takijeden
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czyli to jest pewne, ze od 1 Stycznia bd ta ustawa z ograniczeniami??<br><hr>czarnaKomentatorzy napisał(a):Mam 17lat.. 12 stycznia 2011r. mam 18 urodziny.. gdybym sie zapisal na kurs 3 miechy wczesniej przed 18. to moglbym przystapic do kursu?<br><hr>Arek<br>Komentatorzy napisał(a):Podłączę się do pytania kolegi. Nowe przepisy mają wejść 1 stycznia 2011 czyli za ok.2 tygodnie. Jeśli ktoś w grudniu zacznie kurs na kat. A to może podejść do egzaminu już w 2011 na starych zasadach? Inaczej czy decyduje data rozpoczęcia kursu ?<br><hr>takijeden<br>Komentatorzy napisał(a):Jesteś pewny , ze 1 Stycznia? Bo nowe przepisy wchodziły zazwyczaj w lipcu..?<br><hr>czarna<br>Komentatorzy napisał(a):Kurde w zasadzie już nie wiem, bo ktoś mi tak podrzucił że od początku 2011, ale teraz widzę że chodzi o nowelizację ustawy Prawo o ruchu drogowym a nie o kierujących pojazdami. A odnośnie tej drugiej gdzieś znalazłem takie zdanie
"W ogłoszonym planowanym porządku obrad 80. posiedzenia Sejmu RP w dniach 14, 15, 16 i 17 grudnia 2010 r. przewidziano, iż porządek dzienny może być uzupełniony o sprawozdanie Komisji Infrastruktury o stanowisku Senatu w sprawie ustawy o kierujących pojazdami oraz o publicznym transporcie zbiorowym."
Ma ktoś może jakieś pewne informacje na ten temat ?<br><hr>takijeden<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie, wg tego co znalazłem ta ustawa wejdzie najszybciej w połowie roku 2011 (ustawa o kierujących pojazdami), teraz od stycznia wchodzi nowelizacja ustawy Prawo o ruchu drogowym określająca m.in. nowe dopuszczalne prędkości na autostradach i drogach eskpresowych, ale to co innego. Wcześniej pomyliłem te dwie ustawy.<br><hr>takijedenKomentatorzy napisał(a):Mam 17lat.. 12 stycznia 2011r. mam 18 urodziny.. gdybym sie zapisal na kurs 3 miechy wczesniej przed 18. to moglbym przystapic do kursu?<br><hr>Arek<br>Komentatorzy napisał(a):Podłączę się do pytania kolegi. Nowe przepisy mają wejść 1 stycznia 2011 czyli za ok.2 tygodnie. Jeśli ktoś w grudniu zacznie kurs na kat. A to może podejść do egzaminu już w 2011 na starych zasadach? Inaczej czy decyduje data rozpoczęcia kursu ?<br><hr>takijeden<br>Komentatorzy napisał(a):Jesteś pewny , ze 1 Stycznia? Bo nowe przepisy wchodziły zazwyczaj w lipcu..?<br><hr>czarna<br>Komentatorzy napisał(a):Kurde w zasadzie już nie wiem, bo ktoś mi tak podrzucił że od początku 2011, ale teraz widzę że chodzi o nowelizację ustawy Prawo o ruchu drogowym a nie o kierujących pojazdami. A odnośnie tej drugiej gdzieś znalazłem takie zdanie
Ma ktoś może jakieś pewne informacje na ten temat ?<br><hr>takijeden<br>Komentatorzy napisał(a):czyli to jest pewne, ze od 1 Stycznia bd ta ustawa z ograniczeniami??<br><hr>czarna<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl