Zobacz wątek - Honda cbr f4 wyciek oleju z wężyka.. pomocy
NAS Analytics TAG

Honda cbr f4 wyciek oleju z wężyka.. pomocy

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Honda cbr f4 wyciek oleju z wężyka.. pomocy

Postprzez yyesek0 » 30/3/2010, 21:26

Witam wszystkich. Jak w temacie mam wyciek z jednego z wężyków który jest luzem i jest wyprowadzony na dół. Nie wiem co to za wężyk, słyszałem że "odma" ale nie jestem pewien. Pytanie moje dotyczy czy tamtędy powinno cos wyciekać no i czy powienien być ten wężyk czymś zakończony, lub co mogło się popsuć? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź bo nie wiem czy inwestować dalej w motocykl. Dodam że motor mam od niedawna i mało co jak narazie się na nim znam

Dodam że silnik chodzi ładnie, nie kopci z rury ma odejście, trzyma normalną temp.
yyesek0
Świeżak

Postprzez boncki » 31/3/2010, 17:14

wydaje mi sie ze jest to normalne, nie wiele syfu jest w stanie z tego wezyka wyleciec. Niczym ten wezyk nie jest zakonczony, wydaje mi sie ze wszystko jest ok
boncki
Świeżak

Postprzez marynarz1 » 31/3/2010, 17:18

To nie jest odma tylko wąż odprowadzający olej z filtra powietrza prawdopodobnie. Jak sie nagromadzi tam zbyt duzo oleju to wycieknie to na ulice.
marynarz1
Świeżak

Postprzez papcio871 » 1/4/2010, 01:32

może być to też przelew z gaźników np lub przy korku paliwa jak oblejesz to jest tez odprowadzenie na doł węzykami
papcio871
Świeżak

Postprzez melvin » 1/4/2010, 19:21

papcio871 napisał(a):może być to też przelew z gaźników np lub przy korku paliwa jak oblejesz to jest tez odprowadzenie na doł węzykami

ale skąd olej w gaźnikach by mu się zbierał :shock:
no chyba że lejesz olej wlewem paliwa :lol:
to na 99% odma, fy ctery tak maiom
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez yyesek0 » 1/4/2010, 22:54

Dziś odwiedziłem paru mechaników mieli zupełnie inne zdanie na temat wycieku. Wyciek jest ale z silnika OBOK tych dwóch węyków wychodzących u dołu a taki miał byc profesjonalny ten poprzedni serwis :) Chłopcy zawołali 900zł za sama robocizne plus ok 1000 za części do silnika, a tak naprawde poszła jakaś uszczelka przy silniki i max koszt 200zł (za wszystko), teraz moge juz spokojnie usnąć. Pozdrawiam wszystkich którzy próbowali pomóc. We wtorek jade to opisze dalej co i jak dla przyszłych źle interpretujących mechaników, bo może to forum czytają.

Niestety w naszej kochanej Polsce muszą naciągnąć laika na masakryczne koszty a tak naprawde nic by nie zrobili. KOCHANI MECHANICY!!!!!
yyesek0
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa