Wyrok sÄ…dowy - fotoradar
• Strona 1 z 1
Wyrok sÄ…dowy - fotoradar
Dostałem z wniosek o ukarania z Policji wraz z wyrokiem z sądu za przekroczenie prędkości
Podana jest wysokość kary lecz nie ma nr konta na który należy tą karę wpłacić. I teraz nie wiem co zrobić, czekać aż przyjdzie pismo z Policji czy samemu trzeba się dowiadywać komu te pieniądze wpłacić.
Chyba przyjmÄ™ opcjÄ™ czekania, przyjdzie czas sami siÄ™ upomnÄ…
Miał ktoś z was podobną sytuację?

Podana jest wysokość kary lecz nie ma nr konta na który należy tą karę wpłacić. I teraz nie wiem co zrobić, czekać aż przyjdzie pismo z Policji czy samemu trzeba się dowiadywać komu te pieniądze wpłacić.
Chyba przyjmÄ™ opcjÄ™ czekania, przyjdzie czas sami siÄ™ upomnÄ…

Miał ktoś z was podobną sytuację?
VFR 02'
-
navi - Świeżak
Miałem podobną sytuację, tyle, że z mandatem wystawionym przez policjanta. Wypisał mi mandat lecz zapomniał dołączyć druczek do wpłaty. Pomyślałem wtedy podobnie jak Ty - oleję to i poczekam aż się sami odezwą a potem wytłumaczę im się, że nie zapłaciłem bo nie dostałem druczku z numerem konta. Skończyło się wezwaniem do Urzędu Skarbowego a na moje tłumaczenia dostałem odpowiedź: "Trzeba było zgłosić się na komendę i dostałby Pan taki druczek".
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
A ja słyszałem o tym że jak Policjant nie dopełni swoich obowiązków to z jakiej racji obywatel ma odpowiadać za jego błąd ?
Jego obowiązkiem jest dać wszystko co jest potrzebne do opłacenia.
Znajomy miał lepszy numer, policjant na mandacie wpisał inną kwotę słownie a inną cyframi - pani na poczcie powiedziała że nie może przyjąć tego bo nie wie ile ma przyjąć. Nikt się nie upominał.
Jego obowiązkiem jest dać wszystko co jest potrzebne do opłacenia.
Znajomy miał lepszy numer, policjant na mandacie wpisał inną kwotę słownie a inną cyframi - pani na poczcie powiedziała że nie może przyjąć tego bo nie wie ile ma przyjąć. Nikt się nie upominał.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Moje płaciły się też do tej pory same bo były nakładane przez policję i po jakimś czasie przychodziło pismo z Urzędu Skarbowego że pobierają mi z pensji mandat+koszta egzekucji (ok 5zł)
Ale nie wiem jak to jest w przypadku wyroku sądowego, nie chce mi się żeby sprawą zajął się komornik i naliczył sobie niewiadomo jaką kwotę :/

Ale nie wiem jak to jest w przypadku wyroku sądowego, nie chce mi się żeby sprawą zajął się komornik i naliczył sobie niewiadomo jaką kwotę :/
VFR 02'
-
navi - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości