Yz 125 do 7 tys/ inny cross 2t
• Strona 1 z 1
Yz 125 do 7 tys/ inny cross 2t
Witam. Mam 16 lat. Szukam crossa do 7 tys. zl. Myslalem o roczniku 2002-2006. Wpadl mi w oko yz 125. Jak to jest ze skrzynaimi biegow w yz 125 (roczniki 02-06) ? Czy wszystkie modele maja 6 biegow czy te starsze maja skrzynie 5cio biegowe? W takim przedziale cenowym znajde cos ciekawego? Pozdrawiam. Michał.
Np. cos takiego zdaloby egamin? Nie jest to studnia bez dna?
http://moto.allegro.pl/item975845378_ya ... kx_rm.html

Np. cos takiego zdaloby egamin? Nie jest to studnia bez dna?
http://moto.allegro.pl/item975845378_ya ... kx_rm.html
- MaJKe
- Świeżak
http://www.allegro.pl/item961690176.html może takie coś by Cie zainteresowało ? Cena to 7900 do negocjacji ale masz motorek 4mth po wymianie tłoka i korby więc sezon stoi przed Tobą otworem 

- Karol211
- Świeżak
witamy
oba sprzęty niezłe. nie bede mówił który lepszy bo to kwestia egzemplarza. raz kupisz dobitą yz a czasami na RM przelatasz sporo bez wielkich remontów
czy to jest studnia bez dna - to druga nazwa tego sportu
często trzeba niestety robic remonty i troche kasy na to idzie - w koncu to motocykl wyczynowy
trzeba zakładac minimum 1000 zł rocznie trzeba wydawac na same czesci
raczej wszystkie mają 6 biegów ale są wersje 5 biegowe a nawet kolega z forum ma podobno 4 biegową 125 ccm ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
1000 zl? Rozumiem, ze masz na mysli wymiany oleju+filtry+smarowanie i tlok+pierscienie, tak?
Chodzi mi raczej o to czy yz 125 z rocznika 2004-2006 nie bedziesz sie sypala. Mam na mysli skrzynie biegow itd itd. Poniewaz moge jeszcze kupic dt 125, ktora jest mniej wyzylowana i jest soft endurkiem, z ktorym nie ma zadnych problemow.
Co do yz 125 podstawowe wymainy tloka, smarowania itp rozumiem. Wczoraj jezdzielm na sx 125 2009. Palil bez problemu z pierwszego kopa. Czy z taka yamaszka 2004 bedzie podobnie?
Chodzi mi raczej o to czy yz 125 z rocznika 2004-2006 nie bedziesz sie sypala. Mam na mysli skrzynie biegow itd itd. Poniewaz moge jeszcze kupic dt 125, ktora jest mniej wyzylowana i jest soft endurkiem, z ktorym nie ma zadnych problemow.
Co do yz 125 podstawowe wymainy tloka, smarowania itp rozumiem. Wczoraj jezdzielm na sx 125 2009. Palil bez problemu z pierwszego kopa. Czy z taka yamaszka 2004 bedzie podobnie?
- MaJKe
- Świeżak
Zależy wszystko jaki egzemplarz kupisz... Możesz kupić taką która będzie super zapalać od pierwszego kopa, a możesz kupić wyjeżdżoną, w której po 2 przejeżdżkach będziesz miał tłok do wymiany. Tłok przy amatorskiej jeździe powinien Ci starczyć na cały sezon chyba, że b.dużo jeździsz, ale olej lepiej jest wymieniać co ok 8-10 mth. A co do skrzyni biegów to z tego co wiem najgorszą sprawą jest kupno motoru od zawodnika bo oni tam wrzucają biegi bez sprzęgła więc skrzynia ostro cierpi. W każdym razie jak kupujesz pierwszy motor to najlepiej sobie weź jakiegoś mechanika czy kolesia który się na tym zna bo pomoże Ci motorek ocenić mówie o zawieszeniu czy skrzyni bo silnika Ci raczej nie zbierze więc lepiej jest mieć zawsze w zapasie jakies 700zł na wymiane tłoka bądź korbowodu. Z tego co ja Ci mogę powiedzieć mój KTM nie brał udziału w żadnych zawodach skrzynia chodzi ok i masz go po remoncie więc jak będziesz dbał sezon objeździsz. No i w roli jasności ma on 5 biegów
.

- Karol211
- Świeżak
dokładnie jaki model trafisz. czasami ktos powie tłok wymieniony a tak serio zmieni pierscienie moto ładnie pali ale po miesiącu nadaje sie do remontu ;P co do biegów - crossy akurat są przystosowane do wrzucania biegów bez sprzęgła i to wcale nie niszczy skrzyni. skrzynia sie sypie jak ktos wbija bieg na obrotach to po 1. po 2 jak sie nie wymiania na czas oleju i z tym sie wiąże 3 - ze starosci sie po prostu wyciera skrzynia jak i wodziki bo najczęsciej to wodziki padają i po 4 łożyska na skrzyni to 90% przypadków rozwalonej skrzyni. moto dostaje luzu na skrzyni zęby sie źle zgrywają i o efektowny finał nie trudno ;P i kolega wyżej dobrze radzi ktos kto sie zna zawsze po odgłosie moto powie ci nawet czy tłok jest dobry czy nie ;P akurat yz z 2004 roku jak juz ci pisalem bedzie w niezłym stanie bo moto nie miał wielu remontów - no chyba że trafisz na egzemplarz skatowany przez zawodnika. ale to da sie łatwo rozpoznac. np po chłodnicy po ramie itp itd
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
W przyszłości korzystaj z przyklejonych.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości