maly problem z gsxr600
• Strona 1 z 1
maly problem z gsxr600
koledzy pomóżcie,mam gsxr600 z 98 i problem może mały ale dla mnie duży,wypiął mi się wężyk od zbiorniczka z płynem chlodnicowym ten górny i nie wiem teraz gdzie go podpiąć ,czy gdzieś przy chłodnicy czy przy silniku?pomóżcie
- majk33
- Świeżak
jeśli jest przy zbiorniczku a gdzieś się wypiął to szukaj w górnych częściach chłodnicy, jeśli wypiął się od zbiorniczka to gdzieś na zbiorniczku musi być na niego miejsce...
pytanie czy nie jest to wężyk przelewowy zbiorniczka wyrównawczego który musi swobodnie zwisać pod motocyklem. ten wężyk ma za zadanie odprowadzić nadmiar płynu chłodniczego ze zbiorniczka w momencie gdy rozgrzany płyn zwiększy swoją objętość na tyle że nie mieści się w zbiorniczku.
pytanie czy nie jest to wężyk przelewowy zbiorniczka wyrównawczego który musi swobodnie zwisać pod motocyklem. ten wężyk ma za zadanie odprowadzić nadmiar płynu chłodniczego ze zbiorniczka w momencie gdy rozgrzany płyn zwiększy swoją objętość na tyle że nie mieści się w zbiorniczku.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
jesli jest na samej górze zbiorniczka podpięty (trochę poniżej wlewu) to musi on sobie zwisac pod motocyklem, jest to zwykły przelewowy przewód który odprowadza nadmiar płynu.

-
melvin - PierwszyOkrutny
ogorlnie mozesz jeszcze miec 2 takie zwisy:
"odma" oleju (mialem np w GSXF)
dla opar z akumulatora (chodz tu sie stosuje teraz zelowe lub bezobslugowe...
"odma" oleju (mialem np w GSXF)
dla opar z akumulatora (chodz tu sie stosuje teraz zelowe lub bezobslugowe...
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
jeszcze odpowietrznik zbiornika paliwa jest przeodem dyndającym pod motocyklem, oraz w gaźnikowcach częstyo są przewody do odprowadzania benzyny z gaźników (paliwo z nich leci jak coś tam się odjkręci)

-
melvin - PierwszyOkrutny
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa