Które buty wybrać? (nitro, swift, raytek)
• Strona 1 z 1
Które buty wybrać? (nitro, swift, raytek)
Witam, szukam dla siebie butów na sporta i szukając w danym przedziale cenowym wpadły mi w oko 3 sztuki.
--Pierwsze nich to Raytek Alcaniz.
http://moto.allegro.pl/item951811932_cz ... ratis.html
--kolejne Nitro NB101
http://moto.allegro.pl/item927973813_bu ... zm_43.html
--i ostatnie Swift Torsion X
http://moto.allegro.pl/item946594228_bu ... 28_cm.html
Dwie ostatnie propozycje (Nitro i Swift) są właściwie identyczne na pierwszy rzut oka, ale zastanawia mnie jednak czy o jednych z nich mozna powiedzieć, ze są choć minimalnie lepsze lub gorsze od tych 2gich czy to dokładnie to samo pod inną marką,
Chciałbym poznać zdanie użytkowników tych czółenek bądź osób, które miały do czynienia z tymi firmami.
Chodzi mi o wykonanie, wygode poruszania sie jak zejde z moto i ogolne wrażenie przyjmując, ze sa w tej samej cenie.
Znalazlem gdzieś niżej temat o Swift'ach, ale zalozylem nowy, bo chcialbym umiescic w 1 miejscu 3 pary butów z tego samego segmentu w celu konkretnego porównania.
Swoją drogą za pomocą szukajki probowalem znalezc cos na forum na ten temat, ale chyba coś z nią nie tak, bo nie wyszukała mi choćby tego tematu o Swift'ach, który znalazłem. Podobnie miałem jakiś czas temu jak szukałm tematu o CB radiu w moto.Nie wiem co jest, czyżby cos u mnie nie tak.
Licze na WaszÄ… pomoc w wyborze
--Pierwsze nich to Raytek Alcaniz.
http://moto.allegro.pl/item951811932_cz ... ratis.html
--kolejne Nitro NB101
http://moto.allegro.pl/item927973813_bu ... zm_43.html
--i ostatnie Swift Torsion X
http://moto.allegro.pl/item946594228_bu ... 28_cm.html
Dwie ostatnie propozycje (Nitro i Swift) są właściwie identyczne na pierwszy rzut oka, ale zastanawia mnie jednak czy o jednych z nich mozna powiedzieć, ze są choć minimalnie lepsze lub gorsze od tych 2gich czy to dokładnie to samo pod inną marką,
Chciałbym poznać zdanie użytkowników tych czółenek bądź osób, które miały do czynienia z tymi firmami.
Chodzi mi o wykonanie, wygode poruszania sie jak zejde z moto i ogolne wrażenie przyjmując, ze sa w tej samej cenie.
Znalazlem gdzieś niżej temat o Swift'ach, ale zalozylem nowy, bo chcialbym umiescic w 1 miejscu 3 pary butów z tego samego segmentu w celu konkretnego porównania.
Swoją drogą za pomocą szukajki probowalem znalezc cos na forum na ten temat, ale chyba coś z nią nie tak, bo nie wyszukała mi choćby tego tematu o Swift'ach, który znalazłem. Podobnie miałem jakiś czas temu jak szukałm tematu o CB radiu w moto.Nie wiem co jest, czyżby cos u mnie nie tak.
Licze na WaszÄ… pomoc w wyborze

-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Nitro wzgledem Swifta nie maja tego dodatkowego usztywnienia piety. Reszta pewnie to samo pod inna marka. Z reszta takich przypadkow ze te same buty sa sprzedawane pod innymi markami jest sporo.
Co do Nitro NB101 wiem ze troche osob narzekalo na chodzenie w nich, uciskaja ochranaicze kostek obcierajac je, wiec podczas chodzenia sa mega niewygodne. O opiniach pozostalych sie nie wypowiem bo nie mialem stycznosci.
Co do Nitro NB101 wiem ze troche osob narzekalo na chodzenie w nich, uciskaja ochranaicze kostek obcierajac je, wiec podczas chodzenia sa mega niewygodne. O opiniach pozostalych sie nie wypowiem bo nie mialem stycznosci.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
tu masz troche o raytekach about38029.html&highlight=raytek+alcaniz
o swiftach gosc w sklepie mowil ze za ta cene sa OK
rozwaz jeszce buty Falco Sirius, troche droższe ale bardzo wygodne
o swiftach gosc w sklepie mowil ze za ta cene sa OK
rozwaz jeszce buty Falco Sirius, troche droższe ale bardzo wygodne
- grandmasterb
- Świeżak
nitro sa na poczatku nie wygodne.. potem jak sie rozchodza staja sie calkiem wygodne..
za to sa mega wygodne jezeli chodzi o jazde.. calkiem dobre buty za nie wielkie pieniadze.. sadze ze podobnie jest z swift-ami..
jedak troche im brakuje do produktow renomowanych firm tj. astar, dainese, sidi itd..
za to sa mega wygodne jezeli chodzi o jazde.. calkiem dobre buty za nie wielkie pieniadze.. sadze ze podobnie jest z swift-ami..
jedak troche im brakuje do produktow renomowanych firm tj. astar, dainese, sidi itd..
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
gdzieś były opinie zdjecia itp. jak nitro się rozsypywały po jednym sezonie i to dosłownie tak się rozsypywały że do niczego się już nie nadawały.
i osobiście wychodze że nic z nitro, przekonałem się że to baaaardzo niska jakość.
i osobiście wychodze że nic z nitro, przekonałem się że to baaaardzo niska jakość.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
@grandmasterb
Też zwróciłem uwage na Falco Sirius, ale przy ich cenie wolałbym jednak dolozyc do Sidi.
WnioskujÄ…c po postach chyba najlepiej wypadajÄ… Rayteki.
Skoro Nitro i Swift to bliźniacze produkty a o Nitro krąży zdanie,ze to szmira to chyba nie można się spodziewać wodotrysków po Swiftach.
Też zwróciłem uwage na Falco Sirius, ale przy ich cenie wolałbym jednak dolozyc do Sidi.
WnioskujÄ…c po postach chyba najlepiej wypadajÄ… Rayteki.
Skoro Nitro i Swift to bliźniacze produkty a o Nitro krąży zdanie,ze to szmira to chyba nie można się spodziewać wodotrysków po Swiftach.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Ja posiadam Swift Torsion, i jeżeli chodzi o wykonanie to super tylko na początku są bardzo sztywne i się bardzo ciężko w nich jeździ, ja swoje miałem teraz dopiero 3 raz na nogach i już jest znacznie lepiej, ogólnie mogę je polecić bo cena jest również atrakcyjna(mnie się udało wyrwać nówki za 340zł)
Nie ma Boga jest Motur!
-
MAXIKING - Świeżak
Najchętniej przymierzyłbym oba modele i porównał, ale o ile Rayteki juz znalazłem w mojej okolicy to Swiftów nigdzie nie moge namierzyć.
Wecie gdzie moge je znaleźć w Warszawie lub okolicach? Mówie o nówkach, bo oglądanie używek z alledrogo to żaden wykładnik.
Edit:
We wtorek jade do Trójmiasta, wiec jak ktoś ma namiary na tamtejsze sklepy (albo te, ktore sa mniej wiecej po drodze z Wawy do Trójmiasta) to też bede wdzięczny.
Wecie gdzie moge je znaleźć w Warszawie lub okolicach? Mówie o nówkach, bo oglądanie używek z alledrogo to żaden wykładnik.
Edit:
We wtorek jade do Trójmiasta, wiec jak ktoś ma namiary na tamtejsze sklepy (albo te, ktore sa mniej wiecej po drodze z Wawy do Trójmiasta) to też bede wdzięczny.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości