Zobacz wątek - GPX 600R C Jak podłączyć przewody podciśnieniowe?
NAS Analytics TAG

GPX 600R C Jak podłączyć przewody podciśnieniowe?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

GPX 600R C Jak podłączyć przewody podciśnieniowe?

Postprzez prez3s » 14/3/2010, 08:56

Witam. Mam problem z podłączeniem przewodów podciśnieniowych wychodzących z gaźników. Z każdego gaźnika wychodzi króciec ale niestety tylko skrajne są spięte razem i podłączone do jakiegoś zaworu pod zbiornikiem paliwa. Jeden z pozostałych jest zaślepiony a drugi nie.
Jak podłączyć te przewody żeby wszystko grało?
Drugi problem mam z linkami gazu? Czy da się to jakoś przerobić tak żeby pracowało to wszystko tylko na lince napinającej? Może jakąś sprężynę zastosować czy coś w tym rodzaju? Praktykował ktoś z was takie rozwiązanie?
prez3s
Świeżak

Postprzez Przemo_rene » 14/3/2010, 17:03

co bedziesz przerabiał?? Chcesz się zabić to przerabiaj to miejsce. Spężyna już tam jest. Jak nie umiesz zamocować linki spowrotem to tym bardziej nie przerabiaj. Jak takie oszczedzanie widzę to bym pozabijał najchętniej. Nowa linka to max 100zł!!

Ostatnio miałem kumpla co olej silnikowy MOBIL SAMOCHOWOWY do RF'y chciał lać bo kumple mu kupił po znajomości i taniej bo sam taki leje do swojego thunderace'a!!!........Takie graty jeżdzą po naszych drogach!!
Sciągniesz sobie serwisówke tam masz kolejność i co do czego idzie.

Dwa cylindry pewnie idą razem w jeden wąż do zaworu dopalania spalin co wchodzi do głowicy a dwa pozostałe są zślepione zwyczajnie.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez prez3s » 14/3/2010, 19:03

Nie chodzi o to że nie umiem zamontować, tylko nie za każdym razem manetka do końca wraca i chciałem to jakoś usprawnić:P

Książkę już mam, ale niestety niewiele tam widać:(

Zauważyłem też że w książce serwisowej są 3 tak jakby dodatkowe wyjścia ze zbiornika a na moim zbiorniku jest tylko jedno. Skąd może wynikać ta różnica?

Wygląda na to że w mojej nowo nabytej kawie ktoś zdrowo namieszał i na dodatek nie zamontował części która w katalogu części nazywa się "separator"

Chyba najlepszym wyjściem będzie poszukanie kogoś kto ma taki sam sprzęt jak ja i zobaczenie na żywo jak te wszystkie przewody są podłączone.
prez3s
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 14/3/2010, 23:03

Możesz mieć manuala od wersji z USA California lub Canada (w innych wersjach tego elementu może nie być).

Jeden z przewodów od gaźnika może iść jako podciśnienie otwierające przepływ paliwa.

Jeśli linka się zacina to po demontażu powrotnej może być gorzej.

Musisz sprawdzić obie linki i jeśli są OK, posmarować je olejem oraz pod manetką wyczyścić i lekko olejem nasmarować.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez prez3s » 15/3/2010, 08:06

Mam manuala Haynsa (nie wiem czy poprawnie napisałem) i tam też są aż trzy dodatkowe wyjścia ze zbiornika.
prez3s
Świeżak

Postprzez Przemo_rene » 15/3/2010, 08:51

zdecydowanie demontaż linek i kompletne i przepłukanie oraz wyczyszczenie (bez smarowania! - wiem bo już to pare razy przerabiałem) rollgazu. Musi pomóc. Jak nie pomoże to nowa linka i czyszczenie pod rollgazem (na prawdę to może dużo dać) i bedzie jak nowe.
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Przemo_rene » 15/3/2010, 08:53

prez3s napisał(a):Mam manuala Haynsa (nie wiem czy poprawnie napisałem) i tam też są aż trzy dodatkowe wyjścia ze zbiornika.

te wejscia do zbiornika i z niego to Evaporating System stosowany na Californie. Omiń go lub wyrzuć totalnie bo do pracy silnika nie jest potrzebny a tylko muli w porównaniu do oryginałów bez tego.
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

na górê