Zobacz wątek - Przerejestrowanie - niepełnoletni posiadacz motoru
NAS Analytics TAG

Przerejestrowanie - niepełnoletni posiadacz motoru

Przepisy, prawo
_________

Przerejestrowanie - niepełnoletni posiadacz motoru

Postprzez kuni » 13/3/2010, 18:09

Witam mam 14 lat . Mam motor nie będe podawał jaki bo to nie ma znaczenia :) . Kupiłem go i w umowie kupna i sprzedaży wpisaliśmy że to ja jestem właścicielem bo przeczytałem że od 13 lat można mieć jakiś majątek na własność tylko z jakimiś ograniczeniami . Ale motor będe chciał sprzedać w lato . Problem tkwi w tym czy mając 14 lat i zarejestrowanego motoru na siebie mogę go później sprzedać czy do 18 nie mogę????? . Jakby się nie dało czy można na kogoś innego dorosłego zarejstrować niż człowiek wpisany w Umowę Kupna i sprzedaży ???? Albo może to nie od tego zależy na kogo jest np . OC że nie można sprzedać , bo mam kolegę żę na OC jest jakiś warunek że nie można sprzedać przed 18 . BArdzo dziekuję wszystkim którzy się znają na tym i chcą się ze mną podzielić . Bardzo pilne
kuni
Świeżak

Postprzez Czester » 13/3/2010, 19:38

Jeżeli zawarłeś umowę bez zgody i podpisu opiekuna prawnego to jest ona nieważna. Nie można zarejestrować pojazdu na osobę inną niż widniejąca jako kupujący w umowie kupna - sprzedaży.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê