Olej w filtrze powietrza
• Strona 1 z 1
Olej w filtrze powietrza
Witam
Jestem nowy więc prosze o odrobine cierpliwości jeżeli napisze jakieś głupoty.patrzyłem do filtra powietrza i jest nasączony olejem.szukałem na różnych stronach i nic sie nie doczytałem czy to coś poważnego.chodzi o yamaha r6 2004r.pozdr.
Jestem nowy więc prosze o odrobine cierpliwości jeżeli napisze jakieś głupoty.patrzyłem do filtra powietrza i jest nasączony olejem.szukałem na różnych stronach i nic sie nie doczytałem czy to coś poważnego.chodzi o yamaha r6 2004r.pozdr.
- jasiu1987
- Świeżak
maciuncwa napisał(a):Może masz filterek sportowy K&N z reguły od nowego są nasączone specjalnym olejkiem
Bzdura ,bzdura , bzdura
Nowe KN-y prosto z pudełka są suche i samemu trzeba je nasączyć olejkiem ....
<B>Yamaha R ONE 2009 and 2010 by Trimix</B>
-
Trimix - Świeżak
jeśli masz sportowy filtr powietrza, który się pierze a nie wymienia i nasącza specjalnymi substancjami to może on być wilgotny. ewentualnie twój motocykl był ciorany na gumie w wysokich pionach, a miał wysoki poziom oleju i walił w odmę.
czyli generalnie tak czy siak nic złego nie powinno się dziać, wyczyść to jeśli olej jest z silnika, i za jakiś czas zobacz czy znów tam sie pojawił, jeśli airbox jest suchy a filtr wilgotny to niczym sie nie przejmuj i nic nie czyść(o ile filtr powietrza ma odpowiednią przepustowość). Sprawdź stan oleju, może być nalane ponad maximum ale bez przesady...
generalnie jak sie moto niemuli od tego oleju to nie ma sie co przejmować.
*nie jestem pewien czy R6 ma na pewno odmę poprowadzoną do airboxu, znając fortepiany równie dobrze może on być podłączona do prędkościomierza...
KUR*A pokaż zdjęcie bo tam jest za dużo możliwości...
czyli generalnie tak czy siak nic złego nie powinno się dziać, wyczyść to jeśli olej jest z silnika, i za jakiś czas zobacz czy znów tam sie pojawił, jeśli airbox jest suchy a filtr wilgotny to niczym sie nie przejmuj i nic nie czyść(o ile filtr powietrza ma odpowiednią przepustowość). Sprawdź stan oleju, może być nalane ponad maximum ale bez przesady...
generalnie jak sie moto niemuli od tego oleju to nie ma sie co przejmować.
*nie jestem pewien czy R6 ma na pewno odmę poprowadzoną do airboxu, znając fortepiany równie dobrze może on być podłączona do prędkościomierza...
KUR*A pokaż zdjęcie bo tam jest za dużo możliwości...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Trimix napisał(a):Nowe KN-y prosto z pudełka są suche i samemu trzeba je nasączyć olejkiem ....
Nie prawda, kupiłem pod koniec grudnia filtr K&N i już był nasączony ... ;]
Pzdr.
"Prosta droga jest dla szybkich motorów, droga z zakrętami jest dla szybkich kierowców ..."
---
F4i Sport 02r. <-

---
F4i Sport 02r. <-

- fox|
- Świeżak
fox| napisał(a):
Nie prawda, kupiłem pod koniec grudnia filtr K&N i już był nasączony ... ;]
Kupiłeś uzywany

<B>Yamaha R ONE 2009 and 2010 by Trimix</B>
-
Trimix - Świeżak
Kupiłeś uzywany Laughing , bądz sprzedawca wolał pomysleć za kupującego i sam za wczasu to zrobił , co by jakiś baran nie wsadził suchego filtra do moto Laughing

-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
K&N raz są nasączane a raz nie, zależy od producenta.
Przeważnie po wyjęciu na folii jest opisane (nasączony, nie nasączony - oczywiście w innym języku).
Czasami niektóre filtry oryginalne też są nasączane lekko olejem, szczególnie gąbkowe.
Przeważnie po wyjęciu na folii jest opisane (nasączony, nie nasączony - oczywiście w innym języku).
Czasami niektóre filtry oryginalne też są nasączane lekko olejem, szczególnie gąbkowe.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa