Wszystko o kaskach motocyklowych, pytania o cenÄ™, opinie
drek napisał(a):Posiada ktoś może kask Shark RSR 2 ? Zastanawiam się nad kupnem niego, ale nie wiem czy nie lepszym zakupem będzie Shoei XR-1000. Jeśli ktoś miał styczność z tym Sharkiem, to proszę o opinie.
W ciemno powiem ze Shoei bedzie lepszy.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Hmm różnie podają o tym kasku na jednych aukcjach piszą że jest z ABS a na innych że z policabrbonu (poliwęglanu). Poliwęglan jest lepszym materiałem na skorupę kasku niż ABS.
W tej samej kasie dobra skorupa to też HJC CS-X3.
W tej samej kasie dobra skorupa to też HJC CS-X3.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Witam jestem zainteresowany kaskiem http://allegro.pl/item935354289_fox_kas ... od_ss.html
może ktoś używał i powie czy sie nada czy nie. Lub poleci coś godnego uwagi do 600zł. Dzięki za pomoc.
może ktoś używał i powie czy sie nada czy nie. Lub poleci coś godnego uwagi do 600zł. Dzięki za pomoc.
-
mentorsct - Bywalec
Mam pytanie, co do kasku MT Imola, i o YOHE model 927-3. Czy ktoś tych kasków używa, czy są to dobre kaski na początek.
MT - http://allegro.pl/item937871790_kask_mt ... red_l.html
YOHE - http://www.moto.allegro.pl/item94834670 ... aniej.html
MT - http://allegro.pl/item937871790_kask_mt ... red_l.html
YOHE - http://www.moto.allegro.pl/item94834670 ... aniej.html
Ostatnio edytowano 14/3/2010, 17:48 przez DT_Tyskie, łącznie edytowano 1 raz
- DT_Tyskie
- Świeżak
@DT_Tyskie
jak widzę, ze typ pisze na aukcji przy kasku za mniej niż 200 zł, że to najwyższa półka to z góry bym to olał sikiem prostym.
@goofy-op
Mówi się, że nolan n84 jest jednym z cichszych. Także nowy model n85 możesz zobaczyć
jak widzę, ze typ pisze na aukcji przy kasku za mniej niż 200 zł, że to najwyższa półka to z góry bym to olał sikiem prostym.
@goofy-op
Mówi się, że nolan n84 jest jednym z cichszych. Także nowy model n85 możesz zobaczyć
- unearth
- Świeżak
słuchajcie, kupiłem HJC IS-16 i teraz jak zakładam go w domu to stwierdzam, że uciska mi policzki. Zastanawiam się czy to tak ma być i czy nie będzie to zbyt uciążliwe podczas jazdy. Ale z kolei wszyscy mi mówili, że lepiej żeby kask był ciasny, niż zbyt luźny. Dodam, że wziąłem rozmiar S. Nie czuję, żeby mnie cisnął w uszy (tak jak to niektórzy użytkownicy twierdzili), tylko właśnie w poliki. Jak ubierałem większe rozmiary to mi głowa trochę latała w środku więc wziąłem ciaśniejszy. Czy jest szansa, że ta wyściółka się bardziej dopasuje i nie będzie tak cisnąć? dodam, że to mój pierwszy kask.
- Lasica
- Świeżak
Przejedziesz kilkadziesiąt km i powinno być wszystko ok. Jak kask jest dobrze dopasowany to na początku będzie trochę uciskał to tu to tam.
-
Jaki kask lepszy waszym zdaniem
Nitro N1100-VN
cena : 269zł
czy
AGV 2008 K Series Orient
cena: 299zł
A może ktoś ma jeszcze jakąś inną propozycje kasku do 300zł . Od razu mowie ze nie mam zamiaru dokładać więcej bo kask ma być tylko na jeden sezon potem będzie Shoei
.
Nitro N1100-VN
cena : 269zł

czy
AGV 2008 K Series Orient
cena: 299zł

A może ktoś ma jeszcze jakąś inną propozycje kasku do 300zł . Od razu mowie ze nie mam zamiaru dokładać więcej bo kask ma być tylko na jeden sezon potem będzie Shoei

- Japa
- Świeżak
wikples napisał(a):Bierz K series, kolega miał i nie nażekał. Co prawda nie możesz liczyć na wiele za 300zł, ale myślę, że do tej ceny K series jest najlepszym wyborem. Pozdro.
A co myślisz o Nolanie n62 bo znalazłem w cenie 350zł i ewentualnie był bym w stanie dołożyć jeżeli warto .
PS. Wie ktoś może gdzie można przymierzyć tego nolana w gdyni lub gdańsku ?
- Japa
- Świeżak
Witam
Właśnie zmieniłem motocykl, z ZX6R na FZ6 S. Teraz czas na zmianę kasku. Maksymalnie chciałbym wydać do 1000 zł. Jako, że poprzednio jeździłem w Lazerze Fiber Pro Thunder, również teraz myślę o zakupie kasku tej firmy. Zastanawiam się nad modelami Fiber D1 Volute lub Osprey Genius. Czy ma ktoś doświadczenia z tymi modelami?
Generalnie mało na forum informacji o Lazerze, a to firma produkująca kaski od dawna (1919 rok), mająca w tej dziedzinie duże doświadczenie, wprowadzająca wiele innowacyjnych rozwiązań, np. ostatnio superskin czy wizjer na baterie z regulowanym przyciemnieniem. Mój poprzedni kask spisywał się bardzo dobrze, był wygodny, względnie cichy, miał standardowy pinlock przez co szybka nie zaparowywała, zapięcie DD. Można było się doczepić do wentylacji, ale w którym kasku w lecie stojąc w korku nie leje się pot z głowy
Z góry dziękuję za opinie.
Właśnie zmieniłem motocykl, z ZX6R na FZ6 S. Teraz czas na zmianę kasku. Maksymalnie chciałbym wydać do 1000 zł. Jako, że poprzednio jeździłem w Lazerze Fiber Pro Thunder, również teraz myślę o zakupie kasku tej firmy. Zastanawiam się nad modelami Fiber D1 Volute lub Osprey Genius. Czy ma ktoś doświadczenia z tymi modelami?
Generalnie mało na forum informacji o Lazerze, a to firma produkująca kaski od dawna (1919 rok), mająca w tej dziedzinie duże doświadczenie, wprowadzająca wiele innowacyjnych rozwiązań, np. ostatnio superskin czy wizjer na baterie z regulowanym przyciemnieniem. Mój poprzedni kask spisywał się bardzo dobrze, był wygodny, względnie cichy, miał standardowy pinlock przez co szybka nie zaparowywała, zapięcie DD. Można było się doczepić do wentylacji, ale w którym kasku w lecie stojąc w korku nie leje się pot z głowy

FZ6 S2 Fazer
-
sousou - Świeżak
Japa dokladaj do N62, jest on znacznie lepiej wykonany niz K-series.
-
Leg1oN napisał(a):Landryss25 napisał(a):Japa dokladaj do N62, jest on znacznie lepiej wykonany niz K-series.
popieram.. n62 to przyzwoity kask za niewielkie pieniadze..
I ja sie pod tym podpisuje

-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
micau napisał(a):Cześć
Jestem na etapie wyboru kasku. Widzę, że N84 zbiera same dobre opinie, a jak jest z N85? Testował już ktoś?
Fajny garnek, wbudowana blenda przeciw-sloneczna, wykonanie jak w nolanach, nie ma sie doc zego doczepic.
Zasadncizy minus... nie potrafilem zalozyc okularow, wysciolka/wypelnienie jest znaczie wezsze w okolicach oczu i niemozliwym dla mnei stalo sie zalozenie okularow :/ Dyskwalifikacja dla okularnikow, ale tez nei do konca, trzeba zmierzyc i dopasowac, ja mam sztywne oprawki i szkoda bylo mi je polamac przy gimnastykowaniu sie, niewykluczone ze u kogos innego bedzie latwiej.
Co do jazdy, nie wiem, mierzylem tylko w sklepie.
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości