po zimie 2 problemy
• Strona 1 z 1
po zimie 2 problemy
Otóż nie pali mi kawasaki zx6r 2001r. spuściłem z kranika stare paliwo i zauważyłem że uszczelka jest cała rozwalona.... mam takie pytanie czy stare paliwo powinienem również spuścić z gaźników jak tak to gdzie one się znajdują ? czy tylko z kranika powinno wystarczyć ?
i co do tej uszczelki na kraniku raczej nie będzie problemu aby taką dostać nie trzeba całego kranika kupować ?
i co do tej uszczelki na kraniku raczej nie będzie problemu aby taką dostać nie trzeba całego kranika kupować ?
- Bross
- Świeżak
tak zapytam. A w kraniku ile ci sie miesci tego paliwa , bo za bardzo niesprecyzowales pytania. (moze masz na mysli zbiornik?) Z gaznikow owszem powinienes spuscic. Sa na dole gaznika w obudowie komory plywakowej srubki pewnie na maly kluczyk imbusowy i tam sie spuszcza luzujac srubke przy kazdym gazniku
R1 rn12 2004r+ , stunt honda+ AUDI A6 1,8T
- oskaarek
- Świeżak
No kranik jest tak naprawdę do zbiornika paliwa... bo spuszczałem paliwo ze zbiornika. gaźników nie ruszałem bo nie mogłem ich odnaleźć.
Czyli tak spuściłem ze zbiornika paliwo no i właśnie tam jest uszczelka rozerwana... co do gaźników spróbuje jutro o ile kupie tą uszczelkę.
I bardziej bym prosił o sprecyzowanie gdzie są te gaźniki... sorry za laickie pytania to mój pierwszy motor pierwsza zima...
Czyli tak spuściłem ze zbiornika paliwo no i właśnie tam jest uszczelka rozerwana... co do gaźników spróbuje jutro o ile kupie tą uszczelkę.
I bardziej bym prosił o sprecyzowanie gdzie są te gaźniki... sorry za laickie pytania to mój pierwszy motor pierwsza zima...

- Bross
- Świeżak
ja nie spuszczam z niczego paliwa tylko przez zime odpalam np raz w miesiacu i jest git i nie mam jakisc niefajnych niespodzianej na wiosne!!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Dobra mam jeszcze pytanie co do ustawienia kranika do spuszczania paliwa.
wyglÄ…da klucz tak
(otwórz link)
Po ściągnieciu klucza są 3 dziurki i która za co odpowiada ??
(otwórz link)
bo wiadome klucz ma jedno wycięcie i zakrywa odpowiednie dziury tylko on powinien być na ON czyli które dziury mają być odkryte proszę o pomoc ?
wyglÄ…da klucz tak

Po ściągnieciu klucza są 3 dziurki i która za co odpowiada ??

bo wiadome klucz ma jedno wycięcie i zakrywa odpowiednie dziury tylko on powinien być na ON czyli które dziury mają być odkryte proszę o pomoc ?
- Bross
- Świeżak
Z rysunku ciazko stwierdzic ale z zycia wiadomo ze jedna z okraglych dziurek jest odpowiedzialna za pozycje "ON" a druga za "RES".. jak wszystko rozkrecisz to zobaczysz ktory kanal jest podlaczony do ktorej rurki...
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości