Prpblem z motorem.
• Strona 1 z 1
Prpblem z motorem.
Witam. Jak puszczam kierownice moja yamaha delikatnie wężykuje . Dzieje się to tylko poniżej 40km/h jak jadę szybciej to nic się nie dzieje. Wygląda to tak jak shimmy tylko kierownica delikatniej chodzi na lewo i prawo . Co może być przyczyna ?
- Japa
- Świeżak
zbyt wolna prędkość... ew łożyska w kole/główce ramy/zjechana opona, skręcony zawias/ wybity zawias/krzywy zawias/ krzywe półki/ niewyważone przednie koło.
NIE MA TAKIEGO BICIA, KONIEC IMPREZY DZIĘKUJĘ DOBRANOC.
NIE MA TAKIEGO BICIA, KONIEC IMPREZY DZIĘKUJĘ DOBRANOC.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
40 km/h to chyba nie jest aż tak wolno żeby kiera latała . Mam moto od nie dawna i nie znam się za bardzo. Bynajmniej w komarze
mi tak nie robiło nawet przy 20km/h . Może to jest inna waga , inny motor i tak robi ? nie wiem, nie znam się i nie wiem czy się tym przejmować i szukać przyczyny .

- Japa
- Świeżak
a jak np hamujesz od 80km/h dość mocno to słychać charakterystyczne stuknięcie ? jak hamujesz to klamka pulsuje? jak ruszasz kołem na boki gdy jest w górze to ma luzy? moto sciąga albo łapie shimy przy większych prędkościach? nie? to miej to w nosie i lataj...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa