honda nsr rozusznik
• Strona 1 z 1
honda nsr rozusznik
witam.
Słuchajcie. Odpalilem moja honde nsr i wszstko grało z tym ze byl zimny i zgasł. Odpalałem drugi raz i rozrusznik chwile zakrecił a pozniej cisza. Co moze byc przyczyna? Słychac tylko jakies stukanie dochodzace z pewnej kostki do ktorej dochadza przewody. Rozrusznik w ogole nie kreci. Na zapych odpala normalnie i wszytko jest ok. Co mogło sie stac?
Słuchajcie. Odpalilem moja honde nsr i wszstko grało z tym ze byl zimny i zgasł. Odpalałem drugi raz i rozrusznik chwile zakrecił a pozniej cisza. Co moze byc przyczyna? Słychac tylko jakies stukanie dochodzace z pewnej kostki do ktorej dochadza przewody. Rozrusznik w ogole nie kreci. Na zapych odpala normalnie i wszytko jest ok. Co mogło sie stac?
- qwee
- Świeżak
ta kostka to pewnie przekaźnik od rozrusznika ;]
przyczyny mogą być 2 :
1) rozładowany aku
2) sklejone szczotki z wirnikiem.
z czego najpierw poleciłbym naładowanie aku i jeśli to nie pomorze to dopiero po tym rozebrać rozrusznik
pozdrawiam Stefan
przyczyny mogą być 2 :
1) rozładowany aku
2) sklejone szczotki z wirnikiem.
z czego najpierw poleciłbym naładowanie aku i jeśli to nie pomorze to dopiero po tym rozebrać rozrusznik
pozdrawiam Stefan
-
Gs-stefan - Świeżak
jeśli sądzisz że jest naładowany i przygadają lampki przy próbie odpalenia to najprawdopodobniej skończyły się szczotki ;]
rozrusznik znajduje się jakby pod silnikiem żeby go odkręcić musisz również odkręcić pokrywę od strony uzwojenia (lewa jak siedzisz na moto) odkręcasz 2 śrubki na klucz 12 odłączasz kostkę pod bakiem taka duża z 2 kablami (czerwony i zielony) i masz rozrusznik na zewnątrz
rozrusznik znajduje się jakby pod silnikiem żeby go odkręcić musisz również odkręcić pokrywę od strony uzwojenia (lewa jak siedzisz na moto) odkręcasz 2 śrubki na klucz 12 odłączasz kostkę pod bakiem taka duża z 2 kablami (czerwony i zielony) i masz rozrusznik na zewnątrz
-
Gs-stefan - Świeżak
qwee napisał(a):czyli musze zdjac lewe plastiki, tak? cos jeszcz czy od razu bedzie widoczny rozrusznik?
napiszÄ™ Ci pokolei

odkręć plastik , po platiku odkrec lewa pokrywe silnika ... po tym bedziesz widziec juz 2 srobki od rozrusznika odkrec je i rozrusznik sam powinien wyjsc
-
Gs-stefan - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości