suzuki gsx600f 94
• Strona 1 z 1
suzuki gsx600f 94
Witam od niedawna jestem posiadaczem suzuki gsx600f 94r w związku z tym mam kilka pytań chodzi mi o serwis:
-jaki olej lać i co ile wymieniać,filtr powietrza razem ze zmianą oleju?
-co jaki czas wymieniać płyn hamulcowy?
-jakie opony proponujecie do tego motocykla?
-mam troszkę syfu w baku dosłownie trochę zastanawiam się czy założyć filtr paliwa żeby gaźników nie zabrudzić czy to będzie dobry pomysł?
[b]JEŚLI MACIE LUB MIELIŚCIE TAKIE MOTO PROSZĘ O WASZE SUGESTIE JAK GO UŻYTKOWAĆ I SERWISOWAĆ JESZCZE
-mam troszkę syfu w baku dosłownie trochę zastanawiam się czy założyć filtr paliwa żeby gaźników nie zabrudzić czy to będzie dobry pomysł?
[b]JEŚLI MACIE LUB MIELIŚCIE TAKIE MOTO PROSZĘ O WASZE SUGESTIE JAK GO UŻYTKOWAĆ I SERWISOWAĆ JESZCZE
- laputlawniczak
- Świeżak
Re: suzuki gsx600f 94
Olej Motul 10W40 , chyba co 12000 km
Płyn hamulcowy co sezon . Opony Metzeler P: 120/70 ZR17 - T: 150/70 ZR17
Załóż filtr paliwa jak go nie masz .
Płyn hamulcowy co sezon . Opony Metzeler P: 120/70 ZR17 - T: 150/70 ZR17
Załóż filtr paliwa jak go nie masz .
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
serwis widzialem ale tylko w j.angielskim lub książki na allegro, jesli znasz jakąś stronke z serwisem to podeślij mi linki z gOry dziekuje
- laputlawniczak
- Świeżak
mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego filtra paliwa z kraników odchodzą dwa wężyki po około 15-20cm jest złączka i dalej jest jeden wężyk chyba wystarczy jeśli założę jeden filtr jest jeszcze drugi wężyk nie idzie on od kranika tylko z zbiornika od cego on jest??
- laputlawniczak
- Świeżak
znalazłem serwis do SUZUKI chyba są wszystkie modele oto link http://www.suzuki-moto.pl/instrukcje/k3 ... 201997.pdf
- laputlawniczak
- Świeżak
Re: suzuki gsx600f 94
laputlawniczak napisał(a):Witam od niedawna jestem posiadaczem suzuki gsx600f 94r w związku z tym mam kilka pytań chodzi mi o serwis:
- Ja lałem Castrola półsyntetyk 10w40
- Płyn wymienia się co dwa sezony, ale nie zaszkodzi jak wymienisz co sezon
- 140/70 ZR17, z przodu nie pamietam, ale nie zakładaj szerszych niż w serwisówce.
- filtr to dobry pomysł, nie będziesz miał syfu w gaźniku
To niezawodny motocykl, dbaj o poziom oleju, a będzie Ci długo służył,ja nie miałem żadnych problemów.
-
crunch - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości