2 problemy ze skuterkem
• Strona 1 z 1
2 problemy ze skuterkem
Witam!
Otóż w moim skuterze (Magnus Solatio) niepokoją mnie następujące rzeczy :
Po 1: W skuterze jak przekręce stacyjkę to nie nie mogę ani zatrąbić ani zapalić z rozrusznika , jest tak jakby był wyjęty akumulator, jedynie mogę zapalić do z kopniaka.Już mi się dwa razy tak zdarzyło bo prawdopodobnie zwarcie przy zakładaniu audia do skutera(obecnie niemam audia) , byłem u mechanika naprawił mi tą usterkę i powiedział ze to jakaś kostka mi wyskoczyła bo zwarcie było , i tu moje pytanie która to kostka ??
Po 2. Gdy zapale skuter (mam w nim cylinder 72cm) normalnie sobie chodzi wszystko ładnie pięknie, lecz gdy chodzi sobie na wolnych obrotach to czasami gdy przekrece bardzo szybko manetke on przygasa i czasami gasnie . Co to za usterka ??
Proszę o odpowiedzi , będę bardzo wdzięczny . Pozdrawiam
Otóż w moim skuterze (Magnus Solatio) niepokoją mnie następujące rzeczy :
Po 1: W skuterze jak przekręce stacyjkę to nie nie mogę ani zatrąbić ani zapalić z rozrusznika , jest tak jakby był wyjęty akumulator, jedynie mogę zapalić do z kopniaka.Już mi się dwa razy tak zdarzyło bo prawdopodobnie zwarcie przy zakładaniu audia do skutera(obecnie niemam audia) , byłem u mechanika naprawił mi tą usterkę i powiedział ze to jakaś kostka mi wyskoczyła bo zwarcie było , i tu moje pytanie która to kostka ??
Po 2. Gdy zapale skuter (mam w nim cylinder 72cm) normalnie sobie chodzi wszystko ładnie pięknie, lecz gdy chodzi sobie na wolnych obrotach to czasami gdy przekrece bardzo szybko manetke on przygasa i czasami gasnie . Co to za usterka ??
Proszę o odpowiedzi , będę bardzo wdzięczny . Pozdrawiam
- BassReflex
- Świeżak
1, Prawdopodobnie to bezpiecznik
2, regulacja i czyszczenie gaznika. Mozesz tez wyczyscic filtr powietrza i wymienic swiece.
2, regulacja i czyszczenie gaznika. Mozesz tez wyczyscic filtr powietrza i wymienic swiece.
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
A bezpiecznik to który mógł nawalić i gdzie on jest ?? Bo przy akumalatorze mam dwa topikowe bezpieczniki(szklane) i one dobre są ?
A filtr powietrza czyściłem dzisiaj ;p Ale świece kupie i gaźnik wyczyszczę i zobaczę czy będzie dobrze ;p A która to śrubka w gaźniku od mieszanki paliwa ??
A filtr powietrza czyściłem dzisiaj ;p Ale świece kupie i gaźnik wyczyszczę i zobaczę czy będzie dobrze ;p A która to śrubka w gaźniku od mieszanki paliwa ??
- BassReflex
- Świeżak
Dodam jeszcze że wcześniej nie miałem takiego czegoś, wcześniej miałem filtr stożkowy ale krótko na nim pojeździłem mniej niż 50km , a świecy nie wymieniałem od nowości ;pp mam go od 2007 roku ;p
- BassReflex
- Świeżak
Jezu co za beztalencie.
Obwód elektryczny ma to do siebie że ZAWSZE mając STAŁE ŹRÓDŁO NAPIĘCIA trzeba wykorzystywać właśnie tą określoną ilość prądu, nie ponad - Bozia Ci nie zrzuci prądu w kapsułkach.
Dostaw sobie jeszcze tysiąc dwieście sto dziewięćset żarówek i podłącz telefon.
Zawsze musisz się liczyć z tym, że wymaga to ponad to dużej ingerencji w cały układ elektryczny, a jak już było to audio - nastąpiło zwarcie.
U1 ~/ U2 => I2 ~/ I1 przy czym R = R
Inaczej mówiąc - coś Ci się popaliło.
I nie gadajcie mu że to gaźnik - bo to g**no prawda.
Gubi iskrę.
To tyle,
Duriv
Obwód elektryczny ma to do siebie że ZAWSZE mając STAŁE ŹRÓDŁO NAPIĘCIA trzeba wykorzystywać właśnie tą określoną ilość prądu, nie ponad - Bozia Ci nie zrzuci prądu w kapsułkach.
Dostaw sobie jeszcze tysiąc dwieście sto dziewięćset żarówek i podłącz telefon.
Zawsze musisz się liczyć z tym, że wymaga to ponad to dużej ingerencji w cały układ elektryczny, a jak już było to audio - nastąpiło zwarcie.
U1 ~/ U2 => I2 ~/ I1 przy czym R = R
Inaczej mówiąc - coś Ci się popaliło.
I nie gadajcie mu że to gaźnik - bo to g**no prawda.
Gubi iskrę.
To tyle,
Duriv
Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
Popalić napewno się nie popaliło , to napewno kostka jakaś bo jakby mi się popaliło coś to wątpie czy bym zapalił skuter
- BassReflex
- Świeżak
- BassReflex
- Świeżak
- BassReflex
- Świeżak
Bezpiecznik musisz wyjaz i sprawdzic czy jest dobry a nie dociskac je
-
Sprawdzałem bezpiecznik jeden nawet go wymieniałem nie topikowy tylko taki samochodowy plastikowy plaski on chyba jest 5 albo 7.5 .Ten bezpiecznik znajduje sie z przodu pod plastikami tam gdzie jest stacyjka .
- BassReflex
- Świeżak
Mam taki miernik . Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki dzisiaj i wszystkie są ok. A co najciekawsze wyjełem ten bezpiecznik i zapalił bezproblemu z kopniaka .Lecz nadal nic się nie chodziło przed zapaleniem jak tylko stacyjke przekreciłem
- BassReflex
- Świeżak
Sprawdz tym miernikiem prad w instalacji. Bo z tego co napisales to wyszlo ze Ty sprawdziles bezpieczniki Tym miernikiem....
-
Miernikiem niesprawdzałem bezpieczników . Sprawdzałem je wyjmując i patrzyłem czy nie są przepalone. Patrzyłem za pomocą miernika prąd w instalacji . Prąd dochodzi przy włączonej stacyjce tam gdzie znajdują sie kable pod siedzeniem tam mam prąd , ale juz z przodu skutera pod plastikami tam gdzie jest stacyjka niemam pradu . Gdy zapale skuter prąd jest wszędzie i z tyłu skutera i z przodu , lecz skuter pobiera prąd z prądownicy a nie z akumalatora .
- BassReflex
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm