Wymiana uszczelniaczy i oleju w cbr 600 fx
• Strona 1 z 1
Wymiana uszczelniaczy i oleju w cbr 600 fx
Cześć czy można wymienić uszczelkę i olej bez rozebrania lagi.
- piotr__21
- Świeżak
Teoretycznie da się, zależy też od lag. Ale lepiej rozebrać. Bo przy próbie wyciągnięcia uszczelniacza bez demontażu lag można je bardzo łatwo uszkodzić. Nawet bardzo mała rysa spowoduje wywalanie oleju i konieczna będzie wymiana. Poszukaj na YT jest sporo filmików w których bardzo dokładnie pokazane jest jak to zrobić. Szukaj po angielsku.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
.....
Wez rozbierz te lagi zobaczysz jaki tam jest syf w srodku i bedziesz wiedział dlaczego nalezy rozbierac wszystko przy wymianie uszczelniaczy.Pozdr
Carpe diem
- kargulvmax
- Świeżak
Czy da się to zrobić domowymi sposobami czy trzeba mieć jakąś prasę czy jakiś specjalistycznych narzędzi.
Jak będę je rozbierał to chcę wymienić rury teleskopów czy będę musiał rozkładać sprężynę z tym czymś u góry czy wystarczy odkręcić śrubę u doły i cała ta sprężyna wyjdzie górą?
Jak będę je rozbierał to chcę wymienić rury teleskopów czy będę musiał rozkładać sprężynę z tym czymś u góry czy wystarczy odkręcić śrubę u doły i cała ta sprężyna wyjdzie górą?
- piotr__21
- Świeżak
Czasami potrzebne są specjalistyczne narzędzia do rozebrania, a na pewno do montażu nowych uszczelniaczy (żeby ich nie uszkodzić) jest potrzebny przyrząd.
Poszukaj manuala i tam masz krok po kroku opisane jak rozebrać zawieszenie...
Poszukaj manuala i tam masz krok po kroku opisane jak rozebrać zawieszenie...
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Postanowiłem rozebrać i wymienić parę rzeczy ale mam kilka pytani
Chcę wymienić rury teleskopów znalazłem takie http://www.allegro.pl/item881786510_rur ... _nowe.html
ale może znacie jakieś lepsze miejsce gdzie można je kupić może jakaś lepsza firma czy coś.
Jaki jest dobry olej do tych lag w serwisuwce podane jest ''pro honda ss-8'' może jest jakiś lepszy. Ile oleju trzeba nalać tam?
Sprężyn znacie jakąś dobrą firmę co produkuje dobre do hondy.
Chcę wymienić rury teleskopów znalazłem takie http://www.allegro.pl/item881786510_rur ... _nowe.html
ale może znacie jakieś lepsze miejsce gdzie można je kupić może jakaś lepsza firma czy coś.
Jaki jest dobry olej do tych lag w serwisuwce podane jest ''pro honda ss-8'' może jest jakiś lepszy. Ile oleju trzeba nalać tam?
Sprężyn znacie jakąś dobrą firmę co produkuje dobre do hondy.
- piotr__21
- Świeżak
Co do oleju to 10W obojętnie jaki czy motul czy castrol czy belray, która nazwa bardziej ci się podoba;) ilość oleju ok. 460 ale nie jestem w 100% pewien,
Poszukaj fiszek w necie bo jest ich masa. znajdziesz w nich konkretny opis budowy lagi i ilość oleju jaką należy wlać.
W zwykłej F4 masz zwykłe lagi i przypuszczam, że do skręcenia ich potrzebny ci będzie klucz pneumatyczny i imbus. Jeżeli nie znajdziesz fiszek a rozkręcisz lagi to zlej stary olej do pojemniczka i wlej tyle samo nowego;).
Dowiedz się czy nie należy delikatnie napompować swojego nowozłożonego zawieszenia
Poszukaj fiszek w necie bo jest ich masa. znajdziesz w nich konkretny opis budowy lagi i ilość oleju jaką należy wlać.
W zwykłej F4 masz zwykłe lagi i przypuszczam, że do skręcenia ich potrzebny ci będzie klucz pneumatyczny i imbus. Jeżeli nie znajdziesz fiszek a rozkręcisz lagi to zlej stary olej do pojemniczka i wlej tyle samo nowego;).
Dowiedz się czy nie należy delikatnie napompować swojego nowozłożonego zawieszenia
peugeot zenith -> yamaha dt 125-> ktm sx 125-> suzuki rm 250 -> Malagutii f12-> Yamaha aerox -> Aprilia sr -> Yamaha yz 125 -> KTM sx 250 -> KTM sx 400 -> Husqvarna te 250
- szybki90
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości