Aprilia RS 125
• Strona 1 z 1
Aprilia RS 125
Prośba do wszystkich posiadaczy Aprilki RS 125
Panowie, opowiedzcie mi o wszystkich cechach tego motorku. Prosze o to abyście nie pisali bajek tylko mówili o wszystkich zaletach i wadach tego motoru. Planuję kupno motoru i zastanawiam się nad NSR lub RS oczywiście obie 125 ccm
Na temat NSR wiem już dużo...czas na RS. Prosze mówie w tym temacie o wszystkich "za" i "przeciw" tego motorka. Pozdro ! 

" Don't forget the struggle ... Don't forget the streets ... "
-
RazR34 - Świeżak
Rs'ka jest lepsza poniewarz...: 1.Jest ładniejsza 2 jest szybsza i mocniejsza 3.lepiej wygląda... i Wogule... ;D Polecam jak i 50 czy tesz 125 . 

http://www.photoblog.pl/krizzz zapraszam!
-
kris - VIP Åšcigacz.pl
ja tak samo polecam rs'ke
jest ladniejsza i co do mocy to nie wiem bo nie jezdzilem nsr'ka ale wiem ze do aprili na 100% nie bedzie problemu z czesciami. na allegro jest pelno. bierz apke
pozdro

APRILIA RS 50
po wakacjach prawko i od nowego sezonu cos wiekszego...

po wakacjach prawko i od nowego sezonu cos wiekszego...

-
mati17 - Świeżak
Jeździłem NSR'ką. Ma naprawde niezłego kopa. Na gume idzie całkiem nieźle
Ten motor podoba mi sie naprawde bardzo
Ostatnio właśnie dokładniej przyjrzałem sie RS'ce. Urzekła mnie jej stylistyka. Czy ktoś mógłby przybliżyć jej osiągi. Skoro z częściami nie ma problemu i stylistycznie jest naprawde śliczna, to prosze o osiągi a wtedy pomyślimy nad jej kupnem
Pozdro 4 All 

-
RazR34 - Świeżak
zalezy ktory rok.... ta z 2006/2007 roku ma wedlug danych tech 8.9 do 100..... wiec nie wierz w bzdury typu moja to ma 7/8 do 100 bo to jest niemozliwe.... sam mam 250 i ma okolo 5 do 100 (zalezy od zrodla- pisza raz 4.3/4.5 a raz 5.1)...
-
kravec - Administrator
pisalem ci juz.... mam 250 i leci do 100 w okolo 5 sek... wydaje ci sie mozliwe ze 125 ma do 100 7 sek?? jezeli tak to nie mamy o czym mowic.... (mam na mysli motorki bez tuningu bo wiadomo ze da sie to zrobic skoro w grand pix jezdza jeszcze lepiej ale to nie o to chodzi)
-
kravec - Administrator
Kolego Twoja 250 jest troche zamulona
jeśli chodzi o 125 ccm to zarówno TZR NSR jak i RS mają przyspieszenie do 100 km/h w czasie koło 7 sekund. Jeśli twierdzisz inaczej, to prosze wypowiadaj sie na tematach związanych z 250 ccm a nie tutaj
Prosiłem o wypowiedzi tylko posiadaczy RS 125 a Ty zdaje sie niem nie jesteś, więc ŻEGNAJ

-
RazR34 - Świeżak
a ty 2 inteligencie (wlasciwie pierwszy bo ja jestem tepy) pomyslales jaki on ma silnik?? zobacz sobie w byle jaki katalog- gs500- 7.4 s do 100km/h.... rs 125- 8.9/9 s do 100km/h.... nawet w najnowszym motocyklu masz wyraznie podane (nowy model aprilii) ze ma 8.9 s do 100km/h.... ale zaraz mi napiszesz ze dane katalogowe moge sobie gdzies wsadzic i ze np. nsr 125 to osiaga 100 w 3.5 sekundy a v-max to okolo 200.... nie kompromituj sie dalej...
-
kravec - Administrator
Kravec, a wiesz jak to się dzieje? już tłumacze, kupuje gostek RS125, sprawdza w danych katalogowych 9sekund do setki, no ale żeby to lepiej wyglądało wszystkim mówi że 8,5 sekundy. Potem tacy poinformowani idą dalej i mówią że to ich kumpel ma rs125 która ma 8sekund do setki (no bo to prawie jedno i to samo). Kolejno informacja idzie do następnych funfli z podwórka i dochodzi że podobno poniżej 8sekund, czyli jakieś 7,5 sekundy. Młodzi wielcy dalej w podstawówce rozpowiadają że znają gośćia który zna gośćia, którego kumpel ma rs125 i idzie ona w jakieś 7sekund do setki. To jest bardzo krótka droga.
A jeszcze należy dodać allegro, tutaj to jest miód dla takich, liczy się tylko aby jak najkrótszy czas i największą prędkość napisać, bo na to głównie się patrzą wszystkie małolaty, to nic że się nakłamie, ważne że oni będą o tym święcie przekonani.
Tak powstaje że wszelkie 80/125 to rakiety, prawie jak pociski ziemia-powietrze
a tutaj macie dane katalogowe tego motorku
http://www.motocykle.slask.pl/aprilia/a ... 25-replica
A jeszcze należy dodać allegro, tutaj to jest miód dla takich, liczy się tylko aby jak najkrótszy czas i największą prędkość napisać, bo na to głównie się patrzą wszystkie małolaty, to nic że się nakłamie, ważne że oni będą o tym święcie przekonani.
Tak powstaje że wszelkie 80/125 to rakiety, prawie jak pociski ziemia-powietrze

a tutaj macie dane katalogowe tego motorku

http://www.motocykle.slask.pl/aprilia/a ... 25-replica
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
RazR34 nie normalnie rozwaliłeś mnie
Najpierw się pytasz co i jak dotyczące RS, a jak już ktoś kto ma RS, nadodatek 250 tłumaczy Ci, że na podstawie jego prawdziwych osiągów, RS 125 niebędzie miała takich jak wszędzie piszą to się spierasz i tłumaczysz mu jakąś fikcję do której niemasz żadnych wiarygodnych źródeł
To wkońcu ty się chcesz czegoś konkretnego dowiedzieć czy poprostu sprawdzasz wiedzę i wiarygodność użytkowników?
Sorry ale to chyba ty tu niemasz pojęcia na temat tych motocykli

Najpierw się pytasz co i jak dotyczące RS, a jak już ktoś kto ma RS, nadodatek 250 tłumaczy Ci, że na podstawie jego prawdziwych osiągów, RS 125 niebędzie miała takich jak wszędzie piszą to się spierasz i tłumaczysz mu jakąś fikcję do której niemasz żadnych wiarygodnych źródeł

To wkońcu ty się chcesz czegoś konkretnego dowiedzieć czy poprostu sprawdzasz wiedzę i wiarygodność użytkowników?

Sorry ale to chyba ty tu niemasz pojęcia na temat tych motocykli

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
przeczytałem na jednej ze stron poświęconych NSR wszystkie jej specyfikacje. Podają V-max około 160-170 km/h i przyspieszenie od 0 do 100 km//h w około 7 sekund
Skoro tak piszą to RS ma być gorsza
to czemu wszyscy mówią że jest lepsza
skoro dane NSR są zmyślone, to RS muszą być prawdziwe, bo w końcu lepsza 

-
RazR34 - Świeżak
a nie wiesz o tym że internet kłamie ? strone pewnie stworzył jakiś młody zafascynowany motorkiem i dużo rzeczy ponaciagał żeby ładniej wyglądało. Jest tak zafascynowany motorkiem że napisał to co wszyscy gadają, a że większość naciąga prawde do 7sekund no to wiesz jak się rodzi plotka... o bazowaniu na allegro to już wogle lepiej nie mówić, czysty kit, tam 125tki osiągają prędkości 500setek i przyśpieszenia 600setek, szkoda tylko że na papierze, w realu nie jest już tak różowo.
Jak dalej nie wierzysz, to byś musiał przejechać się tą swoją 125 a potem wsiąś na takiego GSa być zobaczył że jednak ta 125 nie jest taka szybka.
Jak dalej nie wierzysz, to byś musiał przejechać się tą swoją 125 a potem wsiąś na takiego GSa być zobaczył że jednak ta 125 nie jest taka szybka.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
no zgodze sie...w końcu pojemność robi swoje. Ja nie mówie że 125 to nie wiadomo jakie rakiety. Ale troszke byłem ździwiony kiedy Kravec powiedział że 9 sekund do setki
według mnie jest to znacznie szybciej bo jeździłem NSR 125 i nie wyglądało mi to na 9 sekund. I nie mówie także że jego RS jest zła, sam chciałbym taką jeździć
Zakończmy już spory
Dzięki za wasze informacje
napewno pomogÄ… mi w kupnie motocykla. Pozdro dla wszystkich w tym temacie
i jeszcze raz DZIĘKI 

-
RazR34 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości