HJC-HQ1
• Strona 1 z 1
HJC-HQ1
witam wszystkich
mam pytanko odosnie kasku jak w temacie.mianowicie chce go zakupic przez internet,oczywiscie nie przymierazalem go nigdy i nie wiem jak bedzie lezal na glowie. czy w przypadku jak zakupie go i okaze sie ze bedzie za duzy bo zamawaim rozmiar xl to czy moge zmniejszyc go do rozmairu L?bo z tego co wiem skorupy byly robione w 3 rozmiarach i ponoc mozna wymienic wkladki.ale chce sie upewnic na 100% czy taka opcja jest mozliwa
pozdrawiam
mam pytanko odosnie kasku jak w temacie.mianowicie chce go zakupic przez internet,oczywiscie nie przymierazalem go nigdy i nie wiem jak bedzie lezal na glowie. czy w przypadku jak zakupie go i okaze sie ze bedzie za duzy bo zamawaim rozmiar xl to czy moge zmniejszyc go do rozmairu L?bo z tego co wiem skorupy byly robione w 3 rozmiarach i ponoc mozna wymienic wkladki.ale chce sie upewnic na 100% czy taka opcja jest mozliwa
pozdrawiam
- majkelo997
- Świeżak
Jak nigdy nie przymierzałeś to nie kupuj. W zależności od producenta kask inaczej będzie leżał na głowie. Jeden będzie pasował, a drugi - nie.
Sprzedający zazwyczaj zgadzają się na wymiane na inny rozmiar, ale to lepiej ustalić przed kupnem.
Sprzedający zazwyczaj zgadzają się na wymiane na inny rozmiar, ale to lepiej ustalić przed kupnem.
Yamaha Fazer 600
-
Kuba-szprota - Świeżak
Ja w tamtym roku zakupilem HJC CS-R1.Kupowalem go w sklepie sprzedawca zmierzyl mi obwod glowy itp i doradzil mi wlasnie ten kask.Gdy go mierzylem wydawal mi sie taki na styk ale sprzedawca zapewnil ze jeszcze sie rozbije bo to nowy i dlatego tak.Zrobiwszy ok 5 tys km kask nadal troche uwiera i jest to denerwujace szczegolnie w dalszych wypadach:/Dlatego nie ma co ryzykowac i kupowac w ciemno bo wygodny kask to naprawde wazna rzecz...moze jest ktos zainteresowany zakupem?:)
http://allegro.pl/item870820865_kask_in ... ck_xl.html
Kask posiada jedynie kilka drobnych rys,pachnie jeszcze nowoscia:) (kask przedstawiony w linku nie jest moim kaskiem jest jedynie wzorem dla zainteresowanych)
http://allegro.pl/item870820865_kask_in ... ck_xl.html
Kask posiada jedynie kilka drobnych rys,pachnie jeszcze nowoscia:) (kask przedstawiony w linku nie jest moim kaskiem jest jedynie wzorem dla zainteresowanych)
-
headhunters - Świeżak
wielkie dzieki koledzy.po waszych postach postanowilem wybrac sie osobiscie do sklepu,przymierzyc i zakupic

- majkelo997
- Świeżak
Hjc hq-1 carbon
A ja pojechałem po bandzie i zakupiłem Kask HJC HQ-1 na ebay w UK za 1049 zł (199funtów + 17 wysyłaka)razem z wysyłką( jest promocja u jednego Dilera) Biorę rozmiar M taki jak mam normalnie. Jeśli nie będzie pasował to zakupię wkładki (rozmiar m i s ma taką samą skorupę). Jeśli dalej nie będzie ok to go sprzedam. 500-600 zł różnicy to na prawdę sporo. A będę miał za 1000 kask naprawdę wypasiony. Jak dostanę to napiszę.
Pozdr
Pozdr
- Krystian78
- Świeżak
Re: Hjc hq-1 carbon
Krystian78 napisał(a):A ja pojechałem po bandzie i zakupiłem Kask HJC HQ-1 na ebay w UK za 1049 zł (199funtów + 17 wysyłaka)razem z wysyłką( jest promocja u jednego Dilera) Biorę rozmiar M taki jak mam normalnie. Jeśli nie będzie pasował to zakupię wkładki (rozmiar m i s ma taką samą skorupę). Jeśli dalej nie będzie ok to go sprzedam. 500-600 zł różnicy to na prawdę sporo. A będę miał za 1000 kask naprawdę wypasiony. Jak dostanę to napiszę.
Pozdr
Skorupa ta sama, ale wypełnienie nie. Cały środek jest inny, a nie tylko wkładki.
be unique!
-
skinny500 - Świeżak
Ja kupiłem shoeia bez przymierzania i pasuje jak ulał 

Hornet-->929-->954-->DRZ 400 SM k6 | http://bikepics.com/members/sepo/
-
sepo - VIP Ścigacz.pl
- Krystian78
- Świeżak
Podlacze sie pod temat
Jezdzilem 3 lata w hjc cs12 i swietny tani kask(jak na pierwszy zakup->3 lata temu) ale pora zainwestowac w cos lepszego...Zastanawiam sie nad hjc hq-1 i nad shoei xr1100.
Shoei ma wszystko co chce oprocz ceny i sie zastanawiam czy w tym hjc hq-1 da sie zamontowac pin locka w szybce,bo standardowo chyba tylko antifog jest...a nie widzialem pinlockow do hjc hmm ktos wie jak z tym jest?

Jezdzilem 3 lata w hjc cs12 i swietny tani kask(jak na pierwszy zakup->3 lata temu) ale pora zainwestowac w cos lepszego...Zastanawiam sie nad hjc hq-1 i nad shoei xr1100.
Shoei ma wszystko co chce oprocz ceny i sie zastanawiam czy w tym hjc hq-1 da sie zamontowac pin locka w szybce,bo standardowo chyba tylko antifog jest...a nie widzialem pinlockow do hjc hmm ktos wie jak z tym jest?
- ethiel0
- Świeżak
ethiel0 napisał(a):Podlacze sie pod temat
na ebay masz szybki pod pin locka do HQ-1 ...
-
michas_s - Świeżak
a tak miedzy nami to duza roznice bym zauwazyl miedzy hjc hq-1 a tym nowym shoei xr1100?
skoro juz oba maja pinlocka to sie zastanawiam by podwojnie nie placic za to samo...w recenzjach pisza ze shoi to poprawiona jeszcze legenda a o hjc ze jak na cene to super kask bez wad zabardzo...oba 5 gwiazdek w testach.hmm
ja znalazlem hjc hq-1 za 150 funtow(wyprzedaz) chyba taniej nie znajde nawet u dilera w PL;) a shoei 379funtow jednak jest spora roznica ale chce pojezdzic znowu pare latek w jednym kasku i nie chcialbym sie zawiesc i po roku znowu zmieniac(ten shoei przymierzalem i taki zwykly choc ladny kask).
michas_s masz jakiegos linka jak to wyglada i kosztuje?
skoro juz oba maja pinlocka to sie zastanawiam by podwojnie nie placic za to samo...w recenzjach pisza ze shoi to poprawiona jeszcze legenda a o hjc ze jak na cene to super kask bez wad zabardzo...oba 5 gwiazdek w testach.hmm
ja znalazlem hjc hq-1 za 150 funtow(wyprzedaz) chyba taniej nie znajde nawet u dilera w PL;) a shoei 379funtow jednak jest spora roznica ale chce pojezdzic znowu pare latek w jednym kasku i nie chcialbym sie zawiesc i po roku znowu zmieniac(ten shoei przymierzalem i taki zwykly choc ladny kask).
Ostatnio edytowano 22/3/2010, 17:27 przez ethiel0, łącznie edytowano 2 razy
- ethiel0
- Świeżak
ethiel0 nie jeździłem w Shoei ale mam HQ-1 i skorupa jest świetna.
Wiadomo w Shoei w jakimś stopniu płacimy za markę. XR-1100 na pewno ma lepszą aerodynamikę niż HQ-1 ale podczas normalnej jazdy tego nie odczujesz. HQ-1 jest kaskiem głośnym, nie wiem jak wypada pod tym względem XR. Na pewno rzeczą niezbędną są stopery do uszu ale sądzę że to w przypadku obydwu kasków.
Wiadomo w Shoei w jakimś stopniu płacimy za markę. XR-1100 na pewno ma lepszą aerodynamikę niż HQ-1 ale podczas normalnej jazdy tego nie odczujesz. HQ-1 jest kaskiem głośnym, nie wiem jak wypada pod tym względem XR. Na pewno rzeczą niezbędną są stopery do uszu ale sądzę że to w przypadku obydwu kasków.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
ethiel0 napisał(a):a tak miedzy nami to duza roznice bym zauwazyl miedzy hjc hq-1 a tym nowym shoei xr1100?
Tak na szybko

http://cgi.ebay.pl/HJC-Visier-HJ-09-f-Helm-FS-10-FG-15-CL-ST-CS-R1-IS-16_W0QQitemZ360233362558QQcmdZViewItemQQptZHelmzubeh%C3%B6r?hash=item53df94e47e (otwórz link)
http://cgi.ebay.pl/GENUINE-HJC-05-HELMET-CLEAR-PINLOCK-READY-VISOR_W0QQitemZ230441824454QQcmdZViewItemQQptZUK_Motorcycle_Helmets?hash=item35a76730c6 (otwórz link)
-
michas_s - Świeżak
- Krystian78
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe