Ile wytrzyma płyn chłodniczy?
• Strona 1 z 1
Ile wytrzyma płyn chłodniczy?
Cześć.
Tak jak w temacie ile wytrzyma płyn chłodniczy? Wiem na opakowaniu przecież jest napisane, w moim przypadku jest to Motul -22C.
Taką daje gwarancje producent i na pewno wytrzyma trochę więcej, na przykład dzisiaj w nocy było u mnie -30C i zaczynam się niepokoić o moje moto.
Nie przypuszczałem że w tym roku zima będzie aż taka surowa
A jak wy sobie z tym radzicie?
Pytam tych którzy też trzymają swoje moto na zewnątrz lub pod jakimś zadaszeniem.
Tak jak w temacie ile wytrzyma płyn chłodniczy? Wiem na opakowaniu przecież jest napisane, w moim przypadku jest to Motul -22C.
Taką daje gwarancje producent i na pewno wytrzyma trochę więcej, na przykład dzisiaj w nocy było u mnie -30C i zaczynam się niepokoić o moje moto.
Nie przypuszczałem że w tym roku zima będzie aż taka surowa

A jak wy sobie z tym radzicie?
Pytam tych którzy też trzymają swoje moto na zewnątrz lub pod jakimś zadaszeniem.
-
dominik528 - Świeżak
Jak masz napisane ze wytrzyma -22C to lepiej nie ryzykuj i go spuść. Co do tego czy wytrzyma inną temperature to nie był bym za tym ze niższą. Lepiej stracić 30 min zeby spuścic niz kilka dni i kupe kasy zeby silnik wymieniac jak pęknie blok.
-
marynarz1 - Świeżak
to co ty moto pod chmurka trzymasz? nie powinien płyn Ci zamarznać co najwyżej może się zrobić żelowaty ale moto i tak nie przepalasz, tym bardziej nie rozsadzi bloku
-
michas_s - Świeżak
Moto trzymam w blaszaku ale i tak tam jest taka sama temperatura jak na zewnątrz, akumulator wziąłem do domu i jak trzeba to go ładuje.
A nie przepalam bo nie widzę takiej potrzeby tylko właśnie zacząłem się obawiać o ten płyn.
A nie przepalam bo nie widzę takiej potrzeby tylko właśnie zacząłem się obawiać o ten płyn.
-
dominik528 - Świeżak
Zalej płynem do -37 i będziesz spał spokojnie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Plyn masz do -22 ,temperatura jest u Ciebie -30 z okolo 8 godzzin w dzien spada do okolo (pewnie) -15,a w blaszaku jest zawsze jakas(moze niewielka) roznica temp.
Ja bym sie nie przejmowal,nie zamarznie
P.S ,moge Ci przechowac moto do wiosny,przywiez je do mnie
Ja bym sie nie przejmowal,nie zamarznie
P.S ,moge Ci przechowac moto do wiosny,przywiez je do mnie
-
macs - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości