Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
Janek wszystko sie da zrobic
ale oczywiscie taka rejestracja jest zabroniona bo mozna zamiast zrobic prawko na 18 lat to na 21
180 bedzie leciała gdzie 120 - 130
ale oczywiscie taka rejestracja jest zabroniona bo mozna zamiast zrobic prawko na 18 lat to na 21
180 bedzie leciała gdzie 120 - 130
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Ahaa to na grubo xd
jeszcze sie zastanowie co dokadnego kupna, ale tez myslalem nad piaggio kolega mial piaggio sfere 125 4t i naprawde fajny skuterek.
Wiec Tak mam do wyboru:
- Gilera Runner 125;180;200
- Aprillia Leonardo 150
- Piaggio Sfera 125
- Piaggio Skipper 125
- Piaggio SKR 125
- Yamaha Aerox 100
Slucham was co byscie wybrali
jeszcze sie zastanowie co dokadnego kupna, ale tez myslalem nad piaggio kolega mial piaggio sfere 125 4t i naprawde fajny skuterek.
Wiec Tak mam do wyboru:
- Gilera Runner 125;180;200
- Aprillia Leonardo 150
- Piaggio Sfera 125
- Piaggio Skipper 125
- Piaggio SKR 125
- Yamaha Aerox 100
Slucham was co byscie wybrali

-
lysy92 - Świeżak
ja zapewne ze kocham gilere i honda (bo obydwie mam) to runerke
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
- mariusz_777
- Świeżak
Mam pytanie jakie pierwsze moto do stuntu pojemności od 50-80cc polecacie. Ja jak na razie interesowałem się 4:
Aerox
Booster
Slider
i RG 80
nie wiem który byłby najlepszy ponieważ rox ma tylko tarcze z tyłu a inne mają bębny i zastanawiam się czy bęben nie będzie sprawiał problemów ( dokładnie chodzi mi o HB)
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Aha cena jakÄ… mogÄ™ przeznaczyc na moto to 2500-3000 zl
Aerox
Booster
Slider
i RG 80
nie wiem który byłby najlepszy ponieważ rox ma tylko tarcze z tyłu a inne mają bębny i zastanawiam się czy bęben nie będzie sprawiał problemów ( dokładnie chodzi mi o HB)
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Aha cena jakÄ… mogÄ™ przeznaczyc na moto to 2500-3000 zl
- LukaszST
- Świeżak
Rotflolololmao! Owned. Ty wiesz co to jest HB? Po co Ci HB w skuterze, który ma klamke od hamulca tylnego w lapie?
Oczywiscie RG 80. Od razu bedziesz sie edukowal na jezdzie jak na prawdziwym moto, zrobisz sobie hb i jazda, a nawet i bez hb mozna.
Skuterki do stuntu to dobre sa do zabawy, a potem praktycznie od poczatku sie uczysz jak na prawdziwe moto sie przesiadasz.
Oczywiscie RG 80. Od razu bedziesz sie edukowal na jezdzie jak na prawdziwym moto, zrobisz sobie hb i jazda, a nawet i bez hb mozna.
Skuterki do stuntu to dobre sa do zabawy, a potem praktycznie od poczatku sie uczysz jak na prawdziwe moto sie przesiadasz.
- Killaz
- Świeżak
Najpierw się czegoś naucz ( czytaj podstawy), a potem jak będzie Ci szło to stelaż, hb itd. Na sam początek zdejmij wszystkie owiewki,lusterka itp. wszystko co przeszkadza. Z tych czterech tylko rg, biegi są dużo lepsze. Pełno wiary ma hb w simkach, więc bęben nie jest przeszkodą. Na sam początek zrób też coś a'la crash pady, zmień zębatki, możesz też pokombinować z zawieszeniem ale to już według własnego uznania.
- talta
- Mieszkaniec forum
Wszystko się da zrobić, nawet wstawić silnik od Busy do RS. Ale jest to nieopłacalne i bez sensu. Wskaźnik paliwa nie jest niezbędny bo RS posiada kranik. Jak czujesz że moto się dusi to z pozycji ON przekręcasz na RES i możesz zrobić jeszcze ok 50km.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
- mariusz_777
- Świeżak
LukaszST nie słuchaj ich:D Co do RG się zgadzam ale co do HB to lepiej kombinuj od razu bo było już paru takich co najpierw chcieli poćwiczyć stawianie na koło a nie jazdę i zepsuli sobie motor bo polecieli na plecy. Oczywiście da się jeździć z nogą na hamulcu ale tak się wiele nie nauczysz więc jeśli chcesz czegoś więcej to montuj HB. Stelaż też możesz ale to już od ciebie zależy:) Nie piszę tak bo czytałem o tym na jakimś wiejski forum tylko dlatego że sam stuntuje i mam paru kolegów którzy chcieli robić to samo i często źle się to kończyło. Jak byś miał jakieś pytania co do stuntu to możesz pisać na priv. Pozdro for all.
-
Arturo925 - Stały bywalec
Cagiva Super City (silnik z Mito) jeszcze jest ale model bardzo rzadki.
TDR to bardzo dobre moto. Jest wygodna, niezawodna (piec z DT) i tania w utrzymaniu. Polecam to moto.
TDR to bardzo dobre moto. Jest wygodna, niezawodna (piec z DT) i tania w utrzymaniu. Polecam to moto.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Ja też dużo o niej czytałem i podobno że odblokowana sporo pali( ale to chyba tylko jak ostro dajesz jej w pi***). Zawieszenie idealne na polskie drogi. Dość twarde aby ładnie zebrać zakręt jak i również dośc miękkie aby wytłumić wszystkie dziury:D Mi się ogólnie podoba ten wygląd typu "dakar". Ja na twoim miejscu bym się nie zastanawiał i od razu kupował. Pozdro
-
Słyszałem ze zablokowany ~120 max, a odblokowany ponad 140km/h. Zablokowany by Ci raczej w zupełności wystarczył. Później jak już się odpowiednio doszkolisz to możesz go odblokować. Ale moim zdaniem 20 w tą czy w tą to nie taka różnica, a paliwo tez tanie nie jest więc to tylko od ciebie zależy ile chcesz płacić za utrzymanie:D
-
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości