PROŚBA!!! Pomoc przy pracy magisterskiej o motocyklistach!
• Strona 1 z 1
PROŚBA!!! Pomoc przy pracy magisterskiej o motocyklistach!
Witam!
Pisze w imieniu mojej dziewczyny która w tym roku pisze magisterke na temat temat motocyklistów;] Jeździlmy razem i na tyle jej sie spodobało ze chce napisać prace;] Temat jakoś tak brzmi: "Motocykliści jako grupa społeczna" i coś tam jeszcze, dopytam sie i dopisze;] Praca socjologiczna i ogólnie potrzebuje materiałów, czasopism, wywiadów czy artykułów o tym jaką motocykliści postrzegają sie nawzajem, kwestia czy to jest hobby, indywidualne podejscie czy juz swego rodzaju subkultura. Grupa badawcza określiła sie do motocyklistów miejskich czyli jak to w mieście lub regionie potrafimy sie zebrać, jakie są powiazania, co jeden oddał by za drugiego, wspólne troski i zmartwienia... cos w ten deseń i kwestia jest taka zeby wypowiadali sie motocykliści przynajmniej od 3 sezonów(podejrzewam ze trudno nie bedzie;] Jeśli ktoś byłby chętny pogadać na priv a nawet osobiście to prosze pisać. Sprawa poważna i prosze o poważne podejście do sprawy;] Z góry dzięki za wszelkie informacje i kontakt!
Pisze w imieniu mojej dziewczyny która w tym roku pisze magisterke na temat temat motocyklistów;] Jeździlmy razem i na tyle jej sie spodobało ze chce napisać prace;] Temat jakoś tak brzmi: "Motocykliści jako grupa społeczna" i coś tam jeszcze, dopytam sie i dopisze;] Praca socjologiczna i ogólnie potrzebuje materiałów, czasopism, wywiadów czy artykułów o tym jaką motocykliści postrzegają sie nawzajem, kwestia czy to jest hobby, indywidualne podejscie czy juz swego rodzaju subkultura. Grupa badawcza określiła sie do motocyklistów miejskich czyli jak to w mieście lub regionie potrafimy sie zebrać, jakie są powiazania, co jeden oddał by za drugiego, wspólne troski i zmartwienia... cos w ten deseń i kwestia jest taka zeby wypowiadali sie motocykliści przynajmniej od 3 sezonów(podejrzewam ze trudno nie bedzie;] Jeśli ktoś byłby chętny pogadać na priv a nawet osobiście to prosze pisać. Sprawa poważna i prosze o poważne podejście do sprawy;] Z góry dzięki za wszelkie informacje i kontakt!
Co było a nie jest nie pisze sie w rejestr... | GS 500EX 99` ...od 2010 bedzie Horneta 600;]
-
Kuligus - Świeżak
chodziło o to że tutaj jedna osoba na 10 ma motocykl, jeden na 20 motocykli forumowiczów jest sprawny, a z tych które w ogóle nadają się do jazdy potrafi korzystać może co piąty własciciel...
więc gdzie tu mowa o motocykliźmie?????
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Ale przecież są ludzie którzy jeżdza od lat, a przynajmniej od tych 3 którzy mogli by sie wpypowiedziec... chce jej pomóc dlatego pisze do ludzi którzy mogą sie wypowiedzieć na ten temat!a z tego co mówisz to moze co ten 1000 forumowicz moze pomoże...
Ostatnio edytowano 6/1/2010, 00:41 przez Kuligus, łącznie edytowano 2 razy
Co było a nie jest nie pisze sie w rejestr... | GS 500EX 99` ...od 2010 bedzie Horneta 600;]
-
Kuligus - Świeżak
melvin napisał(a):chodziło o to że tutaj jedna osoba na 10 ma motocykl, jeden na 20 motocykli forumowiczów jest sprawny, a z tych które w ogóle nadają się do jazdy potrafi korzystać może co piąty własciciel...
no trafiles... na forum bardzo malo ludzi ma prawdziwe moto (czyt. nie skuter czy jakas 125), wiekszosc nie ma moto ale chce, a jeszcze mniej lata na nich 3 sezonu

Faktem jest ze motocyklisci sie pozdrawiaja tzw "lewa w dziure" czy jakos tak

Motocyklisci tez dziela sie na tych co kochaja jazde na moto i ogolnie motocykle oraz na tych ktorzy kupuja sobie jakies r6 czy cos zeby laske wyrwac ot co

Czy to subkultura czy hobby? hmmm kurde sam nie wiem no ja bez motocykla raczej bym zyc nie mogl jestem chetny na jakies zloty itp ale czy to subkultura? sam nie wiem...
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
Panowie, sami robicie z tego forum syf. Tak, Melvin i Szpicer.
Odpowiedź pod tytułem Stuntpoland jest całkowicie bez sensu i dobrzse o tym wiesz, Szpicer, nie?
Melvin, skoo uważasz to forum za złe to co tu robisz?
Czasem odnoszę wrażenie, że jeśli przestaniesz tu pisać to forum tylko zyska.
Odpowiedź pod tytułem Stuntpoland jest całkowicie bez sensu i dobrzse o tym wiesz, Szpicer, nie?
Melvin, skoo uważasz to forum za złe to co tu robisz?
Czasem odnoszę wrażenie, że jeśli przestaniesz tu pisać to forum tylko zyska.
No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
Konio napisał(a):
oraz na tych ktorzy kupuja sobie jakies r6 czy cos zeby laske wyrwac ot co![]()
![]()
mam r6 i nie po to zeby dupy wyrywac.... a jeźdze juz 10 lat na moto....
Ostatnio edytowano 7/1/2010, 23:22 przez kłosiakR6, łącznie edytowano 1 raz
r6 99r
cmentarze są pełne zajebistych kierowców...
cmentarze są pełne zajebistych kierowców...
- kłosiakR6
- Świeżak
kłoksiak popraw to bo nie ja pisałem o wyrywaniu lasek na R6,
Drogi Terrorze siedzę na tym forum bo pamiętam jakie było kiedyś i wciąż mam nadzieję że się znów takie stanie...
Drogi Terrorze siedzę na tym forum bo pamiętam jakie było kiedyś i wciąż mam nadzieję że się znów takie stanie...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
melvin napisał(a):Drogi Terrorze siedzę na tym forum bo pamiętam jakie było kiedyś i wciąż mam nadzieję że się znów takie stanie...
Więc trzeba zacząć coś robić w tym kierunku, żeby na forum było tak jak np. 2 lata temu
samo się nie zrobi, więc zacznij wprowadzać jakieś zmiany być może też w swoim zachowaniu to i inni się chwilę zastanowią nad tym co piszą
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Re: PROŚBA!!! Pomoc przy pracy magisterskiej o motocyklistac
Kuligus napisał(a):Witam!
taka zeby wypowiadali sie motocykliści przynajmniej od 3 sezonów(podejrzewam ze trudno nie bedzie;]
Niestety mam motocykl półtorej roku, nie mogę Ci pomóc. Piszę to, żebyś nie myślał, że każdy to olewa. Pozdro
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Konio napisał(a):melvin napisał(a):chodziło o to że tutaj jedna osoba na 10 ma motocykl, jeden na 20 motocykli forumowiczów jest sprawny, a z tych które w ogóle nadają się do jazdy potrafi korzystać może co piąty własciciel...
no trafiles... na forum bardzo malo ludzi ma prawdziwe moto (czyt. nie skuter czy jakas 125), wiekszosc nie ma moto ale chce, a jeszcze mniej lata na nich 3 sezonu![]()
Faktem jest ze motocyklisci sie pozdrawiaja tzw "lewa w dziure" czy jakos tak![]()
![]()
Motocyklisci tez dziela sie na tych co kochaja jazde na moto i ogolnie motocykle oraz na tych ktorzy kupuja sobie jakies r6 czy cos zeby laske wyrwac ot co![]()
![]()
Czy to subkultura czy hobby? hmmm kurde sam nie wiem no ja bez motocykla raczej bym zyc nie mogl jestem chetny na jakies zloty itp ale czy to subkultura? sam nie wiem...
Konio a na 125 to motocyklista nie moze jezdzic?? motocykl to motocykl...
sa plusy i minusy jezdzenia wiekszym lub mniejszym sprzetem ale to i tak motocyklista
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
ale on pytal o jezdzenie na motocyklu Macku a nie jakims skuterkiem... no moze 125 to juz motocykl ale nie w pelni bo na A1 mozna latac
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio napisał(a):ale on pytal o jezdzenie na motocyklu Macku a nie jakims skuterkiem... no moze 125 to juz motocykl ale nie w pelni bo na A1 mozna latac
Konio bez przesady...wszyscy obserwatorzy zgodnie zauważają, że w Polsce większość moturzystuf dąży do jak największej pojemności w motocyklu w przeciwieństwie do Francji czy Niemiec...No niestety nawet na forum widać, że aby ktoś był "uważany", to musi mieć 600ccm minimalnie, chociaż z litrem już może mieć stu procentową pewność, że należy do "motocyklistów".To jest bardzo śmieszne, ale widocznie tak już u nas musi być.
Sprzedam haykę!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
Kuligus prosił o pomoc a Wy sobie wrzucacie na wzajem! Jak ja Ci mogę pomóc??? Mam stos Światów Motocykli od 1994 roku. Za przysłowiową flaszkę mogę wysłać za pobraniem. Z tego co pamiętam, w starszych numerach było bardzo dużo o społeczności motocyklowej. Nóż widelec może cos znajdziesz. Jedną sterte już wysłałem, została mi jeszcze druga, w której powtarzały się numery.
- Tomas KTM 620 Super Comp
- Świeżak
Konio napisał(a):ale on pytal o jezdzenie na motocyklu Macku a nie jakims skuterkiem... no moze 125 to juz motocykl ale nie w pelni bo na A1 mozna latac
A czemu nie w pelni?Bo mniejsza pojemnosc?Bo mozna latac od 16 lat?
Motocykl to motocykl.
Co do pomocy-wielu motocyklistow sie solidaryzuje miedzy soba,pozdrawiaja sie na drodze,jak sie gdzies stykna na stacji beznynowej to sie pogada itp,napewno wieksze poczucie wspólnoty niz u puszkarzy(o ile tam to wogóle wystepuje).
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
ja widze ze kierowcy MPKow tez sie pozdrawiaja xD
dobra ze 125 przesadzilem ale niezupelnie bo juz masa na /50 jest...
dobra ze 125 przesadzilem ale niezupelnie bo juz masa na /50 jest...
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
• Strona 1 z 1