Swiece-jaki odstęp elektrod ?
• Strona 1 z 1
Swiece-jaki odstęp elektrod ?
witam uzytkownikow forum. Wykreciłem wczoraj swiece przy motocyklu HONDA 600 rr 2005 sa tam swiece irydowe NGK IMR9C-9HES I ___ czy wie ktos jaki powinien być odstęp na elektrodach __poniewaz dwie mają po 0,7 jedna 0,8 i jedna 0,9 i to mnie zaniepokoiło dlaczego prawie kazda ma inny odstep .szukalem serwisowki ale nic do tego modelu nie udało sie znalesc .i jeszcze jedna sprawa jak to jest z tym wypalaniem czy wygrzewaniem swiecy nad kuchenką skoro mam juz wykrecone moze i ten zabieg by warto bylo zrobić .dzieki z gory za odpowiedz .pozdrawiam
- andi82
- Świeżak
Co do odstepu to Ci nie powiem... ale z tego co sie orientuje to sa one juz fabrycznie ustawione i nie powinno sie poprawiac... co do wygrzewania to bierzesz taska swieczke nad kuchenke i trzymasz ja nad (w)plomieniu (elektrode oczywiscie) zeby sie nagrzala "wysuszyła".... najczesciej ten zabieg sie wykonuje po zalaniu swiec i czesto pomaga.... ale Ty masz wtrysk wiec zalanie swiec nie bardzo Tobie grozi....
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości