Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Rajd Dakar 2010 – witamy w piekle
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Rajd Dakar 2010 – witamy w piekle

Komentarze użytkowników
_________

[Aktualności] Rajd Dakar 2010 – witamy w piekle

Postprzez Ścigacz » 5/1/2010, 12:10

Dyskusja na temat: Rajd Dakar 2010 – witamy w piekle!
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Rajd Dakar 2010 – witamy w piekle!
Ścigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/1/2010, 12:10

Dakar zaczyna zbierać ponure żniwo, jak tak dalej będzie to do mety nie dojedzie nawet połowa<br><hr>Edi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/1/2010, 16:07

Komentatorzy napisał(a):Dakar zaczyna zbierać ponure żniwo, jak tak dalej będzie to do mety nie dojedzie nawet połowa<br><hr>Edi<br>
Przerywanie silników, gaśnięcie, odpalanie po jakimś czasie, lub po nadmuchaniu powietrza do zbiornika, to niekoniecznie "chrzczone" paliwo. Najczęstszą przyczyną przy takich objawach, jest bardzo błacha sprawa, są to zaklejone błotem wężyki odpowietrzające gaźnik (te które wiszą pod spodem motocykla), w zbiorniku robi się podciśnienie i paliwo nie dochodzi, a właśnie chłopaki mówią tutaj, że jechali w trudnych warunkach, po grząskich korytach rzek, co sprzyjało takiemu właśnie zakitowaniu. Na osttniej el. 2009 MP i PP ENDURO W Łęcznej kilku zawodników połapało spóźnienia albo nie ukończyło zawodów przez to. Miałem to samo, ale znałem to z autopsji :) kilkanaście sekund na skruszenie błota, kawałek patyczka i nie ta furka, (kilku spotkanym osobom podpowiedziałem :) Pozdrawiam wszystkich offradowców i nie tylko, trzymam kciuki za naszych.<br><hr>ceva
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl