kontrolka oleju mruga ? r6 2003
• Strona 1 z 1
kontrolka oleju mruga ? r6 2003
WLasnie nie wiem co sie stało, kontrolka od oleju zaczela mrugac na wylaczonym silniku i wlaczonym , nagrzewalem go do max i dolalem oleju na full idalej mruga nie wiem czym to spowodowane moze ktos pomoze ?:/
Druga sprawa moze ktos sie orientuje gdzie jest przekaznik od wentylatora ktory załącza go gdy juz osiagnie wysoka temp. ?
bo wentylator nie załącza się, sam w sobie działa - ' na krótko'.
R6 2003 na wtrysku .
Druga sprawa moze ktos sie orientuje gdzie jest przekaznik od wentylatora ktory załącza go gdy juz osiagnie wysoka temp. ?
bo wentylator nie załącza się, sam w sobie działa - ' na krótko'.
R6 2003 na wtrysku .
zwolnij
- RAFF
- Świeżak
Co do kontrolki oleju albo zepsuty czujnik (lubia nawalac) albo ktoras klema przy aku niedokładnie dokrecona i czasem niełaczy ( u mnie tak było)
Co do wentylatora nie mam pojecia
Co do wentylatora nie mam pojecia
r6 99r
cmentarze są pełne zajebistych kierowców...
- kłosiakR6
- Świeżak
kłosiakR6 napisał(a):Co do kontrolki oleju albo zepsuty czujnik (lubia nawalac) albo ktoras klema przy aku niedokładnie dokrecona i czasem niełaczy ( u mnie tak było)
Jeżeli jednak czujnik jest sprawny to oznacza że nie ma ciśnienia i tym samym smarowania. Nie zapalaj silnika dopuki się nie dowiesz co jest grane bo w najgorszym wypadku zatrzesz silnik.
-
dominik528 - Świeżak
no ale ona mruga sobie nawet przy zgaszonym silniku gdy tylko wlacze zaplon a motor juz grzalem pare razy dzis bo wentylator probowalem dojsc o co chodzi takze jezeli cos z cisnieniem bylo to by sie juz zarznÄ…
.

zwolnij
- RAFF
- Świeżak
zadna yamaha nie ma kontrolki cisnienia oleju. To co Ci mruga teraz to kontrolka STANU oleju. Jesli olej jest na odpowiednim poziomie to na 99,9% padł czujnik
r6 99r
- kłosiakR6
- Świeżak
Czujnik jest od tylu silnika. Mruganie moze wskazywac na uszkodzenie czujnika. Odepnij kabel od czujnika, zewrzyj z masa i zobacz co z kontrolka
@wrocław | | http://bikepics.com/members/teoysta/
-
teoysta - Świeżak
Jeśli kontrolka mruga w regularnych odstępach, tak jak opisywałeś, to jest to wskazanie że wystąpił błąd-czujnik najpewniej do wymiany.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
juz wszystkie awarie usuniete .
-przyczyna mrugania był przerwany przewód od czujnika oleju.
-przyczyna niedziałającego wentylatora był zły styk na przekazniku który mieści się pod skrzyneczką bezpieczników .
mozna zamknac
Pozdrawiam
( jezeli ktos ma serwisówkę do yamaszki r6 2003 ++ po polsku i mogl by sie nią podzielic prosze o kontakt;] )
-przyczyna mrugania był przerwany przewód od czujnika oleju.
-przyczyna niedziałającego wentylatora był zły styk na przekazniku który mieści się pod skrzyneczką bezpieczników .
mozna zamknac
Pozdrawiam

( jezeli ktos ma serwisówkę do yamaszki r6 2003 ++ po polsku i mogl by sie nią podzielic prosze o kontakt;] )
zwolnij
- RAFF
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości