[Aktualności] Śmierć Maćka Zawiszy w Sprawie dla...
• Strona 1 z 1
[Aktualności] Śmierć Maćka Zawiszy w Sprawie dla...
Dyskusja na temat: Śmierć Maćka Zawiszy w Sprawie dla Reportera
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Śmierć Maćka Zawiszy w Sprawie dla Reportera
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Śmierć Maćka Zawiszy w Sprawie dla Reportera
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zaczynamy powoli być znowu krajem jak z poprzedniej epoki gdzie układy załatwiały wszystko.
Zastanawia mnie to że sprawcy wypadków śmiertelnych nie mają żadnych ludzkich odruchów czyli sumienia.<br><hr>senekkorzenna
Zastanawia mnie to że sprawcy wypadków śmiertelnych nie mają żadnych ludzkich odruchów czyli sumienia.<br><hr>senekkorzenna
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tragiczny wypadek , wyrazy wspólczucia dla Rodziny Macieja.Przypuszczam ze nie znajdzie sad tutaj podstaw do innej kwalifikacji czynu niz tylko z art 177 par. 2KK gdzie gorne zagrozenie wynosi 8 lat , jednak to nie tylko w warszawie sady tak dzialaja ja mialem zderzenie z samochodem strazy pozarnej ktorego kierowca zlamal wszelkie zasady właczania sie do ruchu bo nie jechal do akcji byl zwyklym uzytkownikiem a wyjechał w korku zza innch samochodów nie upwniajac sie czy cos nie nadjezdza bo nie mial widocznosci skrecajac w lewo gdzie biegły stwerdzil ze mial obowiazek skrecac w prawo i wtedy nie byloby toru kolizyjnego ze mna .Kierowca stwierdzil ze mu sie spieszyło...i jemu wogóle nie orzeczono kary! chodz ja mało reki nie stracilem 10 dni spedzajac w szpitalu i 3 miesiace ze zdrutowana reka i zapomnialem o wyscigach Do dnia dzisiejszego reka nie ma pełnej sprawnosci a mineło 2,5 roku. I tak mialem duzo szczescia bo strazacy licytowali sie ile przelecialem a kask pekl od uderzenia. Z motoru zas ktory mial 10dni została kupa zlomu. Układy ukladziki i stereotypy -sedzia kobieta w uzasadnieniu nie orzekania kary dla strazaka na moj sprzeciw stwierdziła ze to byl wypadek bo strazacy ratuja zycie a was motocyklistów znam i wiem jak wy jezdzicie na zaboj....rzecz jasna w protokole rozprawy sie to juz nie znalazło!
Skoro jedna z funkcji kary jest odstraszanie innych poza sprawiedliwa odplata na ktora jednak sie nie powołuje bo nie chodzi o msciwosc, to niskie wyroki w takich sprawach beda dalej skazywac nas na walke na drodze z kierowcami samochodow o uszanowanie naszego istnienia.
Zycze ufnosci Rodzinie w to ze Maciej przeniosł sie do lepszego swiata.
Z przykroscia musze dodac ze jest coraz wiecej motocyklistow ktorych przychodzi mi wspominac w modlitwie. Kultury w ruchu drogowym powinnismy domagac sie wszyscy z pelna determinacja bo nonszalancja niektorych zakrawa na brak poszanowania zycia! A wtedy ironia jest nazywanie takich zachowan wypadkami...
Raz jeszcze wyrazy wspolczucia dla Rodziny Macieja i wytrwałosci w tej bolesnej próbie jaka Was dotknęła<br><hr>gromki
Skoro jedna z funkcji kary jest odstraszanie innych poza sprawiedliwa odplata na ktora jednak sie nie powołuje bo nie chodzi o msciwosc, to niskie wyroki w takich sprawach beda dalej skazywac nas na walke na drodze z kierowcami samochodow o uszanowanie naszego istnienia.
Zycze ufnosci Rodzinie w to ze Maciej przeniosł sie do lepszego swiata.
Z przykroscia musze dodac ze jest coraz wiecej motocyklistow ktorych przychodzi mi wspominac w modlitwie. Kultury w ruchu drogowym powinnismy domagac sie wszyscy z pelna determinacja bo nonszalancja niektorych zakrawa na brak poszanowania zycia! A wtedy ironia jest nazywanie takich zachowan wypadkami...
Raz jeszcze wyrazy wspolczucia dla Rodziny Macieja i wytrwałosci w tej bolesnej próbie jaka Was dotknęła<br><hr>gromki
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Hej,
dziś było nagranie i jeśli będzie emitowany program a ja będę wiedział o tym to na pewno Was poinformuje o tym fakcie, swoją drogą dziękuje tym którzy nas wspierają i byli dziś z nami bardzo nam pomogliście.
<br><hr>Michał Zawisza
dziś było nagranie i jeśli będzie emitowany program a ja będę wiedział o tym to na pewno Was poinformuje o tym fakcie, swoją drogą dziękuje tym którzy nas wspierają i byli dziś z nami bardzo nam pomogliście.
<br><hr>Michał Zawisza
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W tym kraju wszystko jest jedną wielką paranoją, autami jeżdżą dziadkowie którzy nie wiedzą po co są lusterka w aucie przy zmianie pasa ruchu, sądy orzekają grzywnę za zabicie człowieka w kwocie którą jest w stanie zapłacić 15 latek ze swojego kieszonkowego, dla mnie ten człowiek jest mordercą i nim pozostanie!! Nigdy nikomu tego nie życzyłem ale teraz życzę temu Panu żeby jego dziecko zostało kiedyś potraktowane tak jak nasz kolega żeby poczuł się choć trochę tak jak teraz czuję się rodzina Maćka. Widać w Polsce życie ludzkie jest warte tyle co para butów.Rodzino Maćka trzymajcie się, jesteśmy z wami.<br><hr>gixxer2003
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Podsumowanie redakcji Ścigacza spotkania z twórcami programu Sprawa dla Reportera <a href="http://www.scigacz.pl/180,zl,grzywny,za,zabicie,czlowieka,nic,sensacyjnego,11611.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/180,zl,grzywny,za,zabicie,czlowieka,nic,sensacyjnego,11611.html</a> Ręce opadają.<br><hr>Tolek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości