Transport motocykla busem pomocy
• Strona 1 z 1
Transport motocykla busem pomocy
Witam
Mam problem bo nie mam pomysłu jak sensownie zabezpieczyć motocykl ścigacz żeby go przewieżć w busie. Od razu mówię że nie mogę w samochodzie zrobić mocowań co podłogi itp.
Proszę o wskazówki najlepiej foto.
Mam problem bo nie mam pomysłu jak sensownie zabezpieczyć motocykl ścigacz żeby go przewieżć w busie. Od razu mówię że nie mogę w samochodzie zrobić mocowań co podłogi itp.
Proszę o wskazówki najlepiej foto.
- maciek1985
- Świeżak
to co to za bus, ja mam T4 Multivana i niekiedy wioze nawet 2 szt, a T4 do wielkich busów nie należy,
Umocowuje w ten sposób, że spinam pasami do mocowań bocznych oparcia siedzenia które są przy karoseri auta i nawet moto nie drgnie
Umocowuje w ten sposób, że spinam pasami do mocowań bocznych oparcia siedzenia które są przy karoseri auta i nawet moto nie drgnie
s1000rr
-
marek760i - Świeżak
Zrób sobie małą platforme nawet z desek . Do niej bedziesz mógł sobie przymocowac motocylk na pasy a tą platwormę potem bedzie łatwo zabezpieczyc przed przesówaniem się jej po busie. Jak tak przewiozłem swoja poprzednią maszyne z Poznania do Puław 600km.
Ta akurat jest stalowa i profesionalna jak chcesz przewiezdz motocykl raz to nie oplaci sie inwestowac i lepiej zrobic ja z desek jak napisalem. Masz tu zdjecie żebys mniejwiecej wiedział o co mi chodzi.
Ta akurat jest stalowa i profesionalna jak chcesz przewiezdz motocykl raz to nie oplaci sie inwestowac i lepiej zrobic ja z desek jak napisalem. Masz tu zdjecie żebys mniejwiecej wiedział o co mi chodzi.

Ostatnio edytowano 21/12/2009, 21:30 przez TomoR1, łącznie edytowano 1 raz
-
TomoR1 - Świeżak
Jeśli masz siedzonka, to jakaś "dwójka" w bok i jedź z kimś. Moto normalnie na stopce postaw i niech ta osoba z tyłu czuwa nad moto cały czas - szczególnie na zakrętach. Pomysł dobry na krótsze przejażdżki! Co innego jak macie tak śmigać dłuższą drogę...
-
lonewolf - Bywalec
mi chodzi o taka rzecz żę jak zaprzeć przednie koło żeby jak podeprę o ścianę grodzeniową pomiędzy siedzeniami siedzeniami kierowcy i pasażerów żeby nie skręciło samowolnie koło ale myślę że taki stabilizator zrobię z palet. Przód to za dolną półkę złapie a tył??? czy jak położę koc na siedzeniu i przepne pasem to będzie dobrze?
- maciek1985
- Świeżak
Hak po lewej i hak po prawej w busie... Łapiesz pasem za półkę i ściągasz mocno, aż przysiądą amortyzatory... i nic więcej... Z młodym przewieźliśmy już tak naście moto i nigdy nie było problemów
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Bierzesz dwie palety euro,z obydwu usuwasz po środkowej desce(deski zostawiasz na później)jedna paleta pod przód,druga pod tył,dopasowujesz szerokość szczelin pod koła usuniętymi deskami i przybijasz,pasami mocujesz motocykl do palet,nie ma siły żeby się wywrócił 

GPZ 500 S
-
I/JG53_Angel - Świeżak
ja przedwczoraj wiozłem fazera na busie, jedyne mocowanie to była moja ręka, siedziałem na moto, z jedną łapa na heblu, druga trzymałem się ściany, noga za podpórkę żeby się nie złożyła i zbiornik paliwa ściśnięty kolanami, generalnie spoko wyszło, co prawda tylko 30km ale metoda już sprawdzona 

DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
ojeny ja już wiozłem z milon razy swoje moto xD jeżeli masz zapinki od foteli a jak to jest dostawczak to pod podloga masz takie uchwytu zaczepiasz o uchwyt i cigniesz pas owijasz go z 2-3 razy wokol manetki i drugi koniec zaczepiasz pod ( to co łączy lagi na którym masz stacyjke nie wiem jak to sie nazywa xD) i tak samo z drugie strony spinasz normalnie ze az troche ci siadze na amorach a z tylu albo palety albo zainwestuj w taki podnosnik co zaczepia sie pod wachacz ( 100-200 zł) a jeżeli bys mial cos pod sufitem cos o co mozna czaczepic pas to nawen nie musisz nic pod tylne kolo
- Grochoś
- Świeżak
• Strona 1 z 1