Zobacz wÄ…tek - <i>[Kawasaki Versys]</i> Kawasaki Versys 2010 -...
NAS Analytics TAG

[Kawasaki Versys] Kawasaki Versys 2010 -...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 15/12/2009, 15:06

Komentatorzy napisał(a):Na miasto to ten Versus kompletnie się nie nadaje. Za ciężki, za szeroki, za dużo pali. Taka zabawka na okazyjne wypady za miasto w sezonie. Chora cena<br><hr>tmek<br>
Komentatorzy napisał(a):Chyba ty jesteś za ciężki, za szeroki i zdecydowanie za dużo palisz skoro opowiadasz takie pierdy... kurde, skąd się biorą takie parówy!?<br><hr>Laleczka<br>
Fajny uniwersalny motocykl ale tmek ma troche racji. 34 tysie to troche za duzo jak za taki sprzet. Za malo motocykla w motocyklu :)<br><hr>abc
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/12/2009, 15:24

Komentatorzy napisał(a):Na miasto to ten Versus kompletnie się nie nadaje. Za ciężki, za szeroki, za dużo pali. Taka zabawka na okazyjne wypady za miasto w sezonie. Chora cena<br><hr>tmek<br>
Komentatorzy napisał(a):Chyba ty jesteś za ciężki, za szeroki i zdecydowanie za dużo palisz skoro opowiadasz takie pierdy... kurde, skąd się biorą takie parówy!?<br><hr>Laleczka<br>
Komentatorzy napisał(a):Fajny uniwersalny motocykl ale tmek ma troche racji. 34 tysie to troche za duzo jak za taki sprzet. Za malo motocykla w motocyklu :)<br><hr>abc<br>
Nie mowie, ze jest tani, bo jest drogi. Ale na pewno nie jest wielki, ciezki a juz na pewno nie pali duzo...<br><hr>Laleczka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/12/2009, 15:45

Komentatorzy napisał(a):Fajny uniwersalny motocykl ale tmek ma troche racji. 34 tysie to troche za duzo jak za taki sprzet. Za malo motocykla w motocyklu :)<br><hr>abc<br>
Komentatorzy napisał(a):Nie mowie, ze jest tani, bo jest drogi. Ale na pewno nie jest wielki, ciezki a juz na pewno nie pali duzo...<br><hr>Laleczka<br>
No fakt ze spalania wyglada ok, a co do reszty wszystko zalezy od punktu widzenia. Moj motocykl zatankowany pod korek wazy 145 kg i to jest i tak o dobre 30 kilo wiecej niz bym sobie tego zyczyl ;)
No i ta cena. Wydawalo mi sie, ze Kawy sa tansze. Strach pomyslec ile kosztowalby Versys, gdyby wypuscila go Honda czy Yamaha :/<br><hr>abc
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/12/2009, 15:53

Laleczka, sam jesteś dla mnie parówą, sam nie masz pojęcia, co naprawdę sprawdza się w mieście<br><hr>Tmek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/12/2009, 17:06

jezdze na Versysie od roku, zrobilem 20.000 km, bez zadnych problemow, dwa dluzsze wyjazdy po 3500 km. po miescie jezdzi sie super, zero problemu z korkami, siedzi sie wysoko, to widocznosc tez dobra, w trasie tez ekstra- z szyba akcesoryjna mra z deflektorem. spalanie 5 l/100 km, ale jesli sie przycisnie na autostradzie, to moze dojsc nawet do 7l/100km. wibracje troche wkurzaja, ale bez przesady, wystarczy podkleic troche gumy pod owiewkami, zeby nie halasowaly. silnik ma niezly "dol" - ponizej 3000obr/min raczej nie idzie, ale od 3k do 7k super. ogolnie moto warte swej ceny, w Polsce malo popularne, bo widac 4s do 100 to za malo. aha- vmax to 210 km/h licznikowe, czyli pewnie jakies 180-190 rzeczywiste.<br><hr>ja
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/12/2009, 21:51

za 25.000 brutto kupuję ten sprzęt w tym momencie (nowy). Bez ABS'u może być żeby było jasne. Kolor mnie wali. <br><hr>Słonio
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/12/2009, 21:55

Komentatorzy napisał(a):za 25.000 brutto kupuję ten sprzęt w tym momencie (nowy). Bez ABS'u może być żeby było jasne. Kolor mnie wali. <br><hr>Słonio<br>
Za tyle może kupić nowe Tata Nano a i to w najuboższe wersji ;)<br><hr>Gołąb The Blaser
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/12/2009, 22:13

Komentatorzy napisał(a):za 25.000 brutto kupuję ten sprzęt w tym momencie (nowy). Bez ABS'u może być żeby było jasne. Kolor mnie wali. <br><hr>Słonio<br>
Komentatorzy napisał(a):Za tyle może kupić nowe Tata Nano a i to w najuboższe wersji ;)<br><hr>Gołąb The Blaser<br>
Ponad rok temu Probike robił wyprzedaż modeli z 2007 roku. Versys był do kupienia za 21.500 peelena. To było wtedy gdy euro stało poniżej 4 zeta. Możecie sprawdzić w starych numerach Motocykla i Swiata Motocykli<br><hr>Słonio
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/12/2009, 22:30

Komentatorzy napisał(a):Za tyle może kupić nowe Tata Nano a i to w najuboższe wersji ;)<br><hr>Gołąb The Blaser<br>
Komentatorzy napisał(a):Ponad rok temu Probike robił wyprzedaż modeli z 2007 roku. Versys był do kupienia za 21.500 peelena. To było wtedy gdy euro stało poniżej 4 zeta. Możecie sprawdzić w starych numerach Motocykla i Swiata Motocykli<br><hr>Słonio<br>
No tak, ale wtedy dolar kosztował 2 pln z euro 3 pln. To se ne vrati. Chcesz aby teraz sprzedawali ci motocykl poniżej swojego kosztu zakupu tylko dlatego ze kiedyś było taniej?<br><hr>Gołąb The Blaser
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/12/2009, 22:59

Komentatorzy napisał(a):Ponad rok temu Probike robił wyprzedaż modeli z 2007 roku. Versys był do kupienia za 21.500 peelena. To było wtedy gdy euro stało poniżej 4 zeta. Możecie sprawdzić w starych numerach Motocykla i Swiata Motocykli<br><hr>Słonio<br>
Komentatorzy napisał(a):No tak, ale wtedy dolar kosztował 2 pln z euro 3 pln. To se ne vrati. Chcesz aby teraz sprzedawali ci motocykl poniżej swojego kosztu zakupu tylko dlatego ze kiedyś było taniej?<br><hr>Gołąb The Blaser<br>
Nie chcę żeby ktoś dokładał. Dlatego napisałem, że dam 25 tysia za ten sprzęt, bo tyle mam :-)<br><hr>Słonio
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/12/2009, 23:25

Komentatorzy napisał(a):No tak, ale wtedy dolar kosztował 2 pln z euro 3 pln. To se ne vrati. Chcesz aby teraz sprzedawali ci motocykl poniżej swojego kosztu zakupu tylko dlatego ze kiedyś było taniej?<br><hr>Gołąb The Blaser<br>
To co piszesz jest naprawde zabawne. Uwazasz ze dealerzy prowadza dzialanosc charytatywnie i jada po minimalnej marzy? Oni maja marze jak stad do ksiezyca :)<br><hr>b6
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/12/2009, 23:30

Komentatorzy napisał(a):To co piszesz jest naprawde zabawne. Uwazasz ze dealerzy prowadza dzialanosc charytatywnie i jada po minimalnej marzy? Oni maja marze jak stad do ksiezyca :)<br><hr>b6<br>
Dealerzy mają okolice 15-20% marży. Jej wysokość zależy od wielu czynników. Oznacza to, że przy cenie detalicznej 33k dealer kupuje go od importera za około 29k. To ciągle wiecej niż wspomniane 25k. Marżę stąd do księżyca mają tylko handlarze bronią i dragami.<br><hr>Gołąb The Blaser
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/12/2009, 16:28

Komentatorzy napisał(a):jezdze na Versysie od roku, zrobilem 20.000 km, bez zadnych problemow, dwa dluzsze wyjazdy po 3500 km. po miescie jezdzi sie super, zero problemu z korkami, siedzi sie wysoko, to widocznosc tez dobra, w trasie tez ekstra- z szyba akcesoryjna mra z deflektorem. spalanie 5 l/100 km, ale jesli sie przycisnie na autostradzie, to moze dojsc nawet do 7l/100km. wibracje troche wkurzaja, ale bez przesady, wystarczy podkleic troche gumy pod owiewkami, zeby nie halasowaly. silnik ma niezly "dol" - ponizej 3000obr/min raczej nie idzie, ale od 3k do 7k super. ogolnie moto warte swej ceny, w Polsce malo popularne, bo widac 4s do 100 to za malo. aha- vmax to 210 km/h licznikowe, czyli pewnie jakies 180-190 rzeczywiste.<br><hr>ja<br>
Ja także mam Versysa od roku, kupiłem nowy motocykl jeszcze za 23 tys, dokupiłem kufer 42 l i nową szybę MRA, seryjna zdecydowanie za niska. Wcześniej miałem ER-6N. Moje wnioski: motocykl genialnie wyważony, choć znacznie cięższy od er-6, w korkach w Warszawie jeździ się nim o niebo lepiej niż małym er-6, jest bardziej zwinny i bez porównania bardziej elastyczny, co mnie zaskoczyło. Wysoka kierownica i wysoka pozycja w siodle=przelatujesz nad lusterkami aut i masz doskonałą widoczność. Nie odczuwa się jazdy z pasażerem, niskie zużycie paliwa, wg mnie około 4,5 l. Najprzyjemniej jedzie się Versysem około 120km/h, choć i przy 170 nie czuć dyskomfortu. Minusy - dla mnie o jakieś 2 cm za wysoko jest siodło (176 cm wzrostu), co odczuwam, gdy muszę się zatrzymać na dziurawej drodze - łatwo o wywrotkę, ale jak ktoś ma za dużo o 1800 zł, jest niższa o 5 cm. Dokucza brak centralnej podstawki. Nie polecam Versysa miłośnikom ścigaczy, bo nie do takiej jazdy go stworzono. Generalnie - jak dla mnie genialny, elastyczny i zwinny motocykl. V-strom to chyba jedyna konkurencja dla Versysa i to tylko dlatego, że wygodniej się na nim siedzi.<br><hr>Kaman
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/12/2009, 19:02

Dyskusja o cenie ma sens kiedy dokładnie przyjrzymy się cenie tego motocykla np.w USA gdzie on kosztuje 7.5 USD co na dzień dzisiejszy 2.91 zł za dolara da nam niecałe 22 tys. to gdzie jest pozostałe 11 tys.?
Nikt mi nie wmówi że amerykański rząd dopłaca do motocykla.<br><hr>senekkorzenna
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/12/2009, 00:21

Komentatorzy napisał(a):Dyskusja o cenie ma sens kiedy dokładnie przyjrzymy się cenie tego motocykla np.w USA gdzie on kosztuje 7.5 USD co na dzień dzisiejszy 2.91 zł za dolara da nam niecałe 22 tys. to gdzie jest pozostałe 11 tys.?
Nikt mi nie wmówi że amerykański rząd dopłaca do motocykla.<br><hr>senekkorzenna<br>
Ale ty mało wiesz o świecie. W USA jest zupełnie inny system podatkowy. Nie ma tam np. VATu. tam z definicji wszystko jest o 30% tańsze niż w Europie.<br><hr>Laleczka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/12/2009, 18:35

Komentatorzy napisał(a):Dyskusja o cenie ma sens kiedy dokładnie przyjrzymy się cenie tego motocykla np.w USA gdzie on kosztuje 7.5 USD co na dzień dzisiejszy 2.91 zł za dolara da nam niecałe 22 tys. to gdzie jest pozostałe 11 tys.?
Nikt mi nie wmówi że amerykański rząd dopłaca do motocykla.<br><hr>senekkorzenna<br>
Komentatorzy napisał(a):Ale ty mało wiesz o świecie. W USA jest zupełnie inny system podatkowy. Nie ma tam np. VATu. tam z definicji wszystko jest o 30% tańsze niż w Europie.<br><hr>Laleczka<br>
To ci się tylko zdaje młody człowieku że ja mało wiem o świecie a w tym wypadku systemie ekonomicznym panującym w USA .
Już kiedyś napisałem na ten temat i jak byś był dociekliwy to byś znalazł założony prze zemnie temat "Motocykle USA"
Gdybyś jeszcze dobrze przeanalizował strukturę eksportu pojazdów z Japonii czy USA to byś wiedział jakie zniżki tam obowiązują.
Nasz kraj niestety cechuje pazerność fiskusa jak i sprzedawców .Motocykle są importowane przez salony w paczkach i tutaj składane a to zdecydowanie obniża ich wartość.
Pamiętaj że obniżki i 30% starszych roczników nie biorą się z dobrego serca sprzedawcy i nikt nie dopłaca do tych modeli.
Dotyczy to nie tylko motocykli ale i ubrań motocyklowych.Wartości są mocno zawyżone i ustawione na maksymalny zysk.<br><hr>senekkorzenna
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/12/2009, 11:58

Komentatorzy napisał(a):Tak tak to wspaniały motocykl tylko ktoś kto ma 165- 170cm wzrostu i 50-65 lat to niby jak ma na tym jeździć po mieście.Toż to waży zatankowane ponad 200kg.
Siedziałem na tym motocyklu miesiąc temu i byłem namawiany przez sprzedawce abym przejechał się testowym motocyklem i kiedy na niego wsiadłem to od razu odpuściłem.
Za duży ,za ciężki i za mało zwrotny.
Oczywiście cena dla przeciętnego Polaka 30 tys zł.<br><hr>senekkorzenna<br>
Mam Versysa i to najlepszy motocykl na jakim jeździłem. Waga ma znaczenie, jeśli motocykl jest kiepsko wyważony, a Versys pod tym względem to mistrzostwo świata - przerzuca się go z boku na bok jak piórko, masy wcale nie czuć, dzięki tłumikowi pod silnikiem obniża się środek ciężkości. Nawet początkujący motocyklista będzie się na nim czuł bezpiecznie, bo siedzi się wysoko, wszystko doskonale widać a maszyna jest dość wąska. Osobom niższym niż 175 cm polecam od razu Versysa z niższą kanapą 5 cm, chyba że ktoś będzie nim jeździł turystycznie, wtedy nie ma sensu. Dla nocnych turystów - dość krótkie światło drogowe, ale da się podnieść pokrętłem pod obudową. Porównywanie Bandita, który jest konstrukcją świetną, ale już niestety przestarzałą do Versysa to bezsens, bo to całkowicie inne motocykle. <br><hr>Tomek1
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/1/2010, 01:38

Motocykl bardzo przyjemny w jeździe na co dzień, dojazdy do pracy, wypady za miasto - super się sprawdza. Jego cena jest w tej chwili za wysoka - ale spokojnie euro będzie tanieć;-)

<a href="http://www.scigacz.pl" target="blank" class="link">www.scigacz.pl</a><br><hr>fan scigacz.pl
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez mardar2 » 22/5/2011, 17:00

Mam Versysa od zeszłego roku (model 2010) Latam głównie w trasy z żonką :)

Moto sprawuje się rewelacyjnie-zakręty i przyspieszenie
Moja waga 96kg+ubiór/ wzrost 182
mardar2
Świeżak

Postprzez Azmadan » 25/5/2011, 07:54

ja też model 2010... i też głownie w 2 osoby latamy...
180cm i 100+kg + żona rozmiaru S :-D

Osiągi i prowadzenie OK... - szczególnie po przesiadce z czopka...
Spalanie przyzwoite... = http://www.motostat.pl/vehicle-stats/24121

Brak wydechu... daje małą szerokość motocykla z kuframi bocznymi (mam ALU)
Azmadan
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 42 gości

na górê