Jazda motocyklem zimÄ…..
Dajcie spokój, temperatura na minusie, tragedia, pizga zdrowo.
Podziwiam Patryk .... jednak wolałbym bujnąć się tranwajem
Podziwiam Patryk .... jednak wolałbym bujnąć się tranwajem

"Prosta droga jest dla szybkich motorów, droga z zakrętami jest dla szybkich kierowców ..."
---
F4i Sport 02r. <-

---
F4i Sport 02r. <-

- fox|
- Świeżak
N dzisiaj był "tylko" -5stopni, a na czwartek ma być ok -10 mniej
Ja już mam depresję bo chyba mój sezon motocyklowy gwałtownie się właśnie zakończył.
Czekam na poprawę pogody. Dobrze chociaż, że nie spadł śnieg bo wtedy zanim by zginął z ulic to byłby jakiś marzec

Ja już mam depresję bo chyba mój sezon motocyklowy gwałtownie się właśnie zakończył.
Czekam na poprawę pogody. Dobrze chociaż, że nie spadł śnieg bo wtedy zanim by zginął z ulic to byłby jakiś marzec

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
limak14 napisał(a):N dzisiaj był "tylko" -5stopni, a na czwartek ma być ok -10 mniej
Czas najwyzszy, aby wjesc do garazu i rozebrac motocykl. Trzeba zajac sie czyszczeniem, serwisem i drobnym tuningiem

Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Taaak ! Na to jest czas...
zacznę od ściągnięcia rur dolotowych do wydechu,w celu nalania do nich wody ustawienia pod odpowiednim kątem na balkonie gdzie będzie temperatura ujemna i wyprostowania ich
:D:D
zacznę od ściągnięcia rur dolotowych do wydechu,w celu nalania do nich wody ustawienia pod odpowiednim kątem na balkonie gdzie będzie temperatura ujemna i wyprostowania ich

Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Ciekaw jestem, czy Patryk buja siÄ™ dziÅ› na motorze, u mnie pogoda lekko -3.
I pruszy maly śnieżek.
I pruszy maly śnieżek.
"Prosta droga jest dla szybkich motorów, droga z zakrętami jest dla szybkich kierowców ..."
---
F4i Sport 02r. <-

---
F4i Sport 02r. <-

- fox|
- Świeżak
fox| napisał(a):Ciekaw jestem, czy Patryk buja się dziś na motorze, u mnie pogoda lekko -3.
I pruszy maly śnieżek.
Zastanawiałem się jeszcze tak koło 5:20 czy jechac i postanowiłem pojechać więc poszedłem dalej spać żeby się obudzić troszkę później ale coś mi podpowiedziało że mnie chyba pojebało ;p więc wstałem jeszcze raz otworzyłem okno wystawiłem rękę i poczułem lekką mżawkę więc szybko sie ubrałem zrobiłem śniadanie i na autobus pobiegłem.
Bardzo dobrze zrobiłem bo coś koło 6:30 jak wysiadłem z autobusu celem przejścia na przystanek tramwajowy prawie wywinąłem orła na środku przejścia dla pieszych bo tak było ślisko przez tą zamarzniętą mżaweczkę.
Do tego spadł śnieg chociaż to bardziej do małych kulek gradowych pasuje i wygląda jak by śnieg spadł ;p
Tak więc "cieszę" się, że zmarznę w tramwaju ale przeżyje "raczej" powrót do domu.

A ja nie mam gdzie rozbierać moto bo garaż to raczej jest miejscem gdzie stoi mój motocykl i jakiś sprzęt budowlany, materiały budowlane itp mojego ojca i ja ledwo się z moto mieszczę tam a co dopiero miałbym tam rozebrać moto i coś robić :>
-
patryk83 - Bywalec
No dzisiaj pogrążyłem się w smutku, bo spadło tyle śniegu że ch...
No ja już pierwsze tuningi mam za sobą- zakupiłem szybę czarną z garbem. Teraz muszę zdjąć kolektory i doprowadzić je do stanu użyteczności
Jeszcze myślę, że w trakcie trwania zimy coś wymyślę i poprawię w jakimś stopniu fabrykę
elco napisał(a):Czas najwyzszy, aby wjesc do garazu i rozebrac motocykl. Trzeba zajac sie czyszczeniem, serwisem i drobnym tuningiem
No ja już pierwsze tuningi mam za sobą- zakupiłem szybę czarną z garbem. Teraz muszę zdjąć kolektory i doprowadzić je do stanu użyteczności

Jeszcze myślę, że w trakcie trwania zimy coś wymyślę i poprawię w jakimś stopniu fabrykę

-
Nie poobijałem tylko chce je pomalować. U mnie polerka nie ma sensu bo wszystko i tak pod plastikami jest schowane więc...
Widać gdzie nie gdzie ogniska rdzy, a że jestem pedantyczny na punkcie moto to muszę to zrobić. Zamontowana szyba sporo odmieniła w wyglądzie motocykla.
a tak apropo tematu- już straciłem nadzieję, że polatam przed wiosną
Elco a ty co planujesz zmieniać w moto?Masz jakieś pomysły? Ja czasem szperam po aukcjach i szukam czegoś fajnego bo mi się pomysły skończyły
Widać gdzie nie gdzie ogniska rdzy, a że jestem pedantyczny na punkcie moto to muszę to zrobić. Zamontowana szyba sporo odmieniła w wyglądzie motocykla.

a tak apropo tematu- już straciłem nadzieję, że polatam przed wiosną

Elco a ty co planujesz zmieniać w moto?Masz jakieś pomysły? Ja czasem szperam po aukcjach i szukam czegoś fajnego bo mi się pomysły skończyły

-
Skoro modyfikacje wam w głowie, może ktoś mi pomoże dobrą radą.
Otóż poprzedni właściciel chciał chyba zrobic "tjuning" i zrobil coś takiego
Teraz pytanie, co z tym fantem można zrobić, szukałem na necie, allegro i nie mam pojęcia, rozebrałem dziś zadupek, i ogólnie cięzko cośz tym pokombinować...
Pzdr.

Otóż poprzedni właściciel chciał chyba zrobic "tjuning" i zrobil coś takiego
Teraz pytanie, co z tym fantem można zrobić, szukałem na necie, allegro i nie mam pojęcia, rozebrałem dziś zadupek, i ogólnie cięzko cośz tym pokombinować...
Pzdr.

---
F4i Sport 02r. <-

---
F4i Sport 02r. <-

- fox|
- Świeżak
limak14 napisał(a):Elco a ty co planujesz zmieniać w moto?Masz jakieś pomysły? Ja czasem szperam po aukcjach i szukam czegoś fajnego bo mi się pomysły skończyły
Glowa pelna pomyslow, tylko ciagle czasu brakuje.
Jestem wlasnie w trakcie lakierowania stelaza pod sakwy. Pozniej moze pokusze sie o kufer centralny i dla niego tez cos trzeba bedzie pogiac, wyspawac i polakierowac. Czeka mnie jeszcze pelen serwis. Podobnie jak ty musze odswiezyc kolektory. Jak nie zabraknie mi czasu do rozpoczecia sezonu mam zamiar wykonac sobie tylni blotnik, bo koło wszedzie chlapie.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Nad błotnikem też myślałem. Jak skończysz robotę z bocznymi stelażami pod sakwy to zapodaj fotki bo sam będę coś kombinował. Kufer też planuję zamontować tylko nie wiem czy stelaż giąć samemu czy kupić GIVI-ego.
-
Jak skoncze robic to wrzuce, cala fotorelacje.
Zestawy GIVI, nawet uzywane sa cholernie drogie. Za ta kwote mozna spokojnie pojechac do Chorwacji i z powrotem. Jak skoncze studia bede mogl sobie pozwolic na taki wydatek. Poza tym przesiadywanie zima w garazu i grzebanie przy motocyklu to czysta przyjemnosc.
Zestawy GIVI, nawet uzywane sa cholernie drogie. Za ta kwote mozna spokojnie pojechac do Chorwacji i z powrotem. Jak skoncze studia bede mogl sobie pozwolic na taki wydatek. Poza tym przesiadywanie zima w garazu i grzebanie przy motocyklu to czysta przyjemnosc.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
No to jak będziesz miał gotowe to daj znać. Widziałem jak kolo zrobił do F4i stelaż tylny i powiem, że łatwy w wykonaniu a swoją role spełnia w 100%-ach. A zawsze kasa w kieszeni. Stelaż GIVI kosztuje ok 200zł plus do tego płyta jakieś 150zł. Daje to nam jakieś 350zł. Tylko, że płyte i tak trzeba kupić (chyba ze masz inne plany
), a o kufrze już nie wspominam bo to normalka.

-
Mysle, ze jezeli decydowac sie na stelaze pod kufry Givi to wartoby bylo od razu zainwestowac w ladny zestaw takich kufrow. Jak sam stelaz w sobie nie kosztuje majatku (za wyjatkiem wingracka) to taki skromny zestaw (2+1) kufrow to wydatek w granicach 1000 zl . Dlatego tez na razie zdecydowalem sie uzywac sakw materialowych i kufra centralnego.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
w czwartek byłem jeszcze na tyle głupi, że pojechałem moto na uczelnie, tragedia, olsztyn zasypany jakby z rok padało. mała warstwa śniegu fakt że było -10 ale nic nie odśnieżone, pierwszy raz w życiu bałem się o swoje życie, kur*a co mi do głowy strzeliło żeby jechać moto... na szczęście nic się nie stało
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości