(ważne) jakie czesci do motorynki remont generalny
• Strona 1 z 1
(ważne) jakie czesci do motorynki remont generalny
czesc!!
mam taki problem moja super dotychczas motorynka ostatnio gdy ja odpalaniem miala maly problem ale odpalila nagle daje wyzsze obraty a tu to samo znizylem i gasnie dalem maks a tu nizej niz na jalowych niewiem co sie dzieje prosze o rady co wymienic jezeli to simeringi to naprawde prosze o potwierdzenie lub czy to cos innego?? robie remont silnika na zime i wlasnie zaczynam prosze o odp bo musze wiedziec co w niej wymienic za kazdą odpowiedż z góry dziękuje
strasznie pluje olejem
mam taki problem moja super dotychczas motorynka ostatnio gdy ja odpalaniem miala maly problem ale odpalila nagle daje wyzsze obraty a tu to samo znizylem i gasnie dalem maks a tu nizej niz na jalowych niewiem co sie dzieje prosze o rady co wymienic jezeli to simeringi to naprawde prosze o potwierdzenie lub czy to cos innego?? robie remont silnika na zime i wlasnie zaczynam prosze o odp bo musze wiedziec co w niej wymienic za kazdą odpowiedż z góry dziękuje
strasznie pluje olejem
Ostatnio edytowano 13/12/2009, 11:39 przez filipmen, łącznie edytowano 2 razy
- filipmen
- Świeżak
Uszczelniacz na wale padł. Bo jak kopci to raczej nie uszczelka pod głowicą 

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
no spoko ale uszczelniacz jest cos takiego?? czy to sie nie nazywa czasem simering?? bo to uszczelnia chyba wal od kapy oleju i mi sie wydaje ze olej do glowicy dochodzi i go spala a i dodam ze strasznie pluje olejem
- filipmen
- Świeżak
Tak uszczelniacz to inaczej simering. Jest tak jak napisałeś, olej dostaje się do komory spalania, dlatego muli, kopci i pluje.
-
Po co założyłeś drugi temat? Usuń go i wszystko dotyczące Twojej bzyny pisz tu.
Te komplety co pokazałeś wydają się ciekawym rozwiązaniem bo jest w nich wszystko. Tylko nie wiem jak z jakością.
Te komplety co pokazałeś wydają się ciekawym rozwiązaniem bo jest w nich wszystko. Tylko nie wiem jak z jakością.
-
Jakość słaba. Takie zestawy nigdy nie sa dobre, a najczesciej sa jeszcze tansze od samych lozysk. Podjedz do jakiegos sklepu/hurtowni z lozyskami i kup lepszej firmy lozyska i simerinig, wyjdzie ci to tyle ile te gowna z wysylka. Ogólnie miłej lektury życzę http://simsony.net/showthread.php?t=292 ... ny+wyb%F3r
- talta
- Mieszkaniec forum
tak mozna by powiedziec ze wszystko aale kpuje to :
http://www.allegro.pl/item842842163_wal ... tanio.html
bo tu mam wal + to wszystko za 88zl no i wymienie takie czesci jak :
-wal z simerami i lozyskami
-blotnik bo mi sie rozwalil
-tlok + pierscienie i szlif cylindra (dzisiaj zrobilem
-planowanie cylindra i glowicy i tloka juz zrobilem
-czyszczenie skrzyni i zabatek
-nowy lancuch
-gaznik czyszczony na kompresorze i myty starannie w benzynie
-i odnowa wizualna jutro dam foty i sobie zobaczycie co juz zrobilem
- dalem nowe skorzane siedzenie tylnÄ… lampke przerobilem na elektryke i na led oraz wypolerowalem papierem i wyczyscilem
-kartery oraz dekle silnika poleruje na polysk(ale nichce robic tego papierem plis doradzcie cos innego bo robilemm to papierem i sie narobilem 3dni jeden bok i slaby efekt
I prosze doradzcie mi co mam jeszcze wymienic lub zrobic kupilem te dryneza 100zł z papierami ale w straszbym stanie i odpicowalem ale nie przesadnie zdjecia juz jutro dam i prosze pisac co wymieni rzeby pojezsdzila dlugo na remont chcem przeznaczyc ok 300zł a i cylinder na czarno pomalowalem hamerite czernym i efekt jest supeer nowa swieca i ten kondersator i mam nadzieje ze nie bedzie dymil i gazs prosze o odpowiedzi hehe czekam filipmen
http://www.allegro.pl/item842842163_wal ... tanio.html
bo tu mam wal + to wszystko za 88zl no i wymienie takie czesci jak :
-wal z simerami i lozyskami
-blotnik bo mi sie rozwalil
-tlok + pierscienie i szlif cylindra (dzisiaj zrobilem
-planowanie cylindra i glowicy i tloka juz zrobilem
-czyszczenie skrzyni i zabatek
-nowy lancuch
-gaznik czyszczony na kompresorze i myty starannie w benzynie
-i odnowa wizualna jutro dam foty i sobie zobaczycie co juz zrobilem
- dalem nowe skorzane siedzenie tylnÄ… lampke przerobilem na elektryke i na led oraz wypolerowalem papierem i wyczyscilem
-kartery oraz dekle silnika poleruje na polysk(ale nichce robic tego papierem plis doradzcie cos innego bo robilemm to papierem i sie narobilem 3dni jeden bok i slaby efekt
I prosze doradzcie mi co mam jeszcze wymienic lub zrobic kupilem te dryneza 100zł z papierami ale w straszbym stanie i odpicowalem ale nie przesadnie zdjecia juz jutro dam i prosze pisac co wymieni rzeby pojezsdzila dlugo na remont chcem przeznaczyc ok 300zł a i cylinder na czarno pomalowalem hamerite czernym i efekt jest supeer nowa swieca i ten kondersator i mam nadzieje ze nie bedzie dymil i gazs prosze o odpowiedzi hehe czekam filipmen
- filipmen
- Świeżak
Planowanie cylindra i tłoka
O co Ci chodzi ?
Jakość tych części też nie jest super ale trochę pojeżdżą. Gaźnik benzyną ekstrakcyjną, tak? Papier do 2000 max do 2500, potem pasta i filc albo miękka szmatka. Zamiast papieru możesz użyć waty metalowej, kolega mi mówił, że dobre są kostki polerskie, nie wiem dokładnie o co mu chodzi ale mówił, że wygląda to jak mydło.

Jakość tych części też nie jest super ale trochę pojeżdżą. Gaźnik benzyną ekstrakcyjną, tak? Papier do 2000 max do 2500, potem pasta i filc albo miękka szmatka. Zamiast papieru możesz użyć waty metalowej, kolega mi mówił, że dobre są kostki polerskie, nie wiem dokładnie o co mu chodzi ale mówił, że wygląda to jak mydło.
- talta
- Mieszkaniec forum
no ok dzieki za odpowiedz ale dajcie mi linki na allegro do czesci lepszej jakosci koszt calego remontu ma wyniesc nie wiecej niz 400zł i moze nowy cylinder ale jak juz to taki w ktorym predkosc maksymalna wzrosnie w tej cenie prosze o linki do:
-wal
-moze nowy cylinder
-zestaw uszczelek i lozyska
-kondensator
-zastanawiam sie nad k60b zalezy ile wyjdzie za poprzednie czesci
-schowek do motorynki nigdzie nie mge dostac ani znalezc
i to tyle ale prosze o porzadne czsci a nie takie co po roku padną z góry dzieki
no i jeszczeczy wymiana dyszy na tiuningowa faktycznie zwieksza predkosc oto to co hcem kupic z dyszami
http://allegro.pl/item843681541_cylinde ... 2_5km.html
-wal
-moze nowy cylinder
-zestaw uszczelek i lozyska
-kondensator
-zastanawiam sie nad k60b zalezy ile wyjdzie za poprzednie czesci
-schowek do motorynki nigdzie nie mge dostac ani znalezc
i to tyle ale prosze o porzadne czsci a nie takie co po roku padną z góry dzieki
no i jeszczeczy wymiana dyszy na tiuningowa faktycznie zwieksza predkosc oto to co hcem kupic z dyszami
http://allegro.pl/item843681541_cylinde ... 2_5km.html
- filipmen
- Świeżak
Prosisz o linki ? A moze jeszcze ktos ma za ciebie zalozyc te czesci i pocalowac cie w reke ?? Nie umeisz szukac??
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Zrobiłeś już szlif ale możesz się pobawić z wysokościami okien albo dać komuś. Dysza służy do regulacji, a nie do prędkości. Cylek nie za dobry. K60b podobno jest zarąbisty ale ten prawdziwy ruski, a nie chińska podróbka. Zrobiłeś plan głowicy, pobaw się jeszcze cylkiem, tłokiem i wydechem i będzie miodzio. Nie znam się na tuningu tego silnika ale na pewno można z niego dużo wyciągnąć.
- talta
- Mieszkaniec forum
Teraz nie ma dobrych części, tylko te stare leżaki z tamtych lat będą dobre ale te części co podałeś są słabej jakości, na pewno znajdziesz coś lepszego. Nie ograniczaj się do allegro. Szukaj na agmocie tam maja w miarę dobre części. Sam teraz kupuję u nich części do sima, wiara ich poleca i nie lecą w kulki jak kniaź ale uważaj bo większość części mają taniej ale niektóre to przesadzają, np: mostek prostowniczy 36 czy 38 z, a w pierwszym lepszym elektronicznym 3-4 zł.
- talta
- Mieszkaniec forum
Posłuchaj talta dobrze mówi, po co kupować cześci które się rozlecą. Gościowi składałem sima i kupił wał za grosze nowy i pojeździł moze z 1000 km i z wału mało co zostało, ja to oddaje do regeneracji bo mam zaufanego gościa który robi na konkretnych częściach, wał w jawie sąsiada chodzi dwa lata a też jej nie oszczędza. A Dobry wał myśłe ze znajdziesz w cenie od 80 do 100 góra.
-
KAPELA911 - Bywalec
Kurde też myślałem nad regeneracją wału u siebie w simie bo mam ddr ale tak rozrylany, że masakra i kupuję nowy. Mój kumpel miał w sr luzy po 1 cm w każdą stronę i jeszcze jakoś jeździła, teraz kupił wał za 6 dych z allegro i się zobaczy ile potrzyma.
- talta
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości