pytanie do komputerowcow
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Zalozylem wczoraj nowego procka od AMD 965 i mam mały problem - tempy to od 45 w spoczynku do ok 60 coś w stresie, pasta termoprzewodnicza się z czasem zachartuje i bedzie lepiej odprowadzala cieplo czy moze jakos zle zalozylem radiator? chociaz wydaje mi sie to niemozliwe
-
gba4 - Bywalec
pasta sie wygotuje a nie zahartuje misku, to najglupsze co slyszalem tak po prawdzie ale nieistotne. Juz wiesz ze 80-90 stopni to dla niego zaden problem a i ponad 100 to tez jeszcze w normie, amd lubil zawsze cieplo i byl cieplejszy niz Intel wiec nic sie nie martw.
A na inne pytania to odpowiedzialem Ci na gadu i wiem ze jest ok
A na inne pytania to odpowiedzialem Ci na gadu i wiem ze jest ok

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Procesory AMD lubią działać w wyższych temperaturach niż procesory Intela więc o 30-40 st w stanie spoczynku zapomnij a temp 50/60 dla AMD to nic szczególnego, raczej norma.
I temperatury nie będą dużo niższe jak się pasta wygotuje, pewnie nawet nie zauważysz różnicy.
I temperatury nie będą dużo niższe jak się pasta wygotuje, pewnie nawet nie zauważysz różnicy.
-
patryk83 - Bywalec
Temperatura bedzie wyzsza bo pasta sie wygotuje a jest ona elementem styku termicznego miedzy radiatorem a powierzchnia odprowadzania ciepla obudowy procesora.
Tak czy siak, bez pasty montowalem komputery albo na silikon techniczny od kafelek/od ubikacji i tez dzialaly
Tak czy siak, bez pasty montowalem komputery albo na silikon techniczny od kafelek/od ubikacji i tez dzialaly

(otwórz link)

-
Hah z dyskow to teraz pojdz w szajsunga bo one maja tendencje do nie wracania tak jak segate z ktorych na dzien dobry lwia czesc sie psuje po miesiacu, dwoch od zakupu. Ogolnie segate w segmencie dla ludzi strasznie sie zepsul - serwerowki nadal sa najwyzszej klasy ale dla ludzi zaczeli robic badziew.
Zaskakujaco malo zwrotow w hurcie jest na szajsungach. To raz, dwa nie kupuj teraz sprzetu tylko od polowy stycznia a trzy nie kupuj najwiekszego modelu dysku tylko ten "dwa oczka" nizej. Przewaznie sa to te same dyski z tym ze 250 ma 250+250 zapasu na ewentualne uszkodzenia a 500tka jest identyczna i tego zapasu nie ma. Modne kiedys bylo re-flashowanie dyskow celem zwiekszenia ich pojemnosci nawet o 100% natomiast nie po to producent ukrywa pol dysku i przeznacza go na naprawe danych smartem zeby userzy ta przestrzen wykorzystali.
Jako ze sa dyski > 1TB, taki szajsung 500-750 gigsow powinen styknac. Wieczorem napisz, to zerkne Ci jak to na hurcie wyglada i jakis konkretny model napisze.
Zaskakujaco malo zwrotow w hurcie jest na szajsungach. To raz, dwa nie kupuj teraz sprzetu tylko od polowy stycznia a trzy nie kupuj najwiekszego modelu dysku tylko ten "dwa oczka" nizej. Przewaznie sa to te same dyski z tym ze 250 ma 250+250 zapasu na ewentualne uszkodzenia a 500tka jest identyczna i tego zapasu nie ma. Modne kiedys bylo re-flashowanie dyskow celem zwiekszenia ich pojemnosci nawet o 100% natomiast nie po to producent ukrywa pol dysku i przeznacza go na naprawe danych smartem zeby userzy ta przestrzen wykorzystali.
Jako ze sa dyski > 1TB, taki szajsung 500-750 gigsow powinen styknac. Wieczorem napisz, to zerkne Ci jak to na hurcie wyglada i jakis konkretny model napisze.
(otwórz link)

-
http://demotywatory.pl/548923/Najlepszy ... a-mikolaja
tak poza tematem.. i w nim..
tak poza tematem.. i w nim..
-
Leg1oN - VIP Ścigacz.pl
A ja mam następujący problem...
Mam Wina 7 Ultimate, nie mogę wgrywać plików na kartę pamięci czy pendrive. A także jest problem z usuwaniem ich zawartości. Za każdym razem gdy próbuję pojawia się ,,dysk jest chroniony przed zapisem''. Przestawianie blokady na karcie pamięci nic nie daje. Próbowałem bawić się ustawieniami Wina ale też nic nie pomogło.
To dość świeży system i pewnie niewiele osób go ma ale może ktoś coś wyduma. Ja już nie mam pomysłów.
Mam Wina 7 Ultimate, nie mogę wgrywać plików na kartę pamięci czy pendrive. A także jest problem z usuwaniem ich zawartości. Za każdym razem gdy próbuję pojawia się ,,dysk jest chroniony przed zapisem''. Przestawianie blokady na karcie pamięci nic nie daje. Próbowałem bawić się ustawieniami Wina ale też nic nie pomogło.
To dość świeży system i pewnie niewiele osób go ma ale może ktoś coś wyduma. Ja już nie mam pomysłów.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Simi, a gdzie moge sciagnac SAPERA ? oczywiscie chodzi mi o nielegalna wersje xD wiem, ze masz dojscia :*
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
gba4 napisał(a):Aha, no ja wiem że jak ty montujesz misku, to full professional
Simek, a doradź mi bo ty się znasz, jaki dysk kupić? szukam czegoś do 250 zł
im większy tym lepszy, aby był w miare szybki i pochodził trochę.
Z góry dziękuje Misku
Najlepsze z najlepszych są Western'y Digital'e, nie żadne szajsungi (choć te faktycznie nie są złe) ale szajsung to szajsung

Polecam model: WD Caviar Black 500GB
Kupisz za tyle co chcesz

Ostatnio edytowano 12/12/2009, 23:46 przez Traperoso, łącznie edytowano 1 raz
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Coz od ponad roku z Windows7 nie mialem zadnych problemow mimo iz ludziom wczesne alphy nie dzialaly podobno czy cos sie dzialo - tutaj zawsze bylo super. Dodatkowo moi znajomi takze uzywali 7demki dluuugo przed premiera (chociazby dla tego ze poprawnie wspierala 4 karty grafiki w QuattroSLI i DX11). Nigdy nic takiego nie pojawilo sie - faktem jest ze ja kart nie uzywam tylko podpinam aparat pod USB zeby soft aparatu sam zrzucil to do odp. albumu ponumerowal itp... z pendrivem i mp3jka Creativa takze problemow nie bylo , do tego z nokiami ericcsonami itp.
Proponuje Ci zadac pytanie w google tak zeby wyszukal Ci rozwiazania w Knowledge Base Microsoft`u tam masz odpowiedzi pisane przez inzynierow MSa i nigdy nie zdazylo mi sie miec problemow z ich trafnoscia. Nawet w krytycznej sytuacji jak juz mialem gdzies/komus reinstalowac winde bo po paru dniach reanimacji bylo zimno nadal, na MS KB zawsze byl opis zmiany paru flag w rejestrze, kilku klikniec, pobranie nieoficjalnych programow MSa do edycji jakis cudów i zawsze wszystko gralo.
Zreszta, mam na lapsie viste od nowosci (blisko 2 lata juz) i moglbym przysiac ze ten system jest boski i nic sie z nim nie dzieje. Vista lata mi szybko jak oszalala, softu mam nainstalowanego gigabajty wszystko smiga - nigdy nie widzialem blue screena czy problemu z windowsem (ani vista ani 7)
Proponuje Ci zadac pytanie w google tak zeby wyszukal Ci rozwiazania w Knowledge Base Microsoft`u tam masz odpowiedzi pisane przez inzynierow MSa i nigdy nie zdazylo mi sie miec problemow z ich trafnoscia. Nawet w krytycznej sytuacji jak juz mialem gdzies/komus reinstalowac winde bo po paru dniach reanimacji bylo zimno nadal, na MS KB zawsze byl opis zmiany paru flag w rejestrze, kilku klikniec, pobranie nieoficjalnych programow MSa do edycji jakis cudów i zawsze wszystko gralo.
Zreszta, mam na lapsie viste od nowosci (blisko 2 lata juz) i moglbym przysiac ze ten system jest boski i nic sie z nim nie dzieje. Vista lata mi szybko jak oszalala, softu mam nainstalowanego gigabajty wszystko smiga - nigdy nie widzialem blue screena czy problemu z windowsem (ani vista ani 7)
(otwórz link)

-
dobra to i ja mam pytanie:
coś mi jebło w kompie bo śłabo słychać dźwięk tzn np jak leci muza to bit słychać zajebiście a słowa ch*jowo...
w filmach to samo efekty zaje*iście a teksty ch*jowo...
co się zje*ało i jak naprawić?
coś mi jebło w kompie bo śłabo słychać dźwięk tzn np jak leci muza to bit słychać zajebiście a słowa ch*jowo...
w filmach to samo efekty zaje*iście a teksty ch*jowo...
co się zje*ało i jak naprawić?
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Malvin jakbyś tak to napisał by się przyjemniej czytało:
Ja miałem podobny problem i była to wina wyjścia z karty dźwiękowej. Że mam zintegrowaną 7.1 a używam stereo przestawiłem na inne wyjście i działa dobrze.
Co do mojego problemu z czytaniem kart pamięci to póki co nie znalazłem nic sensownego. Ogólnie z systemu jestem zadowolony bo chodzi szybko i ma kilka przydatnych opcji. Działają mi wszystkie stare sterowniki od komp co na Vista było problemem. Jak dojdę co jest to napiszę, może komuś się przyda.
melvin napisał(a):dobra to i ja mam pytanie:
coś mi jebło w kompie bo śłabo słychać dźwięk tzn np jak leci muza to bit słychać bardzo dobrze a słowa słabo...
w filmach to samo efekty bardzo dobrze a teksty słabo...
co się zepsuło i jak naprawić?

Ja miałem podobny problem i była to wina wyjścia z karty dźwiękowej. Że mam zintegrowaną 7.1 a używam stereo przestawiłem na inne wyjście i działa dobrze.
Co do mojego problemu z czytaniem kart pamięci to póki co nie znalazłem nic sensownego. Ogólnie z systemu jestem zadowolony bo chodzi szybko i ma kilka przydatnych opcji. Działają mi wszystkie stare sterowniki od komp co na Vista było problemem. Jak dojdę co jest to napiszę, może komuś się przyda.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
dobra już naprawiłem, coś ze sterownikami klękło bo zainstalowałem kartę dźwiękowa od nowa i mi wszystko bangla normalnie. co najlepsze wcześniej ją też próbowałem reinstalować ale nie pomogło 

DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Nie wiem o co Wam chodzi z tym Windowsem 7.
Mam 7ke od czasów bety chyba i nie mam z nią prawie żadnych problemów, dodam, że zrobiłem upgrade z visty do bety i z bety do RTM.
Pisze prawie bo czasami z grami są problemy ale z Windowsa działaniem to żadnych.
To jeden z lepszych windowsów na jakich działałem jak nie najlepszy, chociaż WinXp tez był dobry za swoich czasów i wymagań wtedy tez nie miał najmniejszych podobnie do win7...
Mam 7ke od czasów bety chyba i nie mam z nią prawie żadnych problemów, dodam, że zrobiłem upgrade z visty do bety i z bety do RTM.
Pisze prawie bo czasami z grami są problemy ale z Windowsa działaniem to żadnych.
To jeden z lepszych windowsów na jakich działałem jak nie najlepszy, chociaż WinXp tez był dobry za swoich czasów i wymagań wtedy tez nie miał najmniejszych podobnie do win7...
-
patryk83 - Bywalec
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5