wyciek oleju XJR1300
• Strona 1 z 1
wyciek oleju XJR1300
Witam
mam problem z xjr1300 od zawsze był problem z wyciekiem oleju spod pokrywy zaworów na początku sezonu została wymieniona i przez chwilę był spokój po pewnym czasie znów zaczęło się najpierw pocić potem ciec, wymiana na nową dała tylko tyle że został wydmuchany jeden z półksiężyców uszczelki po prawej stronie silnika. Czy pod pokrywą może być takie nadciśnienie??, czy to może być problem z odpowietrzeniem skrzyni korbowej??
proszę o pomoc jeśli ktoś miał podobne problemy...
mam problem z xjr1300 od zawsze był problem z wyciekiem oleju spod pokrywy zaworów na początku sezonu została wymieniona i przez chwilę był spokój po pewnym czasie znów zaczęło się najpierw pocić potem ciec, wymiana na nową dała tylko tyle że został wydmuchany jeden z półksiężyców uszczelki po prawej stronie silnika. Czy pod pokrywą może być takie nadciśnienie??, czy to może być problem z odpowietrzeniem skrzyni korbowej??
proszę o pomoc jeśli ktoś miał podobne problemy...
- Piotr
- Świeżak
No wydaje mi się, że to nie jest normalne. Rzeczywiście może być problem z odmą jakąś. A przyjrzałeś się krawędziom do których przylega uszczelka? Może są pokancerowane i stąd wycieki. Ale żeby półksiężyc wydmuchało... To była nowa uszczelka?
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
Jak w komorze korbowo-tłokowej pojawia się ciśnienie to jest to ewidentny problem z odpowietrzeniem tej komory, czyli odmą... Zdejmij wąż, który łączy airbox z pokrywą rozrządu i odkręć korek od oleju... Dmuchnij w króciec od airbox'u i dmuchnij w króciec silnikowy... Powinno się dać dmuchnąć bezproblemowo... Jeśli odczuwasz opór, albo pojawiają ci się mroczki przed oczami to albo wyłącz "M jak miłość", albo masz coś zatkane 

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości