kolektory - demontaż.
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Przemo_rene napisz jeszcze ile taki efekt odnowienia i czystosic sie utrzyma, miesiac, trzy? Piszac zeby zrobil to we wlasnym zakresie nie mailem na mysli ze bedzie lepiej niz po szkielkowaniu. Poprostu uwazam ze szkoda wydawac kasy na takie zabiegi bo w krotkim czasie wyglad kolektora wroci do stanu przed czyszczeniem
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Ścigacz.pl
Jakiś czas temu czyściłem kolektor w swoim Fazerze. Po demontażu wruch poszedł wodny papier ścierny i po kilku godzinach kolektor był czysty. Na końcu na flexa nałożyłem filc i wypolerowałem pastą Automax. Efekt przeszedł moje naśmielsze wyobrażenia.
Moja rada jest taka - zamiast dużo pytać i gadać, wziąć się do roboty
Ps. Co do pobrudzenia wypolerowanego kolektora, wystarczy wytrzeć szmatką i po sprawie.
Moja rada jest taka - zamiast dużo pytać i gadać, wziąć się do roboty

Ps. Co do pobrudzenia wypolerowanego kolektora, wystarczy wytrzeć szmatką i po sprawie.
Yamaha Fazer 600
-
Kuba-szprota - Świeżak
Najwcześniej fotki będę mógł wrzucić w weekend, bo wtedy odbieram moto.
A masz gniazdko w komórce( pomieszczeniu gospodarczym)? Ja polerowałem właśnie tam
Co do ilości pracy, to w sumie będzie jakieś 5-6 godzin wszystkiego. Ale satysfakcja gwarantowana
A masz gniazdko w komórce( pomieszczeniu gospodarczym)? Ja polerowałem właśnie tam

Co do ilości pracy, to w sumie będzie jakieś 5-6 godzin wszystkiego. Ale satysfakcja gwarantowana

Yamaha Fazer 600
-
Kuba-szprota - Świeżak
Niwy ja też mieszkam w bloku i oprócz mieszkania są w piwnicy bloku pomieszczenia gospodarcze tzw. komórki, po jednej dla każdego mieszkania. U was tak nie ma? A masz w bloku pralnie w piwnicach, tam też są gniazdka? Chyba że ci się bardzo nie chce to zleć to jakiemuś warsztatowi.
Nie jestem z W-wy ale w google można znaleźć wszystko:
http://www.google.pl/search?sourceid=na ... e+warszawa
Nie jestem z W-wy ale w google można znaleźć wszystko:
http://www.google.pl/search?sourceid=na ... e+warszawa
Yamaha Fazer 600
-
Kuba-szprota - Świeżak
rosa napisał(a):Przemo_rene napisz jeszcze ile taki efekt odnowienia i czystosic sie utrzyma, miesiac, trzy? (...)
a ile fabrycznie potrzerba do tego by dany kolektor zaszedł rudą? 4 lata, 9 lat? Tu masz odpowiedź. Tyle samo ile potrzeba było od nowości do utlenienia. Nic mniej bo nie naruszasz struktury materiały a wręcz ją uszczelniasz, więc optowałbym że kilka jak nie wiecej sezonów (no chyba, że ktoś trzyma sprzeta w zimę na dworze...)
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
Niwy mi kiedyś na jednym z forów gdy pytałem o chromowanie polecano zakład Galban znajdujący się na ul. Liwskiej. Chyba mieli w ofercie także szkiełkowanie ale nie jestem pewien. Wygoogluj numer i przedzwoń, mają też chyba stronę internetową.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Ja takze przyznam, ze szkoda byloby mi troche pieniazkow na takie zabiegi. Wyczyszczenie szczotka druciana i polakierowanie lakierem zaroodoprnym kosztuje mnie nie wiecej niz 30-40 zl. Jezeli znajdziemy tanie warsztaty zajmujace sie owym szkielkowaniem czy innym rodzajem obrobki strumieniowo-sciernej to w osatecznym rozliczeniu wyjdzie na to samo. Ciezko jest mi jednak powiedzec, czy w naszych warunkach pogodowych kolektor jest w stanie wytrzymac, a wlasciwie wygladac dluzej niz 2 -3 lata. Chyba, ze jezdzimy weekendowo i tylko w dobrych warunkach.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa