Zobacz wątek - Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
NAS Analytics TAG

Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.

Enduro, Cross
_________

Postprzez Hamulec » 9/12/2009, 18:59

kamilos22, ja nie mogę, to ten co zakładał ten tłok to jeszcze lepszy mechanik niż ja, a ja myślałem, że jestem kompletna noga. Przecież tam był luz tylko 0.02. Uważam, że to jest głowny powód tych rysek, wytarć... + to co koledzy napisali. Jednak jeżeli to byłby mój sprzęt nie zamontował bym selekcji C, przecież wówczas grozi to totalnym zaspawaniem pierścieni. Tak się dziwię, że na tym luzie na tej selekcji B tylko na tym się skończyło co na zdjęciach. W grę wchodzi sekekcja A lub ponownie B nawet z przewagą na A, a przemawia za tym argument luzu. Przeciez na logię nie może być tak ciasno :P
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
Hamulec
Bywalec

Postprzez Landryss25 » 9/12/2009, 20:42

Spasuj tłok na 0,04-0,06 i będzie ok.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kamilos22 » 9/12/2009, 21:59

selekcja C ma wymiar cylindra wiec niebardzo.. chyba ze bez pierścienia :D hehe..
chciałbym spasować na 0.04 chociaz ale najmniejsza selekcja jest chyba Proxa 53.94 a to jest 0.03 luzu.. mniejszych nie znalazłem.. :( ten tłok co mam sel. B - 53,95 jest zjechany i napewno ma mniej.. myslalem nad zamówieniem pierścionka pod wymiar i za jakies 20mh moze selekcja A bedziem ok. ALE ALE strach czy ten tłok nie pęknie!!!!! filtr napewno był nieczyszczony ale to akurat malo istotne w tym przypadku..
---> Suzuki RM 125 '98
kamilos22
Świeżak

Postprzez Hamulec » 9/12/2009, 22:03

U Olka zamów 53.92
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
Hamulec
Bywalec

Postprzez wawzon » 10/12/2009, 14:53

Rozmiar 10 to 45 czy 43 bo na aukcjach allegro roznie pisza chodzi mi o rozmiar buita
KX250F
wawzon
Bywalec

Postprzez cztery » 10/12/2009, 15:16

Ja mam buty Sidi i tak : EUR 45 UK 10,5 US 11 JAP 28
Chłopak z pasją i marzeniami związanymi z motoryzacją :)
cztery
Świeżak

Postprzez Hamulec » 10/12/2009, 21:57

Landryss25, to raczej smutna wiadomość. Przynajmniej dla mnie, bo jesteś jednym z nas i zdążyłem się szybko zorientować, że dobrze wiesz co znaczy offroad.
Dlaczego, dlaczego.
Hamulec
Bywalec

Postprzez Landryss25 » 10/12/2009, 22:04

Hamulec ja nigdzie nie odchodzÄ™ :P

Nadal będę na forum ale jako zwykły użytkownik. Mam nadzieję że dadzą tu odpowiedniego moda który się zaopiekuje naszym działem.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Hamulec » 10/12/2009, 22:17

No to dobrze. Zawsze dobrze jak ktoś jest bardziej doświadczony i może posłużyć radą np. pamiętasz ten mój tłumik. Doradzałeś mi ponawiercać dziurki w rurce. Tak zrobiłem, to było najprostsze i najtańsze rozwiązanie. Dzięki :P
Hamulec
Bywalec

Postprzez Bostorn » 10/12/2009, 22:58

Landryss25 napisał(a):Hamulec ja nigdzie nie odchodzę :P

Nadal będę na forum ale jako zwykły użytkownik. Mam nadzieję że dadzą tu odpowiedniego moda który się zaopiekuje naszym działem.

czy ja o czyms qr.. a nie wiem??
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Bostorn
Moderator

Postprzez Hamulec » 11/12/2009, 08:07

Bosti wiesz, wiesz. Ciekawe jak bylbyś naszym modem, czy wszystkich nas byś wykosił, czy właśnie byłby luz blus. Oto jest pytanie.Pozdr :P
Hamulec
Bywalec

Postprzez Bostorn » 11/12/2009, 17:19

jaa?? haaa gnębił bym was, nęcił męczył i wykorzystywał, zbierał characze na opony i oleje ;d

haa isty holokaust ;d

a tak na serio ;d luz bluz;d o ile wszystko jest na poziomie i nie wybiega po za granice rozsÄ…dku :0

boo luźna atmosfera jak najbardziej ale bez dzieci nemo;d
Bostorn
Moderator

Postprzez Bostorn » 13/12/2009, 13:35

odświeżę bo dawno tu nic nie nastało

a pytanie jest odnoście przechowania motoru zimą

moj stoi w stolarni, nie jest to super ocieplone ani uszczelnione, przy wysokich mrozach w srodku tez bd mróz za pewne

czy motorkowi nic sie nie stanie?? i tak planuje go wsadzic do grzanego obiektu ;d

ale bd chciał go odpalac co tydz aby pochodził sobie

czy:
-płyny hamulcowe nie pozamarzają??
-płyn w sprzęgle nie zrobi sie galaretowaty??
-czy olej w silniku moze sciÄ…c i bd kasza??
-płyn chłodniczy nie zamarznie mi w przewodach?
Bostorn
Moderator

Postprzez Hamulec » 13/12/2009, 14:13

Aby tradycji stało się zadośc swoją ukochaną CeRkę na zimę biorę do pokoju. Będzie stała sobie ładnie w cieple. Kto nie wieży, że tak robię to chyba w lutym wrzuciłem fotkę do HP w temacie Tylko foto-pokażcie czym jeżdzimy. Dlatego tak robię, bo to najcenniejsza rzecz jaką mam, choć już nie najmłodsza :P
Bosti, trzymanie na mrozie moto, myśle, że tragedii wielkiej nie powinno być. Jednak nie da się ukryć, że nie jest to dobre do części gumowych i płynów. Kiedy swoją wezmę przykładowo na 1,5 do 2 miechów na chatę, to ani razu nie odpalę, chociaż będzie mnie kusiło jak nie wiem, ale to jest zarzynanie silnika, takie tylko i tylko moje zdanie, ale tak będę robił.
P.s. Znalazłem swoją fotkę.Na chwilę obecną jest na 23 stronie. Pewnie pomyślicie, że jestem jakiś świr, ale chyba nie. Po prostu kocham motocykle i ludzi, którzy też mają taką pasję :P :D
Ostatnio edytowano 13/12/2009, 14:26 przez Hamulec, łącznie edytowano 1 raz
Hamulec
Bywalec

Postprzez Landryss25 » 13/12/2009, 14:18

Bostorn jak wymieniasz płyny przynajmniej raz na sezon to i na Syberii pod chmurką by się nic nie stało :P

Co to za mróz -1 czy -5? Żaden.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Bostorn » 13/12/2009, 14:43

u mnie było -10... ja mam nie daleko do sybiru ;d

mieszkam jakies 50km od białorusi więc wasze zadupia.. mają mniej po mrozie niż jaa....

u mnie -30 to u was -25 -20;d i mniej...

wiec wiesz;ld

Hamulec napisał(a):Aby tradycji stało się zadośc swoją ukochaną CeRkę na zimę biorę do pokoju. Będzie stała sobie ładnie w cieple. Kto nie wieży, że tak robię to chyba w lutym wrzuciłem fotkę do HP w temacie Tylko foto-pokażcie czym jeżdzimy. Dlatego tak robię, bo to najcenniejsza rzecz jaką mam, choć już nie najmłodsza :P
Bosti, trzymanie na mrozie moto, myśle, że tragedii wielkiej nie powinno być. Jednak nie da się ukryć, że nie jest to dobre do części gumowych i płynów. Kiedy swoją wezmę przykładowo na 1,5 do 2 miechów na chatę, to ani razu nie odpalę, chociaż będzie mnie kusiło jak nie wiem, ale to jest zarzynanie silnika, takie tylko i tylko moje zdanie, ale tak będę robił.
P.s. Znalazłem swoją fotkę.Na chwilę obecną jest na 23 stronie. Pewnie pomyślicie, że jestem jakiś świr, ale chyba nie. Po prostu kocham motocykle i ludzi, którzy też mają taką pasję :P :D

hmm nie jestes swir;d jestes jebniety ;d

ja bym swojego kata pod kołderkę wziął jeszcze;d i pogłaskał do snu;d

to najcenniejsze co mam oprócz mamy ;d i babci.. ;d

reszta to .. no;d

ja nie mogę patrzec jak moj biedny marźnie.. i nie pozwole na to,... wywołam 3 wojne swiatową, pogonie starego z domu aby motor wstawic ale nie pozwole aby mi na mrozie stał
Bostorn
Moderator

Postprzez henio12323 » 13/12/2009, 20:30

tez miałem plan taki żeby go rozebrac w garazu i poczyscic częsci wszystkie i w pokoju składac :P ale za maly pokój troche mam xD i potem jak go zniesc na sezon :(( xd co do częsci to jak dobrej jakosci płyny nic sie nie stanie. a co do odpalania co tydzien ja bym sie wstrzymał :P jak sie taki zimny silnik odpali zanim sie nagrzeje to strasznie katujące jest dla wszystkich elementów :P jednak zdrowe jest tez przesmarowac go całego. ostatnio program oglądalem gosc własnie przygotował moto na przyszły sezon i na zimowanie. wymienił wszystkie płyny jakie tylko. wyczyscił hamulce. grubo smarem zabezpieczył łancuch i okrył moto kołderką :d ja jeszcze słyszałem i to praktykuje żeby zalac skrzynie korbową olejem do mieszanki żeby łozyska na wale w oleju stały :P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez Bostorn » 13/12/2009, 20:46

ja mam pokój duży ;d 20 osób ostatnio w nim w ostatki balowało ale... qr.. jak mama by to zobaczyła co ja tu postawilem co tu stoi załamała by sie chyba ;d haha pogoniła by mnie przez okno razem z tym motorem ^_^
Bostorn
Moderator

Postprzez Hamulec » 13/12/2009, 20:49

...łeee, łeee, to fajnie, że nie jestem sam zakręcony :D
Może stworzymy wirtualny klub pozytywnie zakręconych offroadowców( WKPZO ). Jak tak, to kto na odpowiedzialne stanowisko prezesa, przepraszam Pana Prezesa :P
Hamulec
Bywalec

Postprzez Bostorn » 13/12/2009, 21:52

oczywiscie że jaa;d tylko że trzeba zmienic temat ;d

bo zaraz bd je..ac je..ac wkpzo wkzPZo.. je..ac je..ac wkppzo!!

a nie odbiegając od tematu;d głupio troche w domu motor 3mac bo:

nie masz dojsca do majstrowania w nim...
smierdzi olejami, benzynÄ…;d fakt lubie ten zapach ale dalsza czesc rodziny niee
na zime przydało by sie nasmarowac sruby, klamki i tak dalej
co jakis czas przyda sie odpalic maszyne aby sie przesmarowała
Bostorn
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê