ocena tłoków różnych firm
• Strona 2 z 2 • 1, 2
No niestety tak jest;/ a w tym wszystkim najgorsze jest... lenistwo, szczegolnie teraz jak robi sie ciemno tak wczesnie nie chce mi sie nawet umyc moto po jezdzie, a jak czuje ze cos jest nie tak to naprawde musze sie zebrac w kupe zeby rozebrac i sprawdzicco szwankuje, a tak tez jest z tlokiem, zamiast jak sie czuje slaba kompresje troche odpucic katowanie i zastanowic sie nad nowym to mysli sie, a przecierz 2 godzinki jezcze wytrzyma, w nastepny weekend tak samo i po miesiaccu tez, az w koncu przychodzi ten dzien jak pierscien peka rysuje nikasil i jest wielki placz;(
Kawasaki KX 125 - 2004!!!
-
JefreYek - Świeżak
dokładnie to jest tak że to prawda że jak sie dobrze dba to nie ma znaczenia czy kuty czy nie kuty. ale kuty wytrzymuje nieco więcej od lanego. pozatym ma inaczej rozlozoną mase i inaczej wkręca motor. a czasami tez nie lenistwo
tylko kasa. ja np teraz nie miałbym skad nawet dac te 500 zł na nowy tłoczek uszczelki i tak dalej. sporo ludzi kupuje moto po remoncie smigają jakis czas czują że komprecha spada i na allegro
juz 3 osoby u mnie tak kupiły. niby moto pali jeździ ale juz tłok do dupy
taka polska juz jest ;D

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Osobiście kupuję licznik mth, kiedy zakończę remont. Wiem, ze to wydatek, ale skończy się na chybił trafił wymiana tłoka itd.
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
tez miałem to brac ale cięzko dostac dobry i poprawnie działający. sporo tych tanszych nie liczy mtoogodzin tylko przejechanych godzin czyli ma licznik ile czasu jedziesz. i automatycznie ci zatrzymuje i włącza ten stoper jak czuje że przez fajke idzie prąd. wiec to taki i licznik i nie licznik. równie dobrze mozna licznik rowerowy kupic ze stoperem i podczas jazdy ci liczy a jak stajesz to zatrzymujesz 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dziś trzymałem w warsztacie osobiście dwa tłoki vertexa ten stary, to selekcjav C 53,95
drugi nowy, to selekcja D i też 53.95. Dziesięć razy patrzyłem, bo myślałem, że mam przewidzenia
Czy ktoś to może wyjaśnić.
drugi nowy, to selekcja D i też 53.95. Dziesięć razy patrzyłem, bo myślałem, że mam przewidzenia

Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
moze to 2 rózne modele
bo są rózne tłoki 1 pierscieniowe 2 pierscieniowe kute lane i jeszcze jakies odciązane. niektóre dociązane. i tak dalej. i moze to są 2 rózne modele ? ?;P albo jeden to podróba takie moje wytłumaczenie xd

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Gdzieś, kiedyś przeczytałem, że tłoki kute pasuje się lużniej, bo puchną ale czy to, by miało związek z oznaczeniem selekcji. Muszę tą sprawą się bardziej zainteresować, bo dziś tak na szybko było, a i tak ten nowy nie jest kuty. Muszę się przyjrzeć tym literką może faktycznie...nadpalone itp.
-
Hamulec - Bywalec
To nie do mojego. Chodzi mi o sam fakt.W sumie problemu nie ma, bo taka numeracja miała być t.j. 53.95 tylko zastanawia mnie oznaczenie liter. Jeżeli coś bliżej się dowiem to napiszę.
-
Hamulec - Bywalec
ale oba tłoki były od tego samego moto ? bo moze byc róznica jak są 2 tłoki do 2 róznych moto
wtedy selekcja ma prawo sie nie zgadzac

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie, nie, to nie tak. Rzecz się dzieje w warsztacie motocyklowym. Stary tłok od cr125, który kiedyś został wymieniony, a nowy też do cr125 ale innej. Jak ponownie tam będę to cyknę dokładnie co i jak i napiszę.
-
Hamulec - Bywalec
aa no to nie ma co sie dziwic
inny rocznik to moze byc inna selekcja. w koncu co kilka lat zmieniali wygląd cylindrów i korbowody
pojemnosc to skok razy obwód tloka
wiec tłok moze byc ten sam a np nieco dłuzszy skok. i juz wymiar ten sam a selekcja inna
pozatym nowsze cylindry majÄ… inne selekcje inaczej spasowane 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości