Światła - na stałe.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Światła - na stałe.
Kupiłem gsx750f z 2004 roku
I jak przekręcam kluczyk to od razu świecą mi światła. Czy to normalne?
I jak przekręcam kluczyk to od razu świecą mi światła. Czy to normalne?
Franc
-
reddevill - Świeżak
Ja nei spotkalem sie z czyms takim w moto seryjnie.Moze w jakis najnowyszych sprzetach zaklada sie takie cos seryjnie.Jest tez prawdopodobienstwo, ze poprzedni wlasciciel podlubal i otoz to wydlubal
.

Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
skad motocykl byl sprowadzony ?
to zalezy od przepisow w danym panstwie... to jest tzw system skandynawski montowany w krajach w ktorych jazda na swiatlach jest obowiazkowa 24h na dobe przez caly rok. Jest to duze ulatwienie gdyz nie trzeba za kazdym razem pamietac aby wlaczac i wylaczac swiatla...
to zalezy od przepisow w danym panstwie... to jest tzw system skandynawski montowany w krajach w ktorych jazda na swiatlach jest obowiazkowa 24h na dobe przez caly rok. Jest to duze ulatwienie gdyz nie trzeba za kazdym razem pamietac aby wlaczac i wylaczac swiatla...
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
No dobra, ale czy przypadkiem nie ma nigdzie wlącznika przełacznika) od swiateł np. włączonego ?
U siebie tez tak moge zrobic, ze po przekręceniu kluczyka od razu same zapalają się światła, ale mogę je przełącznikiem wyłączyc.
U siebie tez tak moge zrobic, ze po przekręceniu kluczyka od razu same zapalają się światła, ale mogę je przełącznikiem wyłączyc.
-
omerx - Świeżak
omerx napisał(a):No dobra, ale czy przypadkiem nie ma nigdzie wlącznika przełacznika) od swiateł np. włączonego ?
Powiedz że jaja sobie robisz...

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
omerx napisał(a):No dobra, ale czy przypadkiem nie ma nigdzie wlącznika przełacznika) od swiateł np. włączonego ?
Geniuszu... wlasnie o to chodzi zeby nie bylo przelacznika i zeby sie swiatala swiecily caly czas.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
W motocyklach z UE od 2003 roku są światła załączające się po włączeniu stacyjki, w niektórych świecą pozycyjne i po uruchomieniu silnika zapalają się mijania (kawasaki, yamaha), a w niektórych od razu świecą mijania i pozycyjne (honda, suzuki).
W motocyklach z USA i Canady przeważnie jest podobnie jak w UE z tym że od lat 90.
W motocyklach z USA i Canady przeważnie jest podobnie jak w UE z tym że od lat 90.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Byc moze sie myle, ale wszystkie motocykle sprowadzone z USA, ktore widzialem na naszych drogach i w warsztatach nie posiadaly nawet wlacznika swiatel. Refeklotry zapalaja sie automatycznie po przekreceniu kluczyka. To jeden z wielu standardow, ktore wystepuja w wersjach przeznaczonych na tamtejsze rynki.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
To fakt w tych nowszych modelach swiatla zapalaja się automatycznie. Kiedy robilem kurs na A, i jezdzilem MZ bodajże z 2003 roku też miala juz automatyczne swiatla. A jak na egzaminie jezdzilem honda cbf 250? Moge sie mylic co do modelu to takze miala takie swiatla. Jest to w sumie bardzo przydatne bo nie trzeba pamietac o swiatlach a wiadomo ze czasem sie zapomni
- matiuss
- Świeżak
elco napisał(a):Byc moze sie myle, ale wszystkie motocykle sprowadzone z USA, ktore widzialem na naszych drogach i w warsztatach nie posiadaly nawet wlacznika swiatel. Refeklotry zapalaja sie automatycznie po przekreceniu kluczyka. To jeden z wielu standardow, ktore wystepuja w wersjach przeznaczonych na tamtejsze rynki.
Podobnież mają motocykle sprowadzone z Kanady, do tego także jeszcze motocykl posiada obrysówki w postaci świecących kierunkowskazów ale tej przypadłości można się bardzo łatwo pozbyć

Luźno się zastanawiam tylko jak to wpływa np. na akumulator przy odpalaniu, niepotrzebnie się go obciąża, chyba w Hondach na wtrysku w czasie odpalania reflektor gaśnie (zupełnie, a nie przygasa)
-
zomodj - Świeżak

No comments
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości