4 sów na mieszance ???
• Strona 1 z 1
4 sów na mieszance ???
Witam pewnego dnia zabrakło mi paliwa w trasie a miałem tylko mieszankowe do 2 suwów i nalałem takiej i dojechałem na niej do domu czy to zaszkodziło silnikowi????
- Bartek156
- Świeżak
spaliłeś soro oleju
i jeżeli nie było tego dużo (czytaj zalałeś tylko tyle by dojechać pare kilometrów) to spoko. Inaczej jak masz tego pare litrów w baku lub tyle spaliłeś to gaźniki mogą się przysyfić i komora spalania (a nagar od oleju)
Jeżeli jednak żadnych objawów nie ma teraz to spoko. Nic sie nie stało i nie stanie. A resztkętego paliwa albo bym spuścił z baku albo dolał do pełna świeżą czystą beną i tyle.
ps. nie napisałeś jaki sprzet bo jak jakiś inny bzyk (kibel) to tylko dolej świeżej benzyny.

Jeżeli jednak żadnych objawów nie ma teraz to spoko. Nic sie nie stało i nie stanie. A resztkętego paliwa albo bym spuścił z baku albo dolał do pełna świeżą czystą beną i tyle.
ps. nie napisałeś jaki sprzet bo jak jakiś inny bzyk (kibel) to tylko dolej świeżej benzyny.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Kiedyś ojciec zamienił karnistry. Zabrał benzyne a zostawił rope. Miałem jakieś 16 lat. Nalałem do KAWASAKI KLR 250 ok. 5 litrów i... odpaliłem:) Z rury szedł ogień ale nic mu się nie stało więc i Ty nie masz o co się martwić:) Zrób tak jak pisze Przemo_rene i będzie GIT.
- Tomas KTM 620 Super Comp
- Świeżak
no commentzomodj napisał(a):nic sie nie stanie, ale opróżnij bak i zalej go V-Powerem Race żeby wypłukał gaźniki, przepalił obrzucone świece i wypłukał świeży nagar.

- DangerZone
- Świeżak
Re: 4 sów na mieszance ???
Bartek156 napisał(a):Witam pewnego dnia zabrakło mi paliwa w trasie a miałem tylko mieszankowe do 2 suwów i nalałem takiej i dojechałem na niej do domu czy to zaszkodziło silnikowi????
narobiło nagaru jak by miał ze 100 tys km więcej

tak twierdzą niektórzy ja tam uważam że nic mu nie bedzie jak olej był do 2T to miesza sie z benzyną i nie ma prawa zalegać w gaźniku po prostu podymił lekko i już
bez przesady znacznie gorsze a wręcz destrukcyjne było by przejechanie 2T na czystym paliwie

cza być tfardym nie mientkim
- TomaszL
- Świeżak
Kiedyś przez przypadek zalałem ropy do Ogara. Chodził chwilę aż wypaliła się benzyna z gaźnika i zgasł. Musiałem wylać to z baku i zalałem benzynę. Pokopałem go parę minut aż wywaliło ropę z gaźnika i odpalił. Później chodził jak ta lala.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości