Będe mial shimmy jak stanę na kolo bez amorów skrętu?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Będziesz miał shimmę, jak podczas opadania będziesz miał skręconą kierę w bok, jak będzie prosto to raczej nie. No chyba, że chodzi Ci o przednie, ale jak chcesz stawać tylko czyli stoppie to niepotrzebujesz, ale jak już będziesz chciał jeździć na przednim (oczywiście jakieś odcinki ) to amor jest niezbędny
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
trojano jak przy opuszczaniu przedniego kola bedziesz mial skrecona kierownice bez amortyzatora skretu to bedzie shimmy i prawie pewna gleba a jak bedziesz trzymal prosto kierownice to unikniesz shimmy. Ja nie mam amorka ale pilnuje tego zeby nie opasc na "krzywe kolo" i do tej pory nic sie nie stalo.
podsumowujac. Amorek jest na pewno przydatny ale nie niezbedny. Aha i im szybciej jedziesz tym wieksze jest ryzyko shimmy przy nawet niewielkim skreceniu kierownicy
podsumowujac. Amorek jest na pewno przydatny ale nie niezbedny. Aha i im szybciej jedziesz tym wieksze jest ryzyko shimmy przy nawet niewielkim skreceniu kierownicy
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
trojano, a nie prościej po prostu sprawdzić. Jak ci będzie przeszkadzało to sobie kupisz ten amor,a jak nie to nie i po sprawie.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
Nie mam i żadnej shimmy nie czuje, co oczywiście nie znaczy że u ciebie nie wystąpi, musisz po prostu sprawdzić.
Mnie shimma dopada tylko czasem na torze przy osrtym wyjściu z łuku. Muszę sobie ten amor w końcu sprawić.
Mnie shimma dopada tylko czasem na torze przy osrtym wyjściu z łuku. Muszę sobie ten amor w końcu sprawić.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
siekson napisał(a):trojano jak przy opuszczaniu przedniego kola bedziesz mial skrecona kierownice bez amortyzatora skretu to bedzie shimmy i prawie pewna gleba...
Kilka jak nie kilkanaście razy miałem skręconą kierownice przy lądowaniu przedniego koła i jakoś shimmy nie było, zapiszczało, szarpnęło ostro kierownicą i się wyprostowała, oczywiście było to przy prędkości około 60-70 km/h przy wyższej shimma raczej gwarantowana.
Speed kills, so you are looking for a dead man.
--==Kawasaki ZX9R==--
--==Kawasaki ZX9R==--
-
TTomas - Świeżak
Terror napisał(a):Manhattan, co ty gadasz?? Przy stoppie (tył w górze, bo chyba ci się miesza) nie musi być amora, choć przy większych prędkościach pewnie bedzie miłym dodatkiem
Masz rację chyba mi się poje...chało
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości