Zobacz wątek - PROBLEM Z YAMAHA YZ 250
NAS Analytics TAG

PROBLEM Z YAMAHA YZ 250

Enduro, Cross
_________

PROBLEM Z YAMAHA YZ 250

Postprzez yoyo » 22/8/2008, 19:39

Witam, mam taki problem:
Kupiłem niedawno yamahe yz 250, trochu mnie gosciu oczukal co do roczinka, ale u niego na 2 jazdach próbnych paliła dobrze, po przywiezieniu jej do mnie motor odpalilem, pochodzil minute, zgasilem go i juz nie chcial odpailc... na drugi dzien swieca byla zalana, grzałem 2 świece, kopałem, kopałem, kopałem... az w koncu zapalil, no to oczywiscie jazda czy wszystko dziala... jezdzilem 30 minut i motor zgasl, prawdopodobnie z mojej winy, ale zdarza sie bo dopiero ucze sie jezdzic na 250. I znowu to samo, 2 godziny kopania, nic nie daje, fajka nie ma przebicia, swieca iskre daje ładnie, zalozylem nowa gumke łączącą króciec z gaznikiem i kopalem dalej, motor odpalil na ssaniu i odrazu sie wkrecil na obroty ale nie zbyt duze, wiec zamknalem ssanie nie odpuszczając gazu bo zawsze na ssaniu mi gasł. ale teraz to nic nie dalo i po 3 sekundach padł, nie wiem co moze byc przyczyna, na pych nie bierze swiece zmienialem... prosze o pomoc...
yoyo
Świeżak

Postprzez arudni » 25/8/2008, 12:00

WALNĄŁ uszczelniacz na wale i olej ze skrzyni dostaje się do komory spalania powodując właśnie to ze swiece zalewa i nie chce sie odpalić. Miałem takie cos w moim KX-ie 250, nie wiedzielismy co sie dzieje a to wystarczyło uszeczlniacz za 50zł kupić i lata az miło
Motocross q r w a rządzi!! :P
arudni
Świeżak

Postprzez Pavlo » 9/11/2009, 08:55

Witam mam Strraszną Prośbę chodzi o kilka wymiarów w yamaszce yz 250 2t
Mógł by mi ktoś zmierzyć jaki długi jest przedni widelec??? cały
tylni amortyzator.
i Prześwit motoru
Bardzo mi zależy na tym mógł by ktoś to zmierzyć???
Z góry dzięki pozdro.
Pavlo
Świeżak

Postprzez henio12323 » 9/11/2009, 17:19

hmm a moze masz gaźnik zapchany. wyczysc gaźnik popatrz swiece moze wsadzasz jakies do dupy :P no i u mnie tez tak było że czasem cięzko było odpalic. musiałem zawsze palic na ssaniu i zakręoconym kraniku.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad