zbroja i buty
• Strona 1 z 1
zbroja i buty
Na wiosne mam zamiar kupić sobie zbroje i buty. Chodzi mi o zbroje (bluzer) EVS BJ02 Ballistic Jersey (chyba taka nazwa- chodzi o model z pasem nerkowym) oraz buty Sidi Vertigo Tepor.... miał może ktoś z was jakiś "kontakt" z tymi ubiorami?? Bo nie chce sie wkopać w jakiś "niewypał" (bo patrząc po firmach powinny to byc dobre rzeczy) tym bardziej ze cenki sa dość wysokie.... piszcie wszystko co slyszeliście na temat tych ubiorów... z góry dzięki..
-
kravec - Administrator
no taniochy nie chce (nie chce tego kupic po to zeby bylo tylko zeby w razie czego mnie choc troche chronilo).... znasz dokladna nazwe tej zbroi??... ten EVS kosztuje okolo 500zl... myslisz ze to za malo (i bedzie do dupy)??
-
kravec - Administrator
tylko zauwaz madry outlawie ze pytalem sie o to w temacie skora vs tworzywo.... i mi nikt nie raczyl odpowiedziec..... wiec zalozylem nowy temat po to aby mi kots ewentualnie doradzil czy to jest dobre czy zle i co ewentualnie innego porponujecie..... rozumiesz to??
-
kravec - Administrator
odkopuje temat i mam do was takie oto pytanie:
Ostatnio sie zastanawiam nad kupnem buzera do jazdy w miescie w lato jak sie zrobi upalnie. Poniewaz skorzana kurtka w lato mnie wykancza chcialem sobie sprawic na lato do jazdy cos takiego:
http://moto.allegro.pl/item158384155_zb ... boru_.html
Jak dla mnie wyglada ok. Tylko nie wiem jak to wypada przy ewentualnym slizgu. Nie wiecie jak z ochrona? Bo mnie sie wydaje ze taki buzer przeznaczony jest do jazdy na crossach/enduro po lasach(jesli sie myle to mnie poprawcie). Warto cos takiego do miasta zakladac?? A moze macie jakies inne propozycje?
Ostatnio sie zastanawiam nad kupnem buzera do jazdy w miescie w lato jak sie zrobi upalnie. Poniewaz skorzana kurtka w lato mnie wykancza chcialem sobie sprawic na lato do jazdy cos takiego:
http://moto.allegro.pl/item158384155_zb ... boru_.html
Jak dla mnie wyglada ok. Tylko nie wiem jak to wypada przy ewentualnym slizgu. Nie wiecie jak z ochrona? Bo mnie sie wydaje ze taki buzer przeznaczony jest do jazdy na crossach/enduro po lasach(jesli sie myle to mnie poprawcie). Warto cos takiego do miasta zakladac?? A moze macie jakies inne propozycje?
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
No tak, zdaje sie ze wlasnie wymyslili takie cos dla enduro/cross ale to nie zmienia faktu ze juz nie raz spotkalem sie z opinia ze jest to fajna rzecz na miasto i krotkie trasy. A dwa, osobiscie widzialem goscia na CBR 929RR w buzerze smigajacego po miescie, a CBR jak powszechnie wiadomo crossem nie jest 

GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
siekson napisał(a):Ostatnio sie zastanawiam nad kupnem buzera do jazdy w miescie w lato jak sie zrobi upalnie.
Ten sam sprzedawca ma jeszcze taki buzer. http://moto.allegro.pl/item158384148_su ... chul_.html
Jest znacznie droższy, ale bardziej rozbudowany. Jak patrzę na zdjęcia to ochraniacze zasłaniają większość stref narażonych na szlif. Jednocześnie ochraniacze są bezpośrednio mocowane paskami do ciała, to nie pozwoli im się przemieszczać, co może mieć miejsce w zbyt luźnej, lub rwącej się kurtce. Może będę miał możliwość, za tydzień lub dwa obejrzeć te buzery, bo zamówiłem u tego gościa kombi skórzany i pewnie pojadę do Gdańska go odebrać. Na razie nie ma upałów więc może poczekaj?
Warto by się wypowiedział ktoś kto jeździł w takich sprzętach, czy faktycznie latem są takie przewiewne. W końcu to plastik i siatka, plastik pokryty jakąś materią od strony ciała też może nie dopuszczać powietrza.
W innym wątku podawałem już link na ochraniacze nóg w tym stylu, więc już nie będę się powtarzał, są dostępne na allegro za 99 PLN. Lecz one raczej nie pomogą przy szlifie bo chronią tylko kolana i boki bioder.
Pomysł z buzerem do latania po mieście nęcił mnie już w ubiegłe lato, może jak już kupię skóry, to buzer sobie fundnę? Wtedy będę miał już wszystkie możliwe warianty ekwipunku... chyba

-
t_racer_ - VIP Åšcigacz.pl
Byłem i oglądałem ten tańszy, niestety droższego nie miał w Gdańsku. Jest identyczny jak Utiki z allegro, ale tańszy, Utika przeważnie 249PLN, a Tschul 229PLN. Jednak nadal wybrałbym ten droższy model Tschula, szerszy żółwik i większa powierzchnia ochraniaczy. Natomiast pod kurtkę skórzaną, czy do spokojnej jazdy po mieście może wystarczyć ten tańszy.
-
t_racer_ - VIP Åšcigacz.pl
ogladalem dzisiaj w intermotors 2 zbroje- tÄ… utiki i jakas alpinestarsa..... roznica jest i to wedlug mnie sporawa.... w alpinie plastiki sa mocniejsze i maja lepsza "podsciolke" od wewnatrz..... z tym ze ceny to 299zl (na allegro 249 +przesylka) i 850zl wiec roznica jest zaaajjjeee.....
-
kravec - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości