Breloczek z grupÄ… krwi
• Strona 1 z 1
Breloczek z grupÄ… krwi
Witam
Ostatnio mamusia kupiła mi takowy breloczek do kluczy z grupą krwi (nie wiem z jakimi intencjami
). I teraz pytanie - co sądzicie o takich breloczkach? Takie coś + motocykl jakoś dziwnie się kojarzy... co nie znaczy, że nie będę tego miał przy kluczykach
Dodatkowo w zestawie dostałem też kartę (wielkości kredytowej), na której mogę napisać numery telefonów bliskich osób w razie wypadku...
Ostatnio mamusia kupiła mi takowy breloczek do kluczy z grupą krwi (nie wiem z jakimi intencjami

Dodatkowo w zestawie dostałem też kartę (wielkości kredytowej), na której mogę napisać numery telefonów bliskich osób w razie wypadku...
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
No nie wiem czy breloczek to dobry pomysł . Jak sam nie bedziesz mógł powiedzieć jaką masz grupę krwi to raczej na breloczek w szpitalu nie będą patrzeć - bo to tylko breloczek . Ja wożę w dokumentach legitymacje Honorowego Dawcy Krwi w której jest podana moja grupa . Poza tym jak oddawałem kiedyś krew to były też takie druczki , że wyrażam zgode na pobranie moich organów po mojej śmierci . Też to wożę bo jak bym miał "toitnąć" to co mi leży , że komuś się przyda moja wątroba , płuca , serce albo nerki . Te ostatnie mam akurat dobrze przepłukane browarami 

YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
Takie breloczek jak na razie ma tylko i wyłącznie zalety estetyczne. I tak podczas wypadku jeśli nie masz przy sobie karty stwierdzającej grupę krwi (wydawaną przez RCKiK) muszą sprawdzić rtwoją grupę. Nie mogą przyjąć grupę na breloczku jako Twoją. Jeżeli się mylę niech mnie ktoś poprawi, bo jeszcze kiedyś na pewno tak było.
Oprócz tego kupując ten breloczek dofinansowujesz fundację Krewniacy, a więc jakiś "plus" jest
Numer do osoby z którą należy się skontaktować podczas naszego wypadku umieszczamy w telefonie pod nazwą ICE (skrót In Case of Emergency) - taka międzynarodowa umowa.
Oby tylko nikt nie musiał z naszego telefon dzwonić pod ten nr
Oprócz tego kupując ten breloczek dofinansowujesz fundację Krewniacy, a więc jakiś "plus" jest

Numer do osoby z którą należy się skontaktować podczas naszego wypadku umieszczamy w telefonie pod nazwą ICE (skrót In Case of Emergency) - taka międzynarodowa umowa.
Oby tylko nikt nie musiał z naszego telefon dzwonić pod ten nr

VFR 02'
-
navi - Świeżak
navi napisał(a):I tak podczas wypadku jeśli nie masz przy sobie karty stwierdzającej grupę krwi (wydawaną przez RCKiK) muszą sprawdzić rtwoją grupę.
2 miesiące temu robiłem sobie badanie na grupę krwi w niepublicznym laboratorium medycznym i dostałem kartkę z wpisaną grupą krwi no i podpisami i pieczątkami tych co to wykonywali... Takie coś też by uznali?
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
-
turboponczek - MEGA TROLL
http://www.krewkart.pl/info.php
Tu jest wszystko napisane co wg prawa może określić naszą grupę krwi bez zbędnych badań.
A "Identyfikacyjna karta grupy krwi" to nie jest karta którą można kupić na stacji benzynowej (Krewniacy).
Tu jest wszystko napisane co wg prawa może określić naszą grupę krwi bez zbędnych badań.
A "Identyfikacyjna karta grupy krwi" to nie jest karta którą można kupić na stacji benzynowej (Krewniacy).
VFR 02'
-
navi - Świeżak
C-bool napisał(a):psss... ja bym wolał żyłke...*
*Treść posta jest żartobliwa, proszę nie brać jej na poważnie
I wejdzie taki pismak z FAKTU i napisze ;p com napisal napisalem ;p
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
na skuter na bank sie przyda... Jeszcze na kingwaya czy jakiegos chujsunga...i to w malowaniu jak kawasaki!!...
A co do tego numeru to kurde nie wiedzialem ze jest takie cos jak ICE... Dobra sprawa, oddawanie organow tez luz i ten bryloczek z tego co wlasnie slyszalem to i tak nic nie da bo trzeba miec ten papiery o ktorym ktos wspomnial ze wydaja DAFFCA :*
A co do tego numeru to kurde nie wiedzialem ze jest takie cos jak ICE... Dobra sprawa, oddawanie organow tez luz i ten bryloczek z tego co wlasnie slyszalem to i tak nic nie da bo trzeba miec ten papiery o ktorym ktos wspomnial ze wydaja DAFFCA :*
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
zippa, ale jedno i to samo. no dobra,i jeżdżę już 3 rok, może nie mam motocykla, ale (bardzo wczesnym)motocyklistą się czuję. uprzedzając twoje następne pytanie , to nie jest chwilowe gadanie, bo ma skuter i jestem super. Często staram się zaliczać zloty.
Raczej nie jestem stereotypowym gówniarzem dosiadającym chiński skuter i jarającym się nim, uważając go za najlepszego. Choć myślę, że mnie tak postrzegasz.
A nad KREWKART warto się zastanowić
Raczej nie jestem stereotypowym gówniarzem dosiadającym chiński skuter i jarającym się nim, uważając go za najlepszego. Choć myślę, że mnie tak postrzegasz.
A nad KREWKART warto się zastanowić
-
Snykee - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości