tłumik do Aprili
• Strona 1 z 1
tłumik do Aprili
hej,niedawno kupiłam Aprilię RS 125 z tłumikiem Arrowa,jak dla mnie jest dużo za głośna :/, chciałam wymienić na coś bardziej cichego nawet kosztem obniżenia mocy, tylko nie wiem jak sie do tego zabrać, tzn. czy mam wymienić tylko tłumik czy cały wydech, i czy musi to byc do konkretnego modelu czy też tylko do 2t,
proszę o pomoc i z góry dziękuje doświadczonym motocyklistom :]
proszę o pomoc i z góry dziękuje doświadczonym motocyklistom :]
- felina
- Świeżak
Nic nie wymieniaj.
Miałem dokładnie identyczny problem w dwusuwie z tuningowym wydechem.
Zapewne masz zawaloną końcówkę i watę tłumiącą do wymiany. W końcówce wydechu masz nity. Porozwiercaj je i wyciągnij wszystko ze środka. Będzie tam taka metalowa rurka z wieloma dziurami (jeśli są pozatykane to wyczyść i przetkaj wszystkie) owiniętą watą tłumiącą. Wata zapewne będzie czarna i wypalona. Kup u mielocha nową watę wyczyść tą rurkę, złóż, znituj a moto będzie chodziło dużo ciszej.
Zapewne masz zawaloną końcówkę i watę tłumiącą do wymiany. W końcówce wydechu masz nity. Porozwiercaj je i wyciągnij wszystko ze środka. Będzie tam taka metalowa rurka z wieloma dziurami (jeśli są pozatykane to wyczyść i przetkaj wszystkie) owiniętą watą tłumiącą. Wata zapewne będzie czarna i wypalona. Kup u mielocha nową watę wyczyść tą rurkę, złóż, znituj a moto będzie chodziło dużo ciszej.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Tj, mówi kolega, nawet w Arrowie powinno się dać rozebrać tą końcówkę bez roznitowywania, choć nie jestem do końca pewien. CO kto lubi, może czas kupić droższy, cichszy kask? 

......::::Tuning::::......
- Arek-R
- Świeżak
Podjedziesz do jakiegoÅ› mechanika to za piwo Ci zanituje.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości