Honda NS1 - wałek przeciwwagi
• Strona 1 z 1
Honda NS1 - wałek przeciwwagi
Witam, mam problem - poprzedni właściciel bez odpowiedniej wiedzy zabrał się za rozkręcanie silnika - i nie złożył odpowiednio wałka przeciwwagi. Efekt - motorek w kosmicznym rezonansie na wyższych obrotach. Brak luzów na wale - na bank wałek przeciwwagi, sam stwierdził, że nie wiedział jak go złożyć. W żadnych serwisówkach również nie jest zaznaczone jak powinny być ustawione znaki na zębatkach. Próbowałem naprzeciwko siebie (są dwie zębatki - od wału i od przeciwwagi - połączone po środku zębatką od skrzyni), ale nie bardzo pomogło. Efekt jest taki, że będę to rozkręcał i przestawiał co ząbek do skutku (20 razy rozkręcać silnik? sic!).
Byłbym baaaaardzo wdzięczny gdyby ktokolwiek miał jakąś wiedzę na ten temat - jakąś fotkę - albo trochę wolnego czasu i silnik od NS1
Albo przypadkowo silnik w naprawie - gdyby mógł sprawdzić jak to ma być. Proszę o nie udzielanie odpowiedzi typu : "Daj znaki naprzeciwko - musi działać!" Bo już wiele takich usłyszałem i zapewniam - że nie działa, a wibracje powstają na pewno od tego (są pionowe).
Z góry dzięki, bo już mnie szlag trafia ;p
Byłbym baaaaardzo wdzięczny gdyby ktokolwiek miał jakąś wiedzę na ten temat - jakąś fotkę - albo trochę wolnego czasu i silnik od NS1

Z góry dzięki, bo już mnie szlag trafia ;p
-
Aren - Świeżak
Mnie zastanawia jedno... Ile Ty jeszcze tematów o swojej NS-1 założysz?
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości