Zobacz wątek - Honda NS1 - wałek przeciwwagi
NAS Analytics TAG

Honda NS1 - wałek przeciwwagi

i inne małe pojemności
_________

Honda NS1 - wałek przeciwwagi

Postprzez Aren » 28/10/2009, 20:46

Witam, mam problem - poprzedni właściciel bez odpowiedniej wiedzy zabrał się za rozkręcanie silnika - i nie złożył odpowiednio wałka przeciwwagi. Efekt - motorek w kosmicznym rezonansie na wyższych obrotach. Brak luzów na wale - na bank wałek przeciwwagi, sam stwierdził, że nie wiedział jak go złożyć. W żadnych serwisówkach również nie jest zaznaczone jak powinny być ustawione znaki na zębatkach. Próbowałem naprzeciwko siebie (są dwie zębatki - od wału i od przeciwwagi - połączone po środku zębatką od skrzyni), ale nie bardzo pomogło. Efekt jest taki, że będę to rozkręcał i przestawiał co ząbek do skutku (20 razy rozkręcać silnik? sic!).

Byłbym baaaaardzo wdzięczny gdyby ktokolwiek miał jakąś wiedzę na ten temat - jakąś fotkę - albo trochę wolnego czasu i silnik od NS1 :) Albo przypadkowo silnik w naprawie - gdyby mógł sprawdzić jak to ma być. Proszę o nie udzielanie odpowiedzi typu : "Daj znaki naprzeciwko - musi działać!" Bo już wiele takich usłyszałem i zapewniam - że nie działa, a wibracje powstają na pewno od tego (są pionowe).

Z góry dzięki, bo już mnie szlag trafia ;p
Aren
Świeżak

Postprzez Landryss25 » 28/10/2009, 21:28

Mnie zastanawia jedno... Ile Ty jeszcze tematów o swojej NS-1 założysz?
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości

na górê