yamaha yz 250
• Strona 1 z 1
yamaha yz 250
witam mam pytanie w sprawie silnika w yamaha yz 250 92 rok chcialbym wymienic uszczelniacze na wale ( simeringi) czy trzeba rozpolowic kartery czy idzie to zrobic inaczej i jaki stosunek mieszanki lac do paliwa ile oleju na 5 litrow paliwa
- daja4
- Świeżak
tak mozna to zrobic bez rozpoławiania robisz to tak ze spuszczasz olej i płyn z chłodnicy sciągasz kape od sprzęgła. i ukaze ci sie wał i tryb tryb jakos sciągasz nie wiem jak w yz jest to zrobione ja w CR mam nakładany tryb i zaciskany srubą. potem wybijasz jakos simera. z drugiej strony musisz cały zapłon zdjąc. czyli opdkręcic srube trzymającą magneto. potem sciągaczem sciągnąc magneto i albo juz bedziesz mógł wyjąc uszczelniacza albo bedziesz musiał stojan zdjąc jeszcze. tylko czemu ci poszedł uszczelniacz? sam z siebie rzadko pada zobacz czy nie masz luzów na wale. w takich sprzętach nie moze byc wogule luzu. oleju do benzyny lejesz w stosunki 1:25 lepiej nalac więcej oleju niz częsciej zmieniac tłoczek
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości