Kącik pakera.
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Siemanko
Czy ktos z forum jest w stanie pomóc mi w ułożeniu dobrej Diety na redukcję masy ? Ćwiczę na siłowni 3x w tyg (pn,sr.pt), do tego mam bieganie raz w tyg i ok. 25km rowerem tez raz w tyg. Odstawiłem słodycze itp, nie narzekam na nadwage, lecz pomyslałem ze przydała by się moze jakaś sensowna dieta
Jak cos to na GG albo tutaj, aby reszta mogła ewentualnie skorzystac
Pozdrawiam 

Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
Witam,
Na redukcje polecam diete "Low Carb" - jesz co chceszz a i tak chudniesz
Podaj swoje wymiary, żebyśmy mieli pewność, że masz z czego redukować.
Zapraszam na http://www.kfd.pl (otwórz link). Zarejestruj się, napisz swój wątek, wrzuc jakieś fotki. Tam bede mogł Ci lepiej pomóc;)
Na redukcje polecam diete "Low Carb" - jesz co chceszz a i tak chudniesz
Podaj swoje wymiary, żebyśmy mieli pewność, że masz z czego redukować.
Zapraszam na http://www.kfd.pl (otwórz link). Zarejestruj się, napisz swój wątek, wrzuc jakieś fotki. Tam bede mogł Ci lepiej pomóc;)
- MichalK
- Świeżak
polecam diete "Low Carb"
czyli dieta z zmałą ilość węglowodanów, żebyś zaczął spalać tłuszcz który też należy do cukrów.
Omijaj z dala białe pieczywo, ziemianki ryż ....
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Witam, zamierzam powoli wziąśc się za siebie o chciałbym prosić o kilka porad.
Mam aktualnie ok 175 cm wzrostu i wage 80-83kg.
Chciałbym trochę zgubić brzuszek i jednoczensnie jakoś go lepiej ukształtować, to samo z nogami no i pewnie trochę ręce..
Mam 16 lat.
Jakie cwiczenia robić poza 6weidera ?
Mam aktualnie ok 175 cm wzrostu i wage 80-83kg.
Chciałbym trochę zgubić brzuszek i jednoczensnie jakoś go lepiej ukształtować, to samo z nogami no i pewnie trochę ręce..
Mam 16 lat.
Jakie cwiczenia robić poza 6weidera ?
-
gba4 - Bywalec
te weidery to ci chu dadza jak nie zrobisz aerobow i diety
fajnie spalicz tluszcz z brzucha przy pomocy samych brzuszkow tylko niby jak ??
fajnie spalicz tluszcz z brzucha przy pomocy samych brzuszkow tylko niby jak ??
Tl 1000r
Pieprze raperów psełdo gangsterów
prawdziwym wyzwaniem jest zakręt
-
Artur 666 - Bywalec
męcząc się co 2gi dzien ;d po minimum 20 30min cwicząc sam brzuch
na nogi dla kolegi polecam przysiady z obciążeniem, sztangą oraz suwnicę
ręce to nic innego jak podciąganie się i pompki
a jak planujesz silownie to już oni Ci dadzą rozpiskę i powiedzą co i jak
a co do redukcji tłuszczu
jakim cudem nie jesc ryzu?? to co ja mam jest bogatego w białko??
na nogi dla kolegi polecam przysiady z obciążeniem, sztangą oraz suwnicę
ręce to nic innego jak podciąganie się i pompki
a jak planujesz silownie to już oni Ci dadzą rozpiskę i powiedzą co i jak
a co do redukcji tłuszczu
jakim cudem nie jesc ryzu?? to co ja mam jest bogatego w białko??
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Sorki ze tak pozno ale nie było mnie
Ok, podaje wymiary i wezcie mi cos na dobre ćwiczonko. Sam nie wiem czy redukcja masy czy cos na przyrost... Nie mam pojęcia. Doradzcie cos szefowi. heh.
193cm Wzrostu
86Kg
17 Lat (prawie 18 )
Mam do dyspozycji siłownie w domu:
Ławeczka, rozpietki (na nogi tez), hantelki, sztanga prosta, drązek, 80kg obciązenia.
Pozdro

193cm Wzrostu
86Kg
17 Lat (prawie 18 )
Mam do dyspozycji siłownie w domu:
Ławeczka, rozpietki (na nogi tez), hantelki, sztanga prosta, drązek, 80kg obciązenia.
Pozdro
Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250

-
zdzichu123 - Bywalec
a ja polecam tak przysiady oczywisice pierwej sie cos rozgrzac metoda sprawdzona
20kg-20 pow 40-18 60-16 80-14 100-12 120-10 140-8 160-6 robimy dopuki ktoregos zalozenia nie wykonamy no chyba ze przysiady robisz duzymi ciezarami to mozna metode zastosowac np co 30kg
20kg-20 pow 40-18 60-16 80-14 100-12 120-10 140-8 160-6 robimy dopuki ktoregos zalozenia nie wykonamy no chyba ze przysiady robisz duzymi ciezarami to mozna metode zastosowac np co 30kg
Tl 1000r
-
Artur 666 - Bywalec
chcesz go zabic??;d
przy 70kg x15 będzie cięzko... a co dopiero 160...
a po 2gie to cwiczenie źle robione mocno obciąża kolana, zresztą nawet jak dobrze robisz to i tak się one męczą
więc przed samym cwiczeniem polecam natrzec sie mascią rozgrzewającą, zrobic ze 100 przysiadów noo moze i 50 na sucho, bez obciążenia i dopiero wtedy machac ciężarami
i nie robic tak dlugo az padniesz bo tylko zakwasów takich dostaniesz że nie dasz rady nogą ruszyc ale zrobic 4 serie po 15 powtórzen i dorzucając ciężar co serie i miec to za sobą
przy 70kg x15 będzie cięzko... a co dopiero 160...
a po 2gie to cwiczenie źle robione mocno obciąża kolana, zresztą nawet jak dobrze robisz to i tak się one męczą
więc przed samym cwiczeniem polecam natrzec sie mascią rozgrzewającą, zrobic ze 100 przysiadów noo moze i 50 na sucho, bez obciążenia i dopiero wtedy machac ciężarami
i nie robic tak dlugo az padniesz bo tylko zakwasów takich dostaniesz że nie dasz rady nogą ruszyc ale zrobic 4 serie po 15 powtórzen i dorzucając ciężar co serie i miec to za sobą
-
Bostorn - Moderator
To pomozcie i mi. 14 lat, 175cm, 65kg
codziennie pompki (50), brzuszki (100) i rozciaganie sprezyn, raczej zadna dieta nie wchodzi w gre, jakies cwiczenia nie obciazajace kolan, bo mam martwice i mam zalecane jakies cwiczenia na silce od ortopedy na gore ale nie wiem jakie. Sama lawka?
edit: iro w siatke to tez bym sobie pogral ale nawet se kÓrwa pobiegac nie moge
codziennie pompki (50), brzuszki (100) i rozciaganie sprezyn, raczej zadna dieta nie wchodzi w gre, jakies cwiczenia nie obciazajace kolan, bo mam martwice i mam zalecane jakies cwiczenia na silce od ortopedy na gore ale nie wiem jakie. Sama lawka?
edit: iro w siatke to tez bym sobie pogral ale nawet se kÓrwa pobiegac nie moge

Ostatnio edytowano 24/10/2009, 18:59 przez talta, łącznie edytowano 1 raz
- talta
- Mieszkaniec forum
to może mi pomożecie są jakieś ćwiczenia na chondromalacje rzepki i może jakieś inne ćwiczenia mam 14 lat 173cm wzrostu i ważę 60 kg codziennie treningi siatkówki po co najmniej 2 godziny wiecie rozciąganie brzuszki pompki też mamy ale może jakieś inne też sie znajdą.
Otoczeni hipokryzją idziemy swą ścieżką ...
-
iro - Bywalec
co do problemu waszych kolan
polecam basen, nic tak nie wzmacnia i nie odbudowuje kolan jak basen
aby nie obciążac kolan polecam z cwiczen ławkę, cwiczenie pleców poprzez pochylenia się w dół i w górę, brzuszki, pompki, barki, motyle,triceps
i rowerek na lekkich ustawieniach aby lekko wzmocnic kolana
a jeśli coś powaznego macie z kolanami, idźcie do specjalisty, ja podczas treningów motocrossowych strasznie męczyłem kolana, przez 3 tyg mialem problem z chodzeniem
dostałem zastrzyki w dupsko i silne leki przeciwbolowe i na odbudowę chrzastek
jak to zadziała nie wiem, bo narazie nie mam treningow ale jak tylko sięzaczną zaczne stosowac kuracje i powiem wam jak to działa
zapomniałem dodac 14latkom nie polecam mocnego cwiczenia
wasze mięśnie, kości i stawy nie są do końca rozbudowane, dorastacie a cwiczenie silne przeciążanie moze doprowadzic do zatrzymania wzrostu i może was to skaleczyc. Dla tego jeśli chcecie już cos z sobą zrobic to lekkie cwiczenia, basen i rowerek a wszystko powinno byc ok
minimalny wiek do cwiczenia już konkretniej to 16-18 lat
polecam basen, nic tak nie wzmacnia i nie odbudowuje kolan jak basen
aby nie obciążac kolan polecam z cwiczen ławkę, cwiczenie pleców poprzez pochylenia się w dół i w górę, brzuszki, pompki, barki, motyle,triceps
i rowerek na lekkich ustawieniach aby lekko wzmocnic kolana
a jeśli coś powaznego macie z kolanami, idźcie do specjalisty, ja podczas treningów motocrossowych strasznie męczyłem kolana, przez 3 tyg mialem problem z chodzeniem
dostałem zastrzyki w dupsko i silne leki przeciwbolowe i na odbudowę chrzastek
jak to zadziała nie wiem, bo narazie nie mam treningow ale jak tylko sięzaczną zaczne stosowac kuracje i powiem wam jak to działa
zapomniałem dodac 14latkom nie polecam mocnego cwiczenia
wasze mięśnie, kości i stawy nie są do końca rozbudowane, dorastacie a cwiczenie silne przeciążanie moze doprowadzic do zatrzymania wzrostu i może was to skaleczyc. Dla tego jeśli chcecie już cos z sobą zrobic to lekkie cwiczenia, basen i rowerek a wszystko powinno byc ok

minimalny wiek do cwiczenia już konkretniej to 16-18 lat
-
Bostorn - Moderator
Ja chodze do ortopedy wiec wiesz. Basen wlasnie jest problem, bo nie nawidze plywac ale to co powiedziales to jak najbardziej prawda i to potwierdzam. Polecam masaze wode, np. w jacuzzi jak ktos ma martwice na basenie albo przestawic prysznic, zeby byl mocny strumien i tym tez sobie codziennie masowac, temp. normalna tzn. nie goraca, nie lodowata, srednia.
Motyle, triceps mozesz wytlumaczyc jak to cwiczyc? Ja tam chodzilem na silke w szkole w zeszlym roku raz w tygodniu to tylo walilem serie po 10 sztanga 20kg, zeby sie nie przemeczac. Zbyt mocne wysilenie moze spowodowac tez kontuzje tak jak u mnie ( jest to bardzo czeste) szybki wzrost, przemeczenie (treningi pilki nozej 3 razy w tyg. plus co tydzien mecz, wszystkie zawody szkole itp.). Najczestsze kontuzje u pilkarzy to martwica kolan i piet tzn. nie wiem jak to doklanie nazwac ale jak cos was boli to odrazu do ortopedy.
A co do rowera stacjonarnego, to moze byc orbitek, podobne dzialanie tylko, zamiast jezdzisz chodzisz. Ktos mi jeszcze mowil, ze dobre na wzmocnienie kolan jest podnoszenie nogi do gory i prostowanie (na siedzaca).
Motyle, triceps mozesz wytlumaczyc jak to cwiczyc? Ja tam chodzilem na silke w szkole w zeszlym roku raz w tygodniu to tylo walilem serie po 10 sztanga 20kg, zeby sie nie przemeczac. Zbyt mocne wysilenie moze spowodowac tez kontuzje tak jak u mnie ( jest to bardzo czeste) szybki wzrost, przemeczenie (treningi pilki nozej 3 razy w tyg. plus co tydzien mecz, wszystkie zawody szkole itp.). Najczestsze kontuzje u pilkarzy to martwica kolan i piet tzn. nie wiem jak to doklanie nazwac ale jak cos was boli to odrazu do ortopedy.
A co do rowera stacjonarnego, to moze byc orbitek, podobne dzialanie tylko, zamiast jezdzisz chodzisz. Ktos mi jeszcze mowil, ze dobre na wzmocnienie kolan jest podnoszenie nogi do gory i prostowanie (na siedzaca).
- talta
- Mieszkaniec forum