Problem z Bandit 400 93r - filmik !!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Problem z Bandit 400 93r - filmik !!
Witam, zakupiłem a raczej jeszcze testuje Suzuki Bandit 400 93r, silnik teoretycznie chodzi cicho, delikatnie klekocze ale słyszałem, że to normalne w tych silnikach, nie znam się na tym, ale nagrałem filmik jak silnik pracuje, może ktoś kto ma dobry słuch wysnuje jakąś diagnoze, kiedy daje gazu delikatnie to szybciej reaguje, kiedy odkręcam nagle manetke to z opóźnieniem wchodzi na obroty pozatym nie równo, obroty lubią skakać, motor gaśnie i takie różnie dziwne rzeczy sie dzieją, nie wymieniałem fajek ani świecy, może to tylko synchronizacja albo nie chodzi na jeden garnek ? podczas jazdy niby idzie normalnie ale kręci najczęściej jakby miał blokade do ok 8tyś a zdarza się że wykręci do 12tyś np. na 2 biegu, więc na blokade to nie wygląda. Mam nadzieje, że po osłuchaniu ktoś mi pomoże. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź i wszelaką pomoc :)
Link do filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=_TsDgMvxzuQ
Link do filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=_TsDgMvxzuQ
- racesupport
- Świeżak
Nie mam pojęcia, nie wiem nawet czy po zmianie wydechu coś regulowano, dlatego pytam czy jechać z tym na regulejszyn czy jak ?
- racesupport
- Świeżak
zawory gazniki swiece filtr powietrza olej filtr oleju ja bym to zrobil oczywisice w serwisie cie cena zabije wiec lepiej poszukac jakiegos mechanika poza ale dobrego
Tl 1000r
Pieprze raperów psełdo gangsterów
prawdziwym wyzwaniem jest zakręt
Pieprze raperów psełdo gangsterów
prawdziwym wyzwaniem jest zakręt
-
Artur 666 - Bywalec
takie rzeczy moge sam sobie zrobić oprócz regulacji zaworów i synchro czy tam regulacji gaźników, jutro wyciągne gaźniki, przeczyszcze i zobacze czy coś da, sprawdze także filtr powietrza.
- racesupport
- Świeżak
Wez sie za te gazniki,sciagnij manuala ustaw chociaz mieszanke ,zerknij na membrany,poziom na iglicy.Ja bym od razu sprawdzic zawory ,masz szczelinomierz to zaden problem ,przynajmniej bedziesz pewien ze zawory sa ok.
A podczas jazdy nie czujesz jak by moto slabo szlo na niskich obrotach??
Obroty na wolnych dosc mocno szaleja i slabo schodza w zakresie 3-1.5tys.obr.
Sprawdz króćce ,moze lapac lewe powietrze i zapewne bedzie trzeba zrobic synchro
A podczas jazdy nie czujesz jak by moto slabo szlo na niskich obrotach??
Obroty na wolnych dosc mocno szaleja i slabo schodza w zakresie 3-1.5tys.obr.
Sprawdz króćce ,moze lapac lewe powietrze i zapewne bedzie trzeba zrobic synchro
-
macs - Bywalec
Szczerze powiem, że nie mam porównania do innych Banditów 400 ale od dołu dość dobrego ma kopa...
- racesupport
- Świeżak
W Bandziorze 400 jest chyba regulacja śrubowa więc wielkich umiejętności nie trzeba. Jedyne ,,specjalistyczne" narzędzie to szczelinomierz. Poszukaj artykułów o regulacji zaworów i bez problemu zrobisz sam.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
???
Witam i swiece wymień bo słychac że raz pali na wszystkie a raz nie. Ale regulacja wszystkiego wita.Niektórzy jeżdzą do upadłego bo przeciez to japonia tam nic nie trzeba robic,chociaz to juz rzadkośc.Pozdr
Carpe diem
- kargulvmax
- Świeżak
Po przeczyszczeniu gaźników, filtra powietrza oraz ustawieniu mieszanki jak w manualu działa tak:
http://www.youtube.com/watch?v=TMcK4fr1gIM
5 min po napisaniu tego posta powinien działać już film.
http://www.youtube.com/watch?v=TMcK4fr1gIM
5 min po napisaniu tego posta powinien działać już film.
- racesupport
- Świeżak
Zadowolony
No i co Ty jestes z tego zadowolony? Przeciez ten motocykl chodzi jak stara ku.....Człowieku zawory wyreguluj ,synchro zrób i wymien swiece bo Toto ani sie nie wkreca ani nie schodzi z obrotów i ogólnie chodzi jak sieczkarnia na wolnych.Pozdr
Carpe diem
- kargulvmax
- Świeżak
lol... a czy ja gdziekolwiek napisałem że jestem zadowolony ? oczywiście że nie jestem, spokojnie, zawioze go na regulacje, narazie zrobiłem tyle ile umiałem sam...
- racesupport
- Świeżak
Gaźniki raczej czyste ale wszystko przedmuchałem spręzonym powietrzem i przestawiłem iglice z 2poz od dołu na środek, czyli o jedno oczko w góre.
- racesupport
- Świeżak
motorek już zrobiony, a raczej dopiero... w każdym razie przygotowany do sezonu
w gaźnikach nowe oringi, wyregulowane, zsynchronizowane, luzy zaworowe usunięte i ogólnie wszystko ładnie działa 

- racesupport
- Świeżak
-
maciek.046 - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości