problem z odpaleniem ciepłego Bandita
• Strona 1 z 1
problem z odpaleniem ciepłego Bandita
chodzi o to że jak silnik jest zimny to daje ssanie i pali od razu, a jak po dłuższej jeździe postoi przez dwie godziny to pomimo tego że silnik jest jeszcze "bardzo ciepły" to też musze go uruchamiać na ssaniu bo inaczej tylko "załapie" i zaraz zdechnie, czy to normalne przy olejaku?
brrrrrrr, brrrryyyymmmm, mooootórrrrrrrr!
- motorshl
- Świeżak
To chyba nie ten dział
I tak jak poprzednik stawiam na zawory. Wystarczy że na jednym jest za duży luz i już mogą dziać się się różne dziwne rzeczy na ciepłym.
To nie jest normalne - na ciepłym powinien odpalać bez ssania spokojnie.

I tak jak poprzednik stawiam na zawory. Wystarczy że na jednym jest za duży luz i już mogą dziać się się różne dziwne rzeczy na ciepłym.
To nie jest normalne - na ciepłym powinien odpalać bez ssania spokojnie.
- Alcerol
- Świeżak
A masz tak że jak zapalisz na ssaniu to czasami zgaśnie . Zawory objawiają sie głownie na zimnym silniku więc jak na zimnym dobrze pali . Zresztą zawory słychać .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
W mojej GSX 600 F miałem to samo.
Wyczyściłem gaźniki a następnie zrobiłem synchro (gaźniki się rozjechały) i problemu już nie mam. Sprawdź też świece nie zaszkodzi (u mnie 2 świece miały przebicie).
Ale co do olejaka przynajmniej z moich doświadczeń to coś mają do tego ssania a tym bardziej jak nie ma synchro.
Na pewno jak jest ciepła to nie daję na full ssania ewentualnie 1/2 lub czasem odkręcam lekko manetkę jak wskoczy na obroty jest git, ale po 2godzinach tak u mnie się nie dzieje. Musi trochę postać.
Przed synchro to miałem masakrę non stop ssanie na full aby odpalić.
Wyczyściłem gaźniki a następnie zrobiłem synchro (gaźniki się rozjechały) i problemu już nie mam. Sprawdź też świece nie zaszkodzi (u mnie 2 świece miały przebicie).
Ale co do olejaka przynajmniej z moich doświadczeń to coś mają do tego ssania a tym bardziej jak nie ma synchro.
Na pewno jak jest ciepła to nie daję na full ssania ewentualnie 1/2 lub czasem odkręcam lekko manetkę jak wskoczy na obroty jest git, ale po 2godzinach tak u mnie się nie dzieje. Musi trochę postać.
Przed synchro to miałem masakrę non stop ssanie na full aby odpalić.
GSX 600 F
- grohu
- Świeżak
PROBLEM Z ODPALANIEM
MAM PROBLEM Z ODPALENIEM YAMAHY R6
- nowak243
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości