Bardzo prosze o pomysły...
• Strona 1 z 1
Bardzo prosze o pomysły...
Witam. Wiec zacznę od początku. Posiadam crossa pół chinczyka 125 nie jest to taki model jak sa na allegro... przejezdzil mi 3-4 sezony bez zadnych usterek. Pewnego pięknego dnia wyjechalem nim jak codzien jechal nic sie nie dzialo. Zgasilem go po czym chcialem odpalic i nie bylo takiej mozliwosci poprostu jak by mu cos odlączyl. Głównym objawem jest to ze gdy przy odpalaniu dodam gazu nie ma on kompresji... dziwne mi sie to wydaje no ale coz pisze jak jest. Bardzo prosze o jakie kolwiek propozycje co moze byc nie tak.. (jak go rozebralem to w srodku wszystko wyglada raczej wporzadku - tlok caly pierscienie tez).
- grzesiek101010
- Świeżak
... i co z tego, że tłok, pierścienie całe, może zużyte i trzeba wymienić. Uszczeelka pod głowicą i inne uszczelki mogły paść. Równięż dobrze mógł się rozłączyć jakiś przewód elektryczny jak nie ma ducha.
p.s. to masz tego pół chińczyka i yzf125 czy to jeden moto-składak.
p.s. to masz tego pół chińczyka i yzf125 czy to jeden moto-składak.
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
mam i yamaha yz 125 i pol chinczyka ;] tyle ze jeszcze apropo tego chinola to paliwo dochodzi iskra jest <wymienialem swiece> wiec jakis kabelek wykluczam.. uszczelka raczej tez wporzadku a jak by cos bylo zuzyte to chyba by wydawal jakies dzwięki pod koniec swojego zywota czy źle mysle?
- grzesiek101010
- Świeżak
a iskre ma tak ? moze gaźnik zasyfiony. to 4t ? moze zaworki cos ? albo korba. dla kumpla w skuterze poszła korba a było tak że jechał nagle objawy jakby zabrakło paliwa. potem niby palił i słychac było jakby gdzies powietrze sykało przy paleniu na pycha ( tak wiem co pisze skuterak na pycha
) tez obstawiałem że brak kompresji a sie okazało że łozysko na wale poszło

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
tak to 4 t gaznik calutki przedmuchany... zero syfu... i byl jeszcze taki incydent ze z gaznika <filtra powietsza> od blaszki poleciala jedna srubka malutka... zaczepila sie ona na zaworze <nie wiem od czego to bylo> ale wtedy kompresja byla taka jak wspominalem ze gdy sie nie doda gazu to byla a jak sie pokrecilo gazem to juz nie bylo kompresji.. teraz natomiast jak wyciagnolem ta srubke z tamtad <zaworek nie wygladal na uszkodzony> to nie ma kompresji wogole czy bez gazu czy z gazem zero kompresji... dlatego pytam jeszcze raz czego to moze byc przyczytna? prosze o pomysly..
- grzesiek101010
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości