Zobacz wątek - Do wszystkich motocyklistów !!!!!!
NAS Analytics TAG

Do wszystkich motocyklistów !!!!!!

O wszystkim
_________

Postprzez Terror » 20/9/2005, 21:49

Robi się jakaś głupia tendencja. W czasie "zatrzymania do kontroli" przez panów policjantów z Bełchatowa (zresztą też motocyklistów jak sie później okazało) opowiadali, że jakiegoś kolesia po mieście ścigało chyba 6-7 radiowozów i zatrzymali go zębatką. Jak zwróciłem im uwagę, że tak się nie można zatrzymywać motocyklistów, usłyszałem, że był zbyt niebezpieczny i nie mieli wyjścia :/
No hope. no cure. No problem.
Terror
Administrator

Postprzez Yuurei » 22/9/2005, 10:50

Wiesz... jeśli ktoś jest niebezpieczny to lepiej żeby zginął jeden człowiek niż kilku przez jego wyczyny.

Jak by ktoś biegał z karabinem strzelając po mieście to lepiej go zastrzelić odrazu czy poczekać aż mu się skończą naboje i będzie go można obezwładnić?
Your ability to brake is Your right to speed
Yuurei
Świeżak

Postprzez balth » 22/9/2005, 16:57

kiercbr napisał(a):PO RAZ KOLEJNY PSY,POKAZUJĄ KTO TU RZĄDZI.TO MOGŁEM BYĆ JA LUB KTOKOLWIEK Z WAS!!! PRZESTĘPSTWO-MIŁOŚĆ DO MOTOCYKLI WYROK- ŚMIERĆ.PAMIĘTAJCIE O TYM JAK NASTĘPNYM RAZEM ZOBACZYCIE NIEBIESKICH. CHWAŁA HOOLSOM, ŻE PODNIEŚLI LARUM. MOŻE I BYŁ TO DLA NICH PRETEKST ALE DZISIAJ DLA MNIE DOBRY NIEBIESKI TO...

ciekawe co zrobisz i do kogo pójdziesz jak okaże się, że w szkole twego dziecka rozprowadzają prochy albo jak ukradną ci moto?

JAK DŁUGO JESZCZE BĘDZIEMY BANITAMI TYLKO DLATEGO, ŻE JEŹDZIMY NA MOTOCYKLACH!!! DZISIAJ PIJAK WJEDZIE CI W D... NA CZERWONYM ALE I TAK ZE "WZGLĘDU NA NADMIERNĄ PRĘDKOŚĆ CO POTWIERDZAJĄ ŚWIADKOWIE(RADARY W OCZACH CO??)...)-"PANIE ŁUN CHYBA Z PINSET TO JUŻ KOŁO KOŚCIOŁO MIOŁ!!!"

tak długo, dopóki media przestaną robić z motocyklistów świrów -> dopóki mutanci nie przestaną pałować w środkumiasta na gumie i zap..alać w środku nocy przez osiedla nie dając ludziom spać = prawdopodobnie nigdy

HOOLLSY TO CHOCIAŻ ROBIĄC ROZPI... POKAZUJĄ GLINIARZOM,ŻE NIE SĄ BEZKARNI. A MY? MOŻE ZAMIAST GOŚCIE W DRESACH KAMIENIAMI POWINNI TAM RZUCAĆ KOLESIE W KOMBINEZONACH I WIĄZANKACH???

tak, tak - i to my za nich pójdziemy do pierdla ? :->

POMYŚLCIE O TYM ZANIM Z WYGODNEGO FOTELA PRZED KOMPEM OBJEDZIECIE KOGOŚ KTO MIAŁ JAJA Z KIJEM IŚĆ NA DWUSTU UZBROJONYCH PO ZĘBY ROBOCOPÓW. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

kiedy ostatnio biłeś się z policją?

pomyśl czasem trochę, przeczytaj co piszesz i odpuść pozę zbuntowanego siedemnastolatka....

imho tematy są te same co zawsze natomiast próbą rozwiązania części może być założenie stowarzyszenia które miałoby osobowość prawną i mogłoby występować oficjalnie (np sądownie) przeciw zjawiskom szkodliwym dla obrazu motocyklistów. o ile jakikolwiek polski sąd chciałby słuchać takiego czegoś.... może UE byłoby pomocne w takiej sprawie? nie wiem.
balth

XJR1300 (głównie)
balth
Świeżak

Postprzez balth » 22/9/2005, 16:58

snikers1818 napisał(a):Całkowicie się zgadzam i szacunek dla kibiców z powodu tego że staneli po dobrej stronie i walczyli za naszego przyjaciela motocylkiste wspłuczucia dla rodziny [*][*][*]

szczerze mówiąc nie poczuwam się do bycia przyjacielem tego gościa :-\
balth

XJR1300 (głównie)
balth
Świeżak

Postprzez balth » 22/9/2005, 17:00

kiercbr napisał(a):ROZWALENIE IMPREZY TO NIE TO SAMO CO ŚWIADOME DZIAŁANIE MAJĄCE WYRZĄDZIĆ KRZYWDĘ DRUGIEJ OSOBIE I TO PRZEZ OSOBĘ POWOŁANĄ BYŁO NIE BYŁO DO OCHRONY TEJ PIERWSZEJ. TO CO MÓWISZ JEST BARDZO POPRAWNE POLITYCZNIE ALE NIJAK SIĘ MA DO TEGO CO CZUJĘ I CO NA PEWNO CZUJE WIELU INNYCH.

no ale akurat to co ty czujesz ma się nijak do polskiego prawa które obowiązuje wszystkich. i mam nadzieję, że jeśli rzeczywiście policjanci dali ciała to poniosą konsekwencje. chłopak na motocyklu już je poniósł :(
balth

XJR1300 (głównie)
balth
Świeżak

Postprzez balth » 22/9/2005, 17:02

Terror napisał(a):Dzisas, Kier i Chrzan, możecie pisać po polsku i nie drzeć się? Poczytajcie posty Richiego. Słabo się was czyta :/
A oceniać jest łatwo po artykułach i plotach. Nie byliście tam, nie widzieliście tego. Radzę wstrzymać się od głosu.
Sprawa jest rzeczywiście bulwersująca, ale to nie powód, żeby pleść bzdety nie mają odpowiedniej wiedzy na temat.

qrde, terror, dlaczego mam wrażenie, że czytam wypociny nastolatków?
balth

XJR1300 (głównie)
balth
Świeżak

Postprzez balth » 22/9/2005, 17:05

Yuurei napisał(a):Wiesz... jeśli ktoś jest niebezpieczny to lepiej żeby zginął jeden człowiek niż kilku przez jego wyczyny.

aaa, kolega - tu jest problem. co to znaczy - niebezpieczny? jak nie wiadomo kto jedzie 180 na godzinę to jest tak samo niebezpieczny jak zasuwa znany bandzior z taką samą prędkością? śliska sprawa....
ale faktem jest, że czasem nie ma wyjścia i niestety podjęte środki na np. zatrzymanie gościa są niewspółmierne do stopnia zagrożenia o czym dowiadujemy się _po_ fakcie.

Jak by ktoś biegał z karabinem strzelając po mieście to lepiej go zastrzelić odrazu czy poczekać aż mu się skończą naboje i będzie go można obezwładnić?

no to jest przykład hardcore'owy ;-) tu akurat się zgodzę :)
balth

XJR1300 (głównie)
balth
Świeżak

Postprzez Yuurei » 22/9/2005, 19:13

balth napisał(a):
Yuurei napisał(a):Wiesz... jeśli ktoś jest niebezpieczny to lepiej żeby zginął jeden człowiek niż kilku przez jego wyczyny.

aaa, kolega - tu jest problem. co to znaczy - niebezpieczny? jak nie wiadomo kto jedzie 180 na godzinę to jest tak samo niebezpieczny jak zasuwa znany bandzior z taką samą prędkością? śliska sprawa....

No właśnie. I tutaj dochodzimy (chyba) do sedna całego problemu. Policjanci są niestety w trudnej sytuacji. Nieco jak lekarze, którzy muszą w przeciągu paru sekund podejmować decyzje, od których zależy życie lub śmierć. Słuszna decyzja to w najlepszym wypadku pochwały i zdjęcie w prasie a w przypadku negatywnym nagonka w każdym dostępnym medium.
Z gliniarzami jest tak samo. Jak policjant zastrzelił psa, który go zaatakował to podniosło się larum, że policjanci mordują zwierzęta. Jak pies zagryzł dziewczynkę to ludzie pytali gdzie jest policja.
Wiem, wiem. Zaraz ktoś powie, że od tego są policyjne kursy by policjanci wiedzieli co i jak i poza sprawnością mięsni mieli sprawne mózgi. Ale jeśli te nauki wyglądają tak jak nauka prawa jazdy (wiadomo, że u nas w kraju kasa jest na wszystko tylko nie na to co potrzeba) to ja się nie dziwię, że tak to wszystko wygląda.

Ten przykład z kilometrami trochę naciągany ;-) Terror o ile się nie mylę wspominał, że tego kolesia na motocyklu ścigało kilka radiowozów czy coś w tym stylu. Jeśli ktoś ucieka przez miasto nie zatrzymując ani nie reagując na policję to w moim odczuciu jest niebezpieczny.
Zresztą na naszych drogach w moim odczuciu nawet osoby doświadczone mogą stanowić potencjalne zagrożenie. Wynika to ze stanu dróg. Koleiny, jakieś śliskie białe pasy na drogach ;-), często piach i inne duperele pozostawione przez robotników. Wystarczy lekki brak wyobraźni i o nieszczęście nietrudno.

Filozoficznie nam się tak robi ;-)
Your ability to brake is Your right to speed
Yuurei
Świeżak

Postprzez balth » 22/9/2005, 22:37

Yuurei napisał(a):[..]
Ten przykład z kilometrami trochę naciągany ;-) Terror o ile się nie mylę wspominał, że tego kolesia na motocyklu ścigało kilka radiowozów czy coś w tym stylu. Jeśli ktoś ucieka przez miasto nie zatrzymując ani nie reagując na policję to w moim odczuciu jest niebezpieczny.

i tu się zgodzę. jak któreś z kolei wezwanie do zatrzymania nie skutkuje to chyba należy klienta zatrzymać. a szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jak może wyglądać bezpieczne zatrzymanie jadącego motocykla....

[..]
pozostawione przez robotników. Wystarczy lekki brak wyobraźni i o nieszczęście nietrudno.

no brak wyobraźni to ten gość przedstawił i niestety skończyło się tragicznie :(

Filozoficznie nam się tak robi ;-)

czasem trzeba...
balth

XJR1300 (głównie)
balth
Świeżak

Postprzez Terror » 23/9/2005, 18:32

balth napisał(a):qrde, terror, dlaczego mam wrażenie, że czytam wypociny nastolatków?

hehehe, nie wnikaj, nie warto ;)

pees: Właśnie wróciłem z Mikołajek. Było miło, imprezowo, ale i tak najfajniej się leciało w te i nazad ;)
B12 to jednak dobry turystyk i do tego zaskoczył mnie w drodze do Mikołajek niskim spalanie (6,5). W drodze powrotnej nie dałem mu szans na takie małe palenie :twisted:
Terror
Administrator

Postprzez balth » 23/9/2005, 20:01

Terror napisał(a): W drodze powrotnej nie dałem mu szans na takie małe palenie :twisted:

hehe, rozumiem że trochę go paliłeś.... :twisted:
balth

XJR1300 (głównie)
balth
Świeżak

Postprzez Terror » 24/9/2005, 11:30

balth napisał(a):hehe, rozumiem że trochę go paliłeś.... :twisted:

Jakoś tak wyszło... :lol:
Terror
Administrator

Postprzez balth » 12/1/2007, 21:06

Terror napisał(a):
balth napisał(a):hehe, rozumiem że trochę go paliłeś.... :twisted:

Jakoś tak wyszło... :lol:

a mówiłeś że rzucasz? ;-)
balth

XJR1300 (głównie)
balth
Świeżak

Postprzez woju11 » 3/3/2007, 19:45

poproszę o te zdjęcia z operacji jak ktoś ma to proszę podesłać na wojtek_wojtekp@op.pl
woju11
Świeżak

Postprzez fantomaz » 22/9/2007, 21:44

pierwszy sezon na motorze, ale prawo jazdy mam od 15 lat więc jakieś doświadczenie z policją mam... i jakoś dotąd nie spotkałem się z gorszym traktowaniem motocyklistów. Powiem więcej zdarzyło mi się jechać troszkę za szybko motocyklem po ul. Targowej, akurat stali i mierzyli prędkość i bardzo spokojnie pogrozili mi palcem. Nikt mnie gonił, do mnie nie strzelał. Nagminnie przecickam się między puszkami w korkach, czasem mijam tak radiowozy i nikt nie otworzył mi dotąd drzwi przed nosem. Rano przejechać mostem Śląsko-Dąbrowskim jak jest każdy Warszawiak wie- samochodem korek na minimum 30 min. policja czasem stoi i widzi jak motocykliści mkną pasem tylko dla tramwajów i jeszcze nie widziałem, żeby kogoś gonili. Wiem jednak, że wśród policjantów są idioci, z tego co widzę wśród motocyklistów też kilku by się znalazło, zresztą jak w każdej grupie zawodowej... Myślę, że ostatnią rzeczą jakiej nam trzeba jest wojna z policją.
honda cb-1
fantomaz
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Hydepark