Aprilia - wielki problem - HELP
• Strona 1 z 1
Aprilia - wielki problem - HELP
Witam
Mój problem polega na tych za padł mi silnik w motorze Aprilia af1
A dokładnie to sie zatarł. I Szukam do kupna nowego silnika, Albo motocykla.
Jestem z małopolski Jak by ktoś coś wiedział to prosze o kontakt.
Dodam jeszcze ze jest to silnik Rotax.
Albo moze jak ktoś wie czy podszedł by jakis inny silnik do mojego modelu motoru
Bardzo prosze o pomoc
Pozdrawiam
Mój problem polega na tych za padł mi silnik w motorze Aprilia af1
A dokładnie to sie zatarł. I Szukam do kupna nowego silnika, Albo motocykla.
Jestem z małopolski Jak by ktoś coś wiedział to prosze o kontakt.
Dodam jeszcze ze jest to silnik Rotax.
Albo moze jak ktoś wie czy podszedł by jakis inny silnik do mojego modelu motoru
Bardzo prosze o pomoc
Pozdrawiam
- Adidas
- Świeżak
Szukaj silnika na allegro gdzie indziej bedzie Ci ciezko. Z tego co wiem to chyba nic innego bez przerobek tam nie wsadzisz (ale moge sie mylic)
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
hmm nie mozesz kupic tylko cylinder z tłokiem? jezeli jest ztarty to po co nowy silnik? ta opcja by była chyba taniej, a najtaniej to by bylo zrobic szlif
-
andrzej551 - Bywalec
Moze i byłoby taniej ale tylko minimalnie, bo poszedł cały wał.
Regeneracja wąłu kosztuje 300zł A urzywke kupie pewnie tez w tych cenach do tego koszt naprawy jakies 200zł
Czyli razem 500zł
Silnik słyszałem ze mozena kupic jak znajdzie sie jakas okazja za 300zł
koszt wsadzenia silnika to jakies 100zł
Czyli byłbym w tedy 100zł do przodu.
Piszac ogólnie
Regeneracja wąłu kosztuje 300zł A urzywke kupie pewnie tez w tych cenach do tego koszt naprawy jakies 200zł
Czyli razem 500zł
Silnik słyszałem ze mozena kupic jak znajdzie sie jakas okazja za 300zł
koszt wsadzenia silnika to jakies 100zł
Czyli byłbym w tedy 100zł do przodu.
Piszac ogólnie
- Adidas
- Świeżak
-
Bartorex70 - Świeżak
100 do przodu..ale mozesz kupic jeszcze wieksza padake niz masz w tym momencie zalozona..zawsze jest to ryzyko...pozatym za 300zl to idzie kupic silnik,ale z regoly i z doswiadczenia wiem ze czesto nie sa kompletne...
kiedys Honda NSR->aktualnie Honda Hornet
-
Ltcrx - Świeżak
-
andrzej551 - Bywalec
Od ostatniego posta mineło troche czasu. Nie miałem czasu zajmować sie poszukiwaniami wału czy silnika. Ale teraz powróciłem do tego. Bo zależy mi na jak najszybszym naprawieniu motoru, i najprawdopodobniej sprzedaniu go.
Wiec mam pytania orientuje sie ktos czy do Aprili Af1? Z silnikiem Rotax 123 podejdzie jakis inny silnik?
Lub Czy orientuje sie ktoś gdzie w Krakowie bądź okolicach regenerują wały??
Bardzo prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Wiec mam pytania orientuje sie ktos czy do Aprili Af1? Z silnikiem Rotax 123 podejdzie jakis inny silnik?
Lub Czy orientuje sie ktoś gdzie w Krakowie bądź okolicach regenerują wały??
Bardzo prosze o pomoc.
Pozdrawiam
- Adidas
- Świeżak
-
andrzej551 - Bywalec
Wal do przemka komendarka
http://moto.allegro.pl/item725466195_aprilia_rs_250_mozliwosc_na_125_lub_50.html (otwórz link)
http://moto.allegro.pl/item725466195_aprilia_rs_250_mozliwosc_na_125_lub_50.html (otwórz link)
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Witam
Skontaktowałem sie z innym "mechanikiem" opowiedziałem mu co sie stało. Że jadąc motorem stracił on nagle obroty, i zgasł. Powiedziałem mu ze mój znajomy "stwierdził" ze wał ma za duze luzy i przez to nie odpali.
Ona (drugi :mechanik") powiedział ze chociażby motor miał luzy na wale to powinien odpalic. Wiec to raczej nie jest wina wąłu. Że nie chce odpalić.
Aktualnie motor jest rozebrany to znaczy sa ściagniete owiewki, cylinder itp.
Ale do rzeczy do cylindra jest a właściwie była przyczepiona linka, która jest urwana, niestety nie mam pojecia od czego ona jest, i do czego może służyć.
I tutaj mam pytanie czy przez brak tej linki motor może nie odpalic?
Dołączam zdjecia, cylindra wraz z elementem do którego biegnie drugi koniec linki.
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
Prosze o wypowiedzi,
Pozdrawiam
Skontaktowałem sie z innym "mechanikiem" opowiedziałem mu co sie stało. Że jadąc motorem stracił on nagle obroty, i zgasł. Powiedziałem mu ze mój znajomy "stwierdził" ze wał ma za duze luzy i przez to nie odpali.
Ona (drugi :mechanik") powiedział ze chociażby motor miał luzy na wale to powinien odpalic. Wiec to raczej nie jest wina wąłu. Że nie chce odpalić.
Aktualnie motor jest rozebrany to znaczy sa ściagniete owiewki, cylinder itp.
Ale do rzeczy do cylindra jest a właściwie była przyczepiona linka, która jest urwana, niestety nie mam pojecia od czego ona jest, i do czego może służyć.
I tutaj mam pytanie czy przez brak tej linki motor może nie odpalic?
Dołączam zdjecia, cylindra wraz z elementem do którego biegnie drugi koniec linki.
Prosze o wypowiedzi,
Pozdrawiam
- Adidas
- Świeżak
jest to linka od regulacji zaworu wydechowego. ma wpływ na pracę silnika, zmienia jego charakterystyke na niskich i wysokich obrotach. Przy urwanej lince nic się nie dzieje. Motor powinien normalnie palić
peugeot zenith -> yamaha dt 125-> ktm sx 125-> suzuki rm 250 -> Malagutii f12-> Yamaha aerox -> Aprilia sr -> Yamaha yz 125 -> KTM sx 250 -> KTM sx 400 -> Husqvarna te 250
- szybki90
- Świeżak
szybki90
Dzięki za wyjaśnienie, odnośnie linki.
Ale w takim razie jeśli przy urwanej lince motor powinien normalnie odpalić a nie odpala. To co jeszcze mogło sie stać? Ma ktos jakiś pomysł? Bardzo mi zależy na naprawieniu tego motoru. I prosze o każde odpowiedzi.
Dzięki za wyjaśnienie, odnośnie linki.
Ale w takim razie jeśli przy urwanej lince motor powinien normalnie odpalić a nie odpala. To co jeszcze mogło sie stać? Ma ktos jakiś pomysł? Bardzo mi zależy na naprawieniu tego motoru. I prosze o każde odpowiedzi.
- Adidas
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości